Laura Abibula-Stroe: „Festivalul Mamaia nu reprezintă doar un eveniment, este o emoție, un bun național...”(215)
Astăzi, marți 13 august, pe scena din Piațeta Perla din Mamaia, a avut loc o conferință de presă având ca temă prezentarea ultimelor noutăți privind Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2024 și Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc.
Au participat Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu, directorul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Laura Abibula-Stroe și reprezentantul Media Group Services International Daniel Klinger.
Doamna Stroe și-a început discursul cu o glumă, declarând că nu i-a fost teamă de superstiția cu „marți, 13, ba chiar în această zi din 1905, primarul Bănescu a anunțat înființarea stațiunii Mamaia.”
În continuare, a subliniat importanța organizării acestor două festivaluri la sfârșit de sezon estival, cererea de bilete fiind mare. „Festivalul Mamaia nu reprezintă doar un eveniment este o emoție, un bun național...Față de anul trecut, când capacitatea locației era de 1800 de locuri, anul acesta s-au suplimentat cu 600.”
La rândul său, Mihai Lupu a subliniat importanța „celor mai importante evenimente ale verii” și a apreciat munca depusă de echipa Centrului Cultural Burada, adevărați oameni dedicați: „Am rugat-o pe doamna director, căreia îi mulțumesc, să facă o treabă serioasă, în care transparența și cheltuirea banilor publici să fie scopul pe care ni l-am propus. Scopul acestui festival cred că are mai multe valențe, dar este în special de promovare a valorilor românești. Valorile românești artistice se pierd, fie ele în zona muzicii ușoare sau populare. Ele sunt identitatea noastră în Dobrogea și în România.”
De asemenea, Lupu a declarat: „Activitatea culturală, promovarea actului cultural de orice valență în orice anotimp sau zonă a județului a făcut să crescă potențialul în acel loc.„
Fiind întrebat cum comentează faptul că directorul Teatrului de Stat Constanța Erwin Șimșenson își dorește ca peste 12 ani, Constanța să devină capitala culturii europene, Mihai Lupu a declarat: „Este posibil acest lucru, dar ne lipsește infrastructura...Dacă se va investi în cultură, cred cu tărie că orașul nostru poate deveni în viitor, după Sibiu și Timișoara, capitala culturii europene.”
În final, Daniel Klinger a declarat că este convins de obiectivitatea și valoarea juriului festivalului și că, în opinia sa, „chiar dacă Teatrul de Vară Mamaia ar fi fost deschis, este o locație mult prea mică pentru anvergura unui asemenea eveniment.”
Vă prezentăm integrl materialul filmat: