Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VREM SPITAL, NU AMIRAL!

VREM SPITAL, NU AMIRAL!(796)

Ca primar, amiralul Vergil Chițac a pierdut din start cadența. Deși nu participă la testul național de aerobic, i-a trecut pisica neagră printre picioare, gest care l-a speriat rău de tot...Nu credeam să fim atât de săraci! Noi, ca națiune! Nu am întâlnit în viața mea un amiral atât de moale și de lipsit de empatie față de ceea ce face! Cum să neglijezi prioritatea nr. 1, Spitalul de Boli Infecțioase?

După un an de domnie la Primărie, Chițac s-a ales cu o pălărie. De fapt, aceeași pălărie confundată adeseori cu pălăria lui Goe, ca proprietate privată, puțin gonflată. Pălăria, care reprezenta Primăria Constanța, i-a fost mare de la început domnului Chițac. Ceea ce am și consemnat, la vremea respectivă, stârnind mânia Feliciei Ovanesian. Pentru mine, atunci, ca și azi, o mare necunoscută...Până aici, și-a jucat rolul foarte bine. Face pe nebuna!

În anul petrecut la Primărie, pălăria a suferit importante transformări. Au probat-o tot felul de licurici autohtoni. Aceștia visează la o revoluție care să-l determine pe primarul Chițac să ia drumul haiduciei și pribegiei, inaugurat de curând de Horia Constantinescu, alias Cattani. Că tot veni vorba, Cattani a fost capturat de un grup de canibali și dus cu forța la sediul PSD din Constanța.

S-a blegit pălăria, e ciuruită pe ambele părți, ceea ce înseamnă ca s-a tras din toate pozițiile cu armele specifice presei. A fost reșapată conform normativelor în vigoare. Pălăria este mușcată la spate și poartă urmele unor refulări generate de o prelungită oftică! De câte ori dă câte un rateu, Chițac își mușcă nervos pălăria! Modelul a fost preluat din mediul canin. Cei cu coada scurtă nu au nici o șansă să facă măcar o piruetă! Nu este cazul domnului primar. Vergil Chițac și-a făcut singur cu mânuțele lui de amiral pălăria zdrențe...S-a grăbit să se compromită de unul singur chiar din primul an de mandat ca primar…

Chiar din primul an de mandat!...Am mai scris chestia asta, dar nu mi-am revenit din mirare cu M mare! Un amiral peste un oraș trist și bolnav, propria sa operă. Fără un spital, pentru tratarea bolilor infecțioase! Buturuga mică răstoarnă carul mare. La Constanța, bălăriile vor răsturna, în cele din urmă, Primăria cea mare...Situația spitalului, tot o bălărie a primarului!

Deocamdată, pesediștii care s-au amestecat cu liberalii pregătesc terenul pentru diverse insurecții. Credeți că se simt confortabil cu Chițac în rolul “Domnului primar”? Care Chițac, nu este dus la biserică în niciun anturaj! I-ați văzut vreodată pe Chițac și Comănescu GSP ieșind împreună din biserică? Nu, dar își fac crucea pe aceeași parte a râului. Gabi Comănescu se identifică ușor cu o parte, cea prosperă, a orașului. Cu siguranță, acum, se simte mai lejer. Unul dintre principalii săi “urmăritori”, Florin Cîrstocea, începe să piardă teren. Nu teren arabil, că nu-l interesează agricultura socialistă, ci teren pentru construcția unor blocuri înalte rău, plasate, mai rău, printre case….În ultimii doi ani, Cîrstocea a rămas de căruță la toate licitațiile unde s-a confruntat cu miliardarul Comănescu! Ceilalți bogătani nu intră în calcul, ceea ce mă face să cred că deocamdată asta este direcția de mers în Constanța...Din păcate, cu “urechea sa muzicală”, primarul Chițac preia indicațiile la timp, dar întârzie să le aplice...Nu știu de ce este neglijată “arhitecta” Felicia Ovanesian, cea care tace și face! Economia lui Comănescu ar trebui să funcționeze în aceeași cadență cu turismul lui Chițac, că doar amândoi au servit patria la Marină…

Chițac a pierdut cadența. Ce șanse are să recupereze? NICI UNA!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii