Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ODRASLELE POLITICHIEI

ODRASLELE POLITICHIEI(523)

Un pamflet pe zi

 

Sunt politicieni care au dat în mintea copiilor! Uită de la mână până la gură ce au promis în campania electorală trecută. Degeaba le atragi atenția că repetă aceleași vechi refrene de altădată! Sensibil ca orice odraslă a politichiei, domnul politician se supără foarte repede.

“Vreau să fiu reales la al 12-lea Congres!”
Daca e vorba de așa, scuze, ai de așteptat! Într-un exces de personalitate, exces care ne aduce aminte de relațiile văcarului cu satul lui, își ia jucăriile și pleacă. Alintat din fire, așteaptă să fie rugat și adulat ca să candideze....

Doamne, câte fițe pe capul lui ! Dacă nu-i cânți în strună, cum vrea el, te mușcă de obraz. Într-un deplin avânt muncitoresc, îți dă cu găletușa în cap. Vrei bătăiță? Atunci, nene, nu ai decât să te pui în gură cu răsfățatul politichiei!

Pănă acum, din câte constat, ne-a dus cu vorba. Ce zicea el? Că nu mai iese la joacă, nu-i așa? Căsca plictisit. Dădea demne de moțăială acută. Făcea pe dezinteresatul. Mda, nu mă interesează un nou mandat pe maidanul politichiei.Ca să ne aducă la disperare, și-a strâns jucărelele și s-a nchis în casă. Noi, pe sub ferestre, ne-am străduit să-l ademenim cu tot felul de chestii colorate și poleite.

Odrasla politică se dă în vânt după putere. Este singurul joc care îi place. Cu toate dedesubturile lui. Tot mai mulți politicieni au dat în mintea copiilor! Plâng din orice. Răsfățatului să nu-i iei puterea! El joacă “Nu te supăra, frate!” Într-un singur sens. Normal, doar știm cu toții că nu-i place să piardă! Ce naiba, puii mei!

În așteptarea alegerilor, odrasla politică se plimbă cu cercul. Vrea să dea un exemplu de nezdruncinat întregii națiuni. Pe timp de criză, iată, el este în stare de sacrificiul suprem! A renunțat la mașinile lui de lux și a încălecat cercul. Nici măcar bicicleta! De ce? Asta are două roți! E prea mare risipa! Pe vremuri de răstriște și jale, un așa conducător ne trebuie!

Încă nu a început cearta finală. Curând, odraslele politichiei se vor întâlni față în față. Atunci să vezi scuipături și pumni pe sub masă! În aparență, odraslele politichiei arată ca și cum ar fi absolvit cu brio școala de bune maniere. Vin cu cămașa apretată, vorbesc frumos etc. La început. Evident, până în momentul în care se încinge tărâța în ei.

Cafturile dintre odraslele noastre politice sunt extrem de spectaculoase.Deosebit de atractive sunt păruielile politice. Sigur, ca să te bagi la un asemenea caft, trebuie să ai materie primă. Pe vremuri, iată, vorbim la trecut, era o odraslă politică,una celebră, care-i bumbăcea pe toți cu șuvița lui rebelă.

În perspectiva realizării obiectivelor pe care și le-au propus, tot mai mulți politicieni dau, chipurile, în mintea copiilor.

În realitate, este o tactică parșivă. În caz de eșec, apelează la portița de scăpare.

Ce pretenții ai, măi, de la el? E un biet copil! Aiurea! Să-l vezi cum face cănd ajunge la putere!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii