Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
OMUL LUI NICUȘOR

OMUL LUI NICUȘOR(1877)

Cristinel Dragomir a fost propus pentru funcția de subprefect. Vestea i-a pus pe unii pe jar, le-a stimulat imaginația și pofta de scenarii.

Alții au suspinat sarcastic: "Ei, tot ei!"

Domnul Dragomir nu este o mare personalitate a orașului, o capacitate profesională ieșită din comun, cum îl laudă unii. Celebritatea, dacă o pot numi așa, i se trage de pe urma lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.

Când acesta era la putere, se spunea că Dragomir este omul lui Nicușor. Deși s-au schimbat multe lucruri pe plan local, Dragomir nu a scăpat de eticheta "Omul lui Nicușor".

Altădată, această formulare oarecum agresivă ar fi generat o atenție specială față de Cristinel Dragomir, ceea ce nu cred că se mai întâmplă astăzi. Nu este însă cazul să facem din domnia sa o nouă victimă politică!

Nu este cazul.
Domnul Dragomir rămâne cu steaua în frunte. Omul lui Nicușor sună precum un grad înalt, ca o funcție deosebită de conducere. Dar și ca avertisment "Atenție, câine rău!"

De necrezut, dar prin prisma apartenenței sale la Nicușor Constantinescu, domnul Dragomir rămâne o persoană influentă.

Mulți ascultă, puțini pricep!
Am întâlnit în județ persoane care nu au aflat sau nu au priceput că Radu Mazăre nu mai este primarul orașului Constanța!

Oficial, pentru că în culise el este în continuare prezent în viața noastră! Nu direct, ci prin reprezentantul său de seamă, Decebal Făgădău.

Dragomir se dovedește a fi util în continuare, chiar dacă se presupune că și-a schimbat stăpânul. Indiferent de apartenența sa politică, Cristinel Dragomir a intrat în cărți pentru o funcție importantă ca titlu de pe poziția "omului lui Nicușor".

Subprefect. Ehei, subprefect...
În acest context, unii se întreabă puțin speriați: "Se întoarce garda veche din PSD?"

Abia de acum încep polemicile.
De unde să se întoarcă garda veche, că doar nu a plecat nicăieri! Garda veche nu și-a părăsit nici o clipă pozițiile influente, nu a fost debarcată de la Putere. Ea a continuat să conducă prin oamenii săi din prima linie. Chiar prin tineri, care se plâng de formă că nu sunt promovați, dar îi găsești în punctele cheie.

Garda veche?
Cine poate fi catalogat ca fiind reprezentant al gărzii? Cei din nucleul condus de Petre Stancă?

Mă întâlnesc deseori cu personaje ciudate din PSD condus de Stancă. Când PSD Constanța își pierde busola, se aud imediat voci care fac trimitere la Petre Stancă, prezentat în postura de unic salvator.

Unii dintre cei care îi pupau mâna când era șeful partidului fac același lucru cu noua conducere. Același ritual. Spiritul lui Petre Stancă este încă activ. Dar nu toată lumea îl bagă în seamă...

De pildă, primarul Constanței, domnul Decebal Făgădău, care nu are nici o tresărire când trece pe lângă dumnealui. În ciuda faptului că, se spune, Stancă l-ar fi ajutat în momentele sale grele! Adevărul este că nu mai există respect și recunoștiință față de înaintașii PSD...

În PSD, garda veche se întoarce!
De unde, că doar nu s-a mișcat din loc! Se dau deja semnalmentele viitorului candidat la Primărie. Unul din garda veche cu mustață...

Cu mustață?
Da, se pare că are importanță. Vechi și cu mustață. Chițac? Nu, pentru că nu face parte din garda veche pesedistă, nu este omul nimănui și nu are mustață...

Dacă de bază este doar mustața, atunci, l-am găsit: Gheorghe Donțu. Domnia sa este omul de conjunctură, al cui s-o nimeri. Oricum, pregătit în permanență să ocupe o funcție de orice fel oriunde și oricând! Îl îndreptățește statutul de neobosit militant al vechii gărzi.

Bun la toate. Împachetează, despachetează, se mișcă bine când mută mobila, se orientează în lift etc. Și are mustață. Fără nici o aluzie la rolul tăietorului de frunză la câini, a trecut și pe la Partidul Ecologist.

Totuși, trebuie să clarificăm despre care gardă este vorba. A lui Petre Stancă sau a lui Nicușor Constantinescu?

Din ultima grupă valorică face parte și omul lui Nicușor. Are mustață? Adevărul este că PSD Constanța se confruntă cu o criză acută de personalități. Nu mai există nici un nume sonor, nici un cetățean cu ștaif!

Dați repede cinci nume de pesediști de valoare la Constanța. Dacă vă cer să aibe și mustață, vă încurc rău de tot! În aceste condiții, ca să își asigure un candidat sigur la alegerile locale, PSD are la îndemână o singură variantă. Să-l oblige pe Decebal Făgădău să își lase mustață!

A lui Mohammad abia mijește.
Liberalilor le crește mai repede mustața de când cu reconstrucția PNL!

De cate ori se vorbește despre mustață, în PSD Constanța se face liniște.
Vine Dragnea?
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii