Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE CE TACE HORIA CONSTANTINESCU ÎN SCANDALUL APEI CALDE?

DE CE TACE HORIA CONSTANTINESCU ÎN SCANDALUL APEI CALDE?(6830)

De când a izbucnit scandalul generat de criza apei calde la Constanța, factorii de răspundere, cu primarul Făgădău în frunte, nu fac altceva decât să-și paseze motanul răspunderii de la unul la celălalt. Îl prind și îl duc la piept, ca pe o minge de rugby, după care îl aruncă la grămadă ca să scape de el.

Un singur personaj a rămas pe margine stingher și nebăgat în seamă de nimeni. Cetățeanul. Amărășteanul. Cel care este obligat să suporte tot disconfortul generat de incompetența sau comoditatea unor conducători.

Sau aroganța, în cazul primarului Făgădău, depășit de situație. Nici măcar acum, când s-a spart buba, cetățeanul nu este băgat în seamă! Nu am auzit pe nimeni să le ceară scuze, măcar formal, celor pe care i-a prejudiciat din punct de vedere al igienei și confortului personal.

Până la urmă, este și el tot un client! O motivație suficient de bine fundamentată și pentru o “luare de cuvânt” din partea lui Horia Constantinescu.

Ca de fiecare dată, cetățeanul este abandonat și ignorat ca și cum ar fi o cantitate neglijabilă!

Într-o astfel de situație, cui se poate adresa? Unde se poate plânge de situația în care s-a trezit fără voia sa și nu din cauza lui?

Pe el cine îl răzbună?
Cine este dispus să-l asculte?
Cine este în măsură să-i dea speranțe, să-l asigure că, în cel mai scurt timp, viața lui va reintra în normalitate?

Într-un oraș în care avem numeroși de-alde Cattani pe cap de locuitor, cetățeanul păgubit de lipsa de coerență dintre Primărie, RADET și CET, nu are unde să depună o biată reclamație pe această speță!

Unde este Horia Constantinescu, acest Cattani de la OPC, care spunea că nu are alt obiectiv decât protejarea cetățeanului ?

Dar oare pentru constănțeanul amărât, căruia i se ia și apa caldă pe datoria RADET, există dreptate?

Îmi aduc automat aminte de secvența în care Horia Constantinescu arunca cât colo lucrurile unei biete femei care se așezase umilă și timidă pe o bucățică din plaja lui de la Costinești…

Dacă atunci a procedat cu o scârbă evidentă față de amărășteni, cum să-mi imaginez că ar putea să se implice în cazul de față!

Doar ați văzut cum arunca cu hârtii, ca și cum ar fi vrut să azvârle cu pietre, poate, în protestatarii prezenți la Snagov, la nunta fiului lui Liviu Dragnea.

Sigur, domnia sa o să se justifice, spunând că situația păgubiților în povestea apei calde nu e de competența sa… Știu.

O să-mi argumenteze că legal nu se poate implica, nefiind o chestiune care să aibă vreo legătură cu scandalul patronat de Primăria Constanța.

A mai avut o tentativă de acest gen în povestea cu locurile de joacă deplorabile și periculoase, când a fost dat afară de primarul Făgădău, de care nu s-a mai apropiat de la incidentul cu pricina…

Firesc, dacă ținem cont de faptul că, înainte de a fi primar, Decebal Făgădău este unul din principalii actori ai PSD... Și corb la corb nu-și poate scoate ochii pentru un caz banal!

Din nefericire pentru domnul Horia, TVR 2 a reluat serialul “Caracatița”, fiind eclipsat de imaginea autentică a personajului în pielea căruia s-a băgat cu de la sine putere. În timp ce Cattani din film arestează mafioți adevărați, al nostru se luptă de zor cu rața cu portocale.

Scandalul apei calde e mult mai important.
Chiar și pentru viitorul politic al PSD, pentru că, iată, conducerea CET a dat în vileag mișmașurile celor de la RADET, pe care Făgădău o apără în draci!

Și, atunci, e de înțeles că PSD vrea să lase locul curat. Mă și mir cum se face că domnul Horia nu este în concediu de odihnă, dacă tot îi ține locul Cattani de la TVR 2.

Ar fi interesant de știut de ce instituțiile abilitate nu au avut curiozitatea să verifice drumul parcurs pe traseul CET-RADET- PRIMĂRIE!
De pildă, Curtea de Conturi.

Și, totuși, cum rămîne cu neajunsurile generate cetățeanului păgubit din toate punctele de vedere?

Cattani, unde ești, ai pecat la București?

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Cump?n? Constantin
01-10-2018
Cred ca finalul ar fi trebuit sa fie asa: "Cattani, unde esti, ai plecat la Bucuresti? Sa ne-o belesti!"

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii