Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Andrei Popescu:
 #vergil și #septimiu joacă rolurile good cop-bad cop, doar că orașul nu are nevoie de cop, ci de cap

Andrei Popescu:
#vergil și #septimiu joacă rolurile good cop-bad cop, doar că orașul nu are nevoie de cop, ci de cap(705)

"Reglementarea accesului motorizat în zona Peninsulară a devenit o competiție a ipocriziei între doi protagoniști: Vergil Chițac și Septimiu Bourceanu.

După ce a fost ales primar doar de 10% dintre constănțenii cu drept de vot, primul a devenit cel mare susținător al transformării Centrului Vechi într-o mare zonă pietonală. Cu doar trei ani înainte, atât el, cât și colegii lui mai vechi din Asociația Constanța Altfel, țipau ca din gură de șarpe împotriva aceluiași concept de mobilitate ce fusese implementat în mandatul lui Decebal Făgădău.

Al doilea se află într-o cursă disperată de a salva ceea ce a mai rămas din procentele Partidului Național Liberal după primul an de nimic al administrației galbene. Dialogul inițiat cu cei afectați de Regulament, după ce acesta a fost aprobat, este, după cum spuneam mai sus, un gest ipocrit, care nu are legătură cu problema, ci cu anumite interese electorale. Toată lumea știe că #septimiu visează la fotoliul de primar în anul 2024, doar că în ritmul și felul în care actualul primar conduce orașul, PNL va mai câștiga Constanța abia în 2124.

#vergil și #septimiu joacă rolurile good cop-bad cop, doar că orașul nu are nevoie de cop, ci de cap, de soluții raționale la probleme reale, care nu pot veni decât printr-o comunicare constantă, onestă și deschisă cu oamenii, fără a le pune genunchiul pe gât.

Atunci când conduci unul dintre cele mai mari municipii din România din provincie sau de la etajul trei al celei mai urâte vile și nu discuți "face to face" mai ales cu cei care te contestă se cheamă fie că ești decuplat de la realități, fie dezinteresat, fie arogant, fie laș. Sau din toate câte puțin.

În cazul de față, transformarea Centrului Vechi în Zonă Pietonală presupune un dialog din stradă cu toți locatarii și oamenii de afaceri din zonă, nu un monolog al surzilor din birouri. Ca să înțelegi, mai întâi trebuie să discuți, iar ca să faci ce trebuie, ești obligat să asculți vocile celor mulți.

Sigur, poți să faci și invers, poți să-ți bagi mâinile în urechi și să mergi tot înainte ca soldatul rus, doar că, în acest caz, nu mai trebuie sa te mire dacă la un an de mandat nu te-ar mai vota nici Caramel."

 

Andrei Popescu

#Partidul meu este Constanța 



George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii