Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CONSILIERUL BUTNARU TAIE BUGETUL ÎN PATRU PRECUM DOCTORUL CIOMU

CONSILIERUL BUTNARU TAIE BUGETUL ÎN PATRU PRECUM DOCTORUL CIOMU(6299)

Cei mai mulți dintre noi cunosc povestea doctorului Ciomu, care, în timpul unei operații, i-a tăiat unui tânăr penisul în patru!

Pentru domnul consilier local Marian Butnaru, un fel de doctorul Ciomu în materie de tăiat bugetul, inima omului nu reprezintă mare lucru!

Poate doar cât o fleică în farfurie!
Ca atare, o tratează cu o totală lipsă de respect ori de câte ori este trecută pe lista cu priorități a Consiliului Local Medgidia.

Mă refer la cei care au probleme medicale cu inima și a căror viață depinde uneori de intervenția rapidă a medicilor de specialitate.

Pentru domnul consilier Marian Butnaru, un cabinet de cardiologie în Medgidia reprezintă un moft.
Și, în aceste condiții, dacă asta este politica domniei sale, bolnavii de inimă o povară!

Din fericire, în ciuda opoziției domniei sale față de tot ceea ce face bun primarul Vrabie, cabinetul există și funcționează în bună regulă.

Cu un amendament.
Este nevoie de aparatură de specialitate, pentru că un cabinet de o asemenea importanță nu poate salva vieți omenești doar cu patru pereți goi sau cu diverse improvizații.

Am strania senzație că domnul Butnaru fie nu se pricepe, fie este mânat în luptă doar de dorința de a-și bate joc de niște proiecte pe considerentul că ele au fost propuse de Valentin Vrabie.

Aici se potrivește remarca cu potopul.
Dacă mi-ar permite buzunarul, l-aș invita pe Marian Butnaru, consilierul, la Lepșa. Timp de șapte zile, nu mai mult, să trăiască într-un spațiu în care pe o distanță de 75 km, Lepșa-Focșani, nu există nici un cabinet medical, farmacie sau punct de ajutor!

Cabinet cardiologic, nici atât!
Din această cauză, cel mai bun prieten al meu, care are probleme cu inima, vine foarte rar în această zonă, altfel căutată de alții pentru aerul deosebit de curat și frumusețile inegalabile ale naturii.

Datorită inițiativelor susținute de echipa lui Vrabie, la Medgidia, situația cardiacilor nu este chiar atât de disperată. Și ar fi și mai bună, cu condiția să primească fondurile necesare pentru achiziționarea aparaturii de specialitate.

Patru consilieri au spulberat printr-un NU hotărât speranțele medgidienilor, care își doresc un spital modern.

Nu înțeleg de unde izvorăște răutatea cu care Butnaru și ortacii săi au blocat mai multe proiecte cu caracter social!

Ce îl determină pe domnul Butnaru să stea tot timpul cu mâna în sus împotriva primarului, pentru că, de fapt, asta face domnia sa.

Boicotează orice inițiativă a primarului Valentin Vrabie, ca să se răcorească dumnealui pe fondul unor ambiții personale stupide!

Practic, totul se învârte în jurul consilierului Butnaru! Dacă ar fi fost vorba de achiziționarea unor mașini de lux sau a unor materiale care nu se justifică, mă rog, poate că aș fi înțeles patriotismul ieșit din comun al domnului Butnaru!

În esență, însă, se impune modernizarea de urgență, cu aparatură de specialitate, a cabinetului de cardiologie și a secției “Primiri urgențe”.

Ca om de afaceri, domnul Butnaru pricepe foarte bine cum stă situația în teren. Ca politician, se face că nu înțelege...

Preocupată doar să își recupereze salariul de “om al muncii”, blocat de primarul Vrabie, doamna viceprimar Luminița Vlădescu a ratat șansa istorică de a se împăca, fie și temporar, cu locuitorii orașului Medgidia.
Cu cei care o contestă.

Nu cu mult timp în urmă, într-o scrisoare deschisă, domnia sa plângea cu lacrimi de crocodil de mila medgidienilor, arătându-se dispusă să facă orice pentru ei!

Dacă nu i-ar fi dat peste mână consilierul Butnaru, liderul celor care au boicotat prin votul lor bugetul, poate că s-ar fi împlinit câte ceva din promisiunile domniei sale.

Așa, însă, fiind cunoscută ca o neobosită susținătoare a consilierilor care îl boicotează frecvent pe primarul Vrabie, i-a atras, împreună cu PSD, partidul său de suflet, antipatia generată de blocarea bugetului alocat rezolvării unor probleme sociale.

Ca să te opui alocării unor sume de-a dreptul ridicole destinate modernizării Spitalului Municipal Medgidia, susținerii unor tineri și sportului, trebuie să nu ai pic de viziune sau de fler politic!

Din afara tablei de șah, pare că doamna Luminița face toate aceste jocuri politicianiste. E doar o iluzie optică.

Omul care conduce din umbră Consiliul Local Medgidia, adevăratul adversar al primarului, este Marian Butnaru,

De regulă, în jurul său gravitează toți cei implicați în complotul menit să-l desființeze pe Valentin Vrabie.

Atât de mare este dorința acestuia de a-l îngropa definitiv pe primar, încât, nu mai contează care ar putea fi efectele colaterale!

În schimb, Vrabie i-a ridicat și doamnei Vlădescu mingea la fileu, punând pe tapet câteva proiecte cu un caracter profund social.

Nu trebuia decât să ridice embargoul îndreptat împotriva primarului și să fie de acord cu prioritățile stabilite, inclusiv în privința tinerilor care au obținut rezultate notabile în diverse domenii de activitate.

Cu siguranță, la această oră, locuitorii orașului Medgidia ar fi comentat favorabil gestul domniei sale, pentru că în această poveste e vorba și de copiii lor.

În politică, trebuie să știi să faci și concesii, dar, în cazul de față, nu era necesar.
Să anulezi prostește un ajutor social bine argumentat, doar pentru că el a fost gândit și pregătit științific de primarul pe care nu îl înghite PSD, e o prostie cât carul mare...

Discursurile demagogice ale Luminiței Vlădescu seamănă tot mai mult cu cele ale lui Traian Băsescu în perioada în care cu o mână dădea și cu două tăia salariile și pensiile!

În cazul de față, cu Marian Butnaru într-un rol distructiv, cel al doctorului Ciomu, tăind proiectele primarului în patru!

Tot votând în aceeași direcție, Medgidia a intrat în zodia Racului. Merge înapoi...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii