Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
TRIPLU REGAL ARTISTIC LA MUZEUL DE ARTĂ CONSTANȚA

TRIPLU REGAL ARTISTIC LA MUZEUL DE ARTĂ CONSTANȚA(181)

Miercuri, 15 noiembrie 2023, la Muzeul de Artă Constanța, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie-portret al artistului Alin Panaite.

Intitulată „Mud”, expoziția este o metaforă a sintagmei „suntem alcătuiți din visuri și noroi” și reunește 20 de fotografii alb-negru cu portrete ale unor tineri actori de la Teatrul de Stat sau prieteni ai autorului.

Reamintim că în urmă cu 2 ani, Alin Panaite a debutat cu o expoziție tot la Muzeul de Artă, intitulată Primul filtru”. Se vede clar o evoluție în concepție și realizare, artistul declarând că se exprimă mai bine în fotografia alb-negru, iar „negrul reprezentat de noroi este de fapt în fiecare dintre noi, important fiind să ne debarasăm de el, și să tindem spre puritatea albului”.

Expoziția ce poartă semnătura fotografului Alin Panaite, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate Zilei Dobrogei şi invită publicul să pătrundă dincolo de aparențele zâmbetelor false afișate în fiecare zi, ale ipocriziei și ale bunătății mimate.

Recitalul de pian, susținut de artistul Paul Florescu a captat toată atenția publicului, foarte inspirată fiind și alegerea piesei Trio-Gassnachte de Beethoven.

Tot în preambul, un grup de balerini de la Facultatea de Arte a interpretat cu grație și aplomb un moment de dans contemporan, muzică și poezie: „Reflections“ - un concept coregrafic de Stela Cocârlea .

 

Cele 20 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „Mud“ pot fi vizionate în perioada 14 noiembrie - 15 decembrie 2023, la parterul Muzeului de Artă Constanța, sala Nicolae Grigorescu, de miercuri până duminică, între orele 09:00 -17:00.

 

Eveniment organizat de Consiliul Județean Constanța.

„Mud“ - expoziție de fotografie-portret, la Muzeul de Artă Constanţa
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii