Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
A intrat în vigoare Legea Salarizării Unitare

A intrat în vigoare Legea Salarizării Unitare(3359)

Legea salarizării unitare a intrat în vigoare, începând cu data de 1 iulie. Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dar și parlamentarii sunt printre cei mai mari beneficiari ai acestei legi. De la 5.000 de lei, salariile aleșilor vor ajunge la 13.000 de lei, în timp ce șefii celor două Camere vor avea 16.500 lei. Între timp, medicii și profesorii vor mai aștepta până în 2018. Abia de la 1 ianuarie le vor crește și lor salariile, potrivit legii salarizării, cu 25%.

Mai cresc și salariile militarilor şi a personalul contractual din Ministerul Apărării Naţionale, cu 15%, tot de la 1 iulie.
Legea salarizării unitare prevede majorări de 25% şi pentru profesori şi medici, însă creşterile salariale vor fi aplicate abia de la 1 ianuarie 2018, când toţi bugetarii vor avea salarii mărite cu 25%. Tot de atunci, majorările vor fi acordate etapizat până în 2022. Medicii şi asistenţii medicali vor prim salarii mărite de la 1 martie 2018. Totodată, şi pentru cei din învăţământ salariile se vor majora cu 20% faţă de nivelul acordat pentru februarie 2018.

Lia Olguța Vasilescu spunea că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă. Iniţial, primele majorări salariale pentru educație și sănătate erau programate pentru 1 iulie 2017, însă în dezbaterea din Parlament s-a revenit asupra acestei decizii. Măririle în cazul demnitarilor au rămas, însă, să intre în vigoare începând cu 1 iulie.

Salariul unui parlamentar crește de la 5.600 de lei la 13.000 de lei; Președinții Camerelor vor câștiga 16.500 lei. Salariul președintelui României va scădea

Salariul brut al parlamentarilor depăşeşte 13.000 de lei, până acum ei primind 5.600 lei. Preşedinţii celor două Camere vor câştiga 16.500 de lei. Preşedintele României nu este la fel de norocos, însă. Va primi la finalul lunii iulie 17.400 de lei, cu 3.000 de lei mai puţin faţă de cât câştigă în prezent.

”Salariile medicilor şi asistenţilor medicali vor ajunge la 1 martie 2018 la nivelul calculat pentru grila ce va deveni operaţională din 2022. De exemplu, un angajat care în prezent are un salariu de 4.000 de lei va beneficia de următoarele creşteri succesive până la 7.000 de lei. Pentru personalul didactic creşterea din 2018 va fi de 50% faţă de salariul aflat în plată în prezent, iar personalul militar şi de ordine publică va avea o creştere chiar de luna viitoare”, declara Liviu Dragnea, în plenul Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis le transmitea celor de la Putere să aibă grijă cum gestionează aplicarea acestei legi importante pentru sistemul bugetar.
Coaliția aflată la guvernare are obligația să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie și implicații negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate și Creștere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB”, spunea președintele, când a semnat promulgarea legii.

Și punctul de pensie a fost majorat pentru a doua oară în acest an, la 1 iulie, de la 917,5 lei la 1.000 de lei. Aceasta reprezintă o creştere de 9%, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând de la 871,7 lei la 917,5 lei.

Sursa: www.libertatea.ro
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii