Plantăm împreună Livada Ovidius!(98)
Prin proiectul Erasmus+ Tell Youth , derulat de Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, House of Education and Innovation - HEI), în parteneriat cu Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole-Agricultura, Universitatea „Ovidius” din Constanța, dorim să aducem o pată de verde în rândul studenților constănțeni. Acest parteneriat strategic pune accent pe conservarea naturii și valorificarea vegetației specifice regiunii Dobrogea pe plan științific, cultural și artistic.
Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este înființarea Livezii "Ovidius" în campusul universitar. Livada poartă numele marelui poet Ovidius, reflectând legătura dintre natură și dimensiunile științifice și culturale ale proiectului. La fel ca operele poetului, proiectul nostru îmbină armonios elementele naturale cu cele poetice și culturale.
Acest proiect complex vizează crearea unui ierbar digital care va cuprinde nu doar descrieri științifice și imagini realiste și 3D ale plantelor, dar și legende, mituri și ilustrații. Astfel, ierbarul va deveni o resursă valoroasă pentru educație și cercetare, integrând cunoașterea botanică cu elemente de patrimoniu cultural imaterial. Prin această inițiativă, ne propunem să încurajăm o abordare multidisciplinară care să îmbine știința cu arta și cultura, reflectând moștenirea complexă și bogată a regiunii Dobrogea.
Așadar, vă așteptăm la acțiunea noastră de plantare, sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 12:00, în câmpul didactic al Universității, în spatele corpului A din campusul universitar de pe Aleea Universității, nr. 1. Casmale, lopeți și material săditor avem noi; pe voi vă așteptăm cu spirit de echipă și implicare!
Acțiunea de plantare a pomilor fructiferi nu doar că sprijină educația practică și cercetarea, dar contribuie și la construirea unui spațiu multifuncțional: un loc dedicat studiului, recreerii și chiar producției de fructe. Acest demers reflectă angajamentul nostru pentru protejarea mediului și promovarea sustenabilității în comunitate.