Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM SE NUMEȘTE CATARGUL CEL MAI ÎNALT CARE FACE PESEDIȘTI ?

CUM SE NUMEȘTE CATARGUL CEL MAI ÎNALT CARE FACE PESEDIȘTI ?(1742)

Lipsa de viziune este caracteristica de bază a politicii
PSD la Constanța. Dominante sunt autoritatea unui singur om, care nu are alt obiectiv decât să țină strâns puterea doar în mâinile lui, și orbul găinii.

Aceasta este noua viziune pesedistă: orbul găinii.
Unde i-a dus orbul găinii pe pesediștii constănțeni?
I-a dus la...Brăila, urmând pas cu pas etapele parcurse de orbul care a nimerit într-un cartier celebru din orașul de la Dunăre.

Episodul cu pricina a scos în evidență lipsa de viziune a conducerii PSD Constanța. O demonstrează din plin momentele evidente de bâlbâială în luarea unor decizii. De cele mai multe ori eronate, care au pus PSD Constanța în câteva situații penibile, când conducerea, reprezentată de un singur personaj autoritar, a întors oiștea căruței ca la Ploiești. Până la urmă, în ciuda unor cascadorii, tot a intrat cu ea în gard!

Mă refer, desigur, la momentul trădării, ca stare permanentă în PSD, lui Liviu Dragnea, care, ce-i drept, își merită soarta. De altfel, nu se spune degeaba că peștele de la cap se împute, lipsa de viziune fiind evidentă și la nivel central.

În prezent,la nivel central, PSD este un partid pus pe fugă sub lozinca “Scapă cine poate!”

Din cauza orbului găinii, la atât se rezumă perspectivele PSD în viitorul apropiat. Dar, cel mai mult și mai mult, lipsa de viziune este marcată de prestația slabă, sub orice critică, a unor personaje cu funcții importante în PSD Constanța și la nivelul administrației locale.

Horia Țuțuianu a răsărit brusc ca o mare speranță a PSD, fiind împins în față de mâna forte de care vă vorbeam. Urmând politica pașilor de uriaș, într-o zi cât alții într-un an, s-a trezit, ca un meteorit grăbit, instalat în înalta funcție de președinte al Consiliului Județean Constanța. Ca peste tot, au contat gradele. De afară și anumite grade de rudenie. Până la urmă, s-a adeverit proverbul cu facerea de bine! Așa se întâmplă când ai orbul găinii la alegerea finilor dantelați…

Se caută urmași de încredere. Dinozaurii partidului nu vor să renunțe la putere. De aia au nevoie de urmași cărora să le lase partidul pe veci, pentru că ei sunt nemuritori! Conduc urmașii, dar, în realitate conduc tot ei, seniorii! Chipurile, sunt consultați în luarea unor decizii! Cum s-ar spune, urmașii sunt consiliați…

Aiurea.
Știți cum se scarpină olteanul după ceafă...

Dinozaurii doar le pasează partidul ca pe o moștenire. Primarii Primăria, ca și cum e a neamului lor acolo de când se știu pe pământ! Ca și cum li se cuvine lor totul! La nivel național, sub oblăduirea lui Dragnea, fiul bălților, s-a umplut partidul de veri, verișoare și nepoți! La Constanța, mai mult de fini...Unii au îmbătrânit de când așteaptă mult promisul televizor color de la nașul!

Ei bine, la capitolul japcă, trebuie să recunosc, au o viziune foarte clară. Nu iartă nimic! Vorbeam despre urmașii șefilor PSD. S-au dovedit a fi o dezamăgire totală pentru cei care s-au grăbit să planteze pomul lăudat în pepiniera de cadre a PSD Constanța.

Țuțuianu s-a diluat în culisele luptei pentru Putere precum taurul din Bilbao, care a sfârșit ca antricot de vită la masa toreadorului.

Decebal Făgădău și-a pierdut jumătate din puterea și influența sa politică. Ca să nu iasă definitiv din câmpul vizual, stă cocoțat toată ziua pe umerii lui Claudiu Palaz, un vizionar care se potrivește de minune cu politica lipsită de consistență a PSD. Politică pe care o slujește cu mult devotament, deși dumnealui este ditamai liderul PMP. Cel care ar trebui să fie un exemplu pentru Opoziție!

Lipsa de viziune se datorează și numeroaselor schimbări de situație generate de promovarea lui Felix Stroe în Guvernul României.Ultima oară trebuia să se reîntoarcă pe poziția de ministru al Transporturilor, dar a renunțat, realizând că, în situația politică actuală, există riscul de a pierde oricând portofoliul deținut (oricum) vremelnic. Mai mult decât atât, după experiența trăită în timpul puciului îndreptat împotriva lui Dragnea, a înțeles foarte bine că poate pierde oricând controlul pe Constanța! Poziția în fruntea RAJA este mult mai importantă chiar și decât șefia PSD!

Am recunoscut întotdeauna, Felix Stroe nu este un tip prost. Ba, dimpotrivă, e chiar deștept, bun strateg în diverse dispute din care a ieșit cu fața curată și a căzut întotdeauna în picioare. Fără parașută! Pe Felix Stroe îl paște însă un mare pericol. S-ar putea să aibe surprize din partea vechii gărzi din PSD, aripa Nicușor Constantinescu, care ocupă poziții de luptă.

Nu cred că este lipsită de importanță frăția dintre Decebal Făgădău și Cristinel Dragomir, cunoscut ca fiind omul lui Nicușor… Am mai scris chestia asta, Vechea gardă din PSD a continuat să conducă din umbră Constanța!

Acum se apropie momentul devastator al adevărului… Confruntarea cu electoratul.

Prima conftuntare, cea din timpul campaniei electorale. După aceea, vin alegerile. S-ar putea ca abia atunci catargul lui Palaz de la Pavilionul Expozițional să își dovedească utilitatea.

Domnule Palaz, cum se numește catargul care face pesediști?

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii