Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
IZVORUL MUREȘULUI SAU IZVORUL PRIETENIEI!

IZVORUL MUREȘULUI SAU IZVORUL PRIETENIEI!(775)

Până la ei, până la ieșenii mei, nu am cunoscut prietenia adevărată. Mă prinsesem, ca și alții, în pânzele de păianjen întinse de diverși intruși, pentru care prietenia reprezintă un instrument de șantaj sufletesc. O întâmplare fericită a făcut să cunosc la Iași un nucleu autentic al prieteniei. Am participat pur și simplu la o nuntă de care nu aveam habar și aici s-a legat totul! Din 2010, mergem, în fiecare an, la Izvorul Mureșului, pentru a ne întâlni cu prietenii noștri din țară, pentru că Iașul reprezintă centrul nucleului amintit.

PRIETENIA - darul cel mai de preț pe care l-am primit de la Dan Poeană, “liderul” și sufletul grupării, care ne-a preluat, pe mine și pe soția mea, Claudia, în “gașca” lui! Și de atunci, ne ținem după el, peste tot, pe unde ne invită, pretutindeni în țară! Dan Poeană este un excelent organizator. Nu s-a întâmplat niciodată ca cineva să rămână flămând sau să nu aibă unde să doarmă! Noroc că Dumnezeu continuă să facă minuni, pentru că, altfel, în ziua de astăzi, greu, dacă nu chiar imposibil, să mai întâlnești astfel de oameni!

Dan Poeană este din Iași, cunoscut și apreciat pentru performanțele sale sportive și pentru rezultatele managementului la CS Iași. Poate că este important de menționat că structura de bază a grupului nostru este reprezentată de oameni din diverse discipline sportive și funcții de conducere. Cei ca mine, care fac sport doar în scris, reprezintă minoritatea sedentară. Eu sunt fericit. Am găsit, în fine, un loc printre oamenii adevărați, unde dominante sunt PRIETENIA și RESPECTUL. Acum, i-am învățat aproape pe toți...Nu chiar cu nume și prenume, dar mă descurc cu mimica feței. Sunt în total 40…

Ca să ajungem la Izvorul Mureșului, am trecut prin filtrul domnesc al grupării selecte de la Iași, unde am fost întotdeauna primiți cu onoruri prietenești și cu bucate moldovenești. Sunt oameni care știu să alunge tristețea și care trăiesc cu nesaț fiecare clipă de libertate...Căci, ce-i mai sănătos decât libertatea în aerul curat livrat de pădurile de brazi de la Izvorul Mureșului? De dragul prietenilor mei, mi-am înfrânt teama de înălțimea munților, pentru că se anunțau furtuni devastatoare...Am trecut chiar și peste grozăviile cu urși care înghit oameni menite să mă determine să nu mai plec de acasă...Într-un fel, aveau dreptate. Abia când am ajuns la destinație, am auzit vorbindu-se despre un conflict existent între urșii din zonă și localnici pe tema afinelor. Cine? Cât recoltează? Cert este că nu am găsit nicăieri afinată! S-a îndurat de noi directorul Complexului sportiv Izvorul Mureșului, domnul Luțu, alt om de omenie, care ne-a dat afinată din propria producție a anilor trecuți…

De câte ori am plecat de la Izvorul Mureșului, după baia de mulțime cu prietenii, am trecut prin diverse stări sufletești. M-am simțit mai bogat, mai puternic, mai bun, sufletește vorbind. Fiecare om în felul lui de a fi este o comoară. Mă refer la OMUL educat, instruit, cu cei 7 ani de acasă făcuți la zi. Prietenii lui Dan Poeană au luat ce este mai bun și mai frumos din sport. Aplicațiile lor rezistă de ani de zile. Ca și prietenia noastră. Ne întâmpinăm cu lacrimi în ochi și plecăm la fel când se sfârșește minivacanța noastră la Izvorul Mureșului. Mă întreba un domn avocat de ce vin așa de des la Iași și implicit, la Izvorul Mureșului...Răspunsul meu l-a fascinat. Nu intru în detalii. Spun doar atât. La plecare, la despărțire, avea ochii împăienjeniți de lacrimi! De atunci mă gândesc să mă mut la Iași...Aș avea multe de scris…Dacă o să îl cunoașteți pe Titi, cel mai hazliu cetățean de pe planetă, băiat de Filarmonică, niciodată nu o să mai fiți triști!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii