Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SILVIAN - UN ARTIST AL CIOCOLATEI LA PARIS

SILVIAN - UN ARTIST AL CIOCOLATEI LA PARIS(3381)

Am avut privilegiul de a fi primit în atelierele unor artiști plastici, pe care i-am cunoscut și respectat în timp.

Dar niciodată într-un atelier în care se modelează ciocolata.

Am auzit de ciocolata “Pitic”, dar nu am văzut niciodată cum se prezintă un gigant făcut din ciocolată. Mi-a fost dat să admir câteva aranjamente din ciocolată belgiană și atât.

M-am mulțumit cu orele petrecute în atelierele artiștilor noștri plastici. Am fost acceptat chiar în momentele în care ei sculptau, modelau sau pictau, făcând, sufletește vorbind, abstracție de mine.

Am fost așadar martor la finalizarea unor lucrări și la momentul unic al descătușării artistului, după ce, lucrând intens, și-a finalizat opera.

În vremurile bune, mergeam la Mamaia, când soseau olarii din toată țara. Un spectacol fascinant al mâinilor care făceau minuni dintr-un boț de lut.

S-a întâmplat să trec pragul unui artist cu totul ieșit din comun, care face alte minuni. Nu dintr-un boț de lut, ci dintr-un boț de ciocolată...

Silvian, căci despre el este vorba, a ridicat cofetăria la rang de artă. Un artist plastic în ciocolată. Un olar în ciocolată. Un pictor în ciocolată. Câte un pic din fiecare.

Silvian este un fel de inginer în construcții de ciocolată. A ajuns la performanța de a îmbrăca orice în ciocolată. Până și sufletul lui este îmbrăcat în ciocolată...

Așa a și debutat în cariera sa de artist - cofetar, titulatura îmi aparține. În veșminte de ciocolată.

În anul 2002, a organizat prima paradă vestimentară, care s-a bucurat de un mare succes. Ca să fac o glumă, parada vestimentară de ciocolată este convenabilă. Dacă nu porți hainele îmbrăcate în ciocolată, măcar încerci să le mănânci...

Întâlnirea dintre Silvian și cofetărie este rezultatul intervenției destinului. În familia sa nu a existat nici un cofetar de profesie. A deprins câteva chestiuni tehnice care țin de lucrul practic, părinții săi fiind croitori, dar fără nici o legătură cu vocația sa pentru ciocolată. Nu numai preparată, ci și frumos modelată de domnia sa.

Întâlnirea decisivă cu cofetăria s-a petrecut în laboratorul de specialitate al Liceului de Alimentație Publică din Constanța. A fost dragoste la prima vedere.

Deși, inițial, a vrut să se facă bucătar, în final, a devenit cofetar! Dar nu unul de duzină, ci un artist desăvârșit.

În liceu, a căpătat gustul întrecerilor, gustul competițiilor, mai ales internaționale. Ca elev, a organizat 5 expoziții.

A finalizat primele schițe și proiecte din ciocolată, din ce în ce mai îndrăznețe. Apar primele piese de ciocolată care măsoară aproape doi metri, după care urmează zborul spre infinit.

Cunoștințele acumulate în materie de desen tehnic îi sunt astăzi de mare folos. Poate nu știați că disciplina în  în construcțiii este respectată și la...ciocolată!

Ca să ajungă la performanțele de astăzi, a sacrificat nenumărate nopți pentru a finaliza lucrările pe care le avea în minte. Sacrificiul a fost răsplătit cu numeroase titluri de campion, medalii și diplome.

Silvian poate fi găsit pe schelele noilor sale construcții din ciocolată. Visul lui este să ajungă la Paris, de unde se dă ora exactă în materie de “construcții” din ciocolată.

Acolo este lumea bună a cofetarilor de pe mapamond.
Și Silvian, cu 15 medalii și două trofee internaționale, face parte din această lume.

Cofetăria care îi poartă numele este cunoscută constănțenilor. Ca o curiozitate, numele domniei sale este SILVIU, dar, din motive pe care nu le-a elucidat nici astăzi, prietenii săi îi spuneau SILVIAN. Și SILVIAN a rămas.

Vedeți, tot destinul a făcut ca SILVIAN, cum a fost el botezat în cartier, să-i poarte noroc.

Astăzi, SILVIAN este un brand.

 

Voi reveni cu prezentarea unui produs, nectar minune, marca SILVIAN, pentru bolnavii de diabet, și nu numai!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii