Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
NEAMURILE PROASTE

NEAMURILE PROASTE(947)

Un pamflet pe zi

La noi, neamurile politicianului reprezintă un element de stabilitate și consistență în materie de prostie și lăcomie.

Desigur, vorbim despre neamurile proaste ale politicianului. Proaste și cu gura mare, pentru că nu le întrece nimeni la fudulie. Dacă vorbim despre fudulii, e numai cazul politicianului. Cu cât are mai multe neamuri împrăștiate pe diverse posturi, precum îngrășămintele aruncate din avion, cu atât lauda de sine nu miroase a bine...

După fiecare ciclu politic, sfârșit de mandat etc., asistăm la un schimb gălăgios de neamuri. Cei care au pierdut alegerile pleacă iute cu neamuri cu tot. În astfel de momente, nu vrea nimeni să fie în pielea politicianului.

De regulă, alegătorii sunt înțelegători în astfel de momente triste. Realizează că atâta au putut să facă aleșii lor și gata! Ce faci cu neamurile? Pe unde scoți cămașa, domnule politician

Să-l vedeți, săracul, cum este bălăcărit de soacră, nevastă, ca fierea, și de puradei! Într-un moment de cădere electorală, care declanșează pierderi masive de calciu, politicianul este catalogat ca fiind un neisprăvit și un mototol fără pereche.

Neamurile învinsului plâng și înjură ca la ușa cortului.
De partea cealaltă a balustradei, neamurile învingătorului se bucură fără politețuri.

Prima grijă a politicianului este să-și pună bine neamurile. Pănă la un punct, un gest firesc. Neamurile proaste ale politicianului nu se mulțumesc numai cu degetul. Ca atare, îți iau toată mâna. Ele au un tupeu ieșit din comun. Și o foameeee! Sunt ca termitele.

Bătălia dintre politicieni e de fațadă. În realitate, cafturile dintre neamurile lor proaste sunt crâncene. Nu ați asistat niciodată la un schimb de replici între două neveste de parlamentari? Păcat. Nici nu știți ce ați pierdut!

Cănd ajung la putere, neamurile proaste ale domnilor politicieni se manifeată prin cumul de funcții. Sunt, de pildă, politicieni care stau în banca lor. Degeaba. Au grijă neamurile să-și facă de cap și să-i pună într-o postură proastă. Pentru eliminarea unor formalități, ar fi bine să poarte ecuson. Sunt neamul lui cutare, păzea!

Neamurile proaste nu au nici un merit. Știu, în schimb, să profite de pe urma politicianului care îi reprezintă. Avem de-a face cu odrasla lui cutare sau cu vărul politicianului cel mare! Când este vorba de putere, ies la drumul mare și verii din spița a 14-a! Halesc tot ce le iese în cale.

Indiferent de culoarea partidului, neamurile proaste tot proaste sunt. Apucăturile și obiceiurile sunt aceleași. Pentru neamurile proaste ale politicianului, poporul este un gândac care merită un bobârnac.

Văd adesea odrasle sclifosite sau bastarzi fălcoși. S-au trezit peste noapte că le-a pus politica mâna în cap, cu toate că nu au nici o legătură cu domeniul în cauză.

Neamurile proaste ale politicianului își schimbă locul, când se încheie mandatul de profitori, dar năravul, aia e, ba!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii