Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ÎN ORGANIZAREA C.J. CONSTANȚA, S-A DESCHIS TÂRGUL DE ȚAPI ISPĂȘITORI

ÎN ORGANIZAREA C.J. CONSTANȚA, S-A DESCHIS TÂRGUL DE ȚAPI ISPĂȘITORI(1537)

În timpul unei emisiuni a unui post local de televiziune, unde se comenta situația existentă la Teatrul de Stat Constanța, am avut parte de o mare surpriză. Am auzit în telefon vocea gâtuită de emoție a domnului Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

La început, fiind vorba de un colaj politico-cultural, am avut senzația că un tânăr patriot, cum doar la PSD găsești, se opintește să recite o poezie ca să-i încălzească urechile lui Mihai Petre, mult mai realist în modul de abordare a subiectului pus în discuție: demiterea managerului general de la instituția menționată mai sus.

În fapt, sfârșit de valul politichiei, Țuțuianu se lamenta, ca și cum ar fi spart o cană și cana a făcut plici! După care, adresându-se moderatoarei, o persoană răbdătoare conform fișei postului, s-a lansat într-o sarabandă de “lauda de sine” și de angajamente, care, pe vremuri, ar fi stimulat productivitatea muncii pe șantierele de la Bumbești-Livezeni.

“Doamnă, dumneavoastră, mă cunoașteți foarte bine! (Noroc cu Măriuca!) Eu când spun că fac…”

Nu îmi propun să fiu avocatul managerului destituit, dar cred că nu este un motiv de mândrie pentru președintele Țuțuianu să înceapă anul cu un nou scandal! Și, pe urmă, mai este și o chestiune de moralitate.

Cum poți destitui un manager pentru lipsă de performanțe, când tu însuți nu ai excelat în rezultate cu care să ieși în evidență! Când partidul tău iubit și-a luat mâna protectoare de pe tine!

Consiliul Județean Constanța este instituția care nu a fost în stare să repare un drum de 300 de metri în cinci ani! S-a implicat politic în conflictul de la Medgidia. Cu un astfel de record al penibilului, ar fi fost mult mai bine să stea ascuns în vârful catargului, cel mai înalt dar și mai scump din România, și să evite un nou contact cu opinia publică..

Ca toți liderii cu înfluență, pot ordona deschiderea Tărgului de țapi ispășitori. Că tot veni vorba de inutilitatea acestui obiectiv. Câte mii de turiști au venit la Pavilionul Expozițional din Constanța ca să viziteze catargul sărăciei? Prezintă vreun avantaj? A mișcat turismul din loc? În cazul catargului, vor fi și la noi cozi ca la celebrele muzee din străinătate?

O să cadă Occidentul pe spate în fața catargului Țuțuianu-Palaz ? Un obiectiv care ne-a costat o avere! E simplu să faci pe președintele și, după aceea, în actul doi, să ții lecții de morală și să-l dai afară pe managerul debusolat.

Nu sunt dirigintele lui Horia Țuțuianu ca să îl întreb ce a făcut el pentru cultura dobrogeană! Măcar atât cât a făcut omologul său de la Tulcea în domenul Turismului. V-ați tot plimbat pașii, precum fantoma de la Operă, pe la Bilbao etc. Președintele C,J.Tulcea bate Delta Dunării de la un capăt la altul și implementează proiecte de anvergură. Acum, iarna, cum spune Cătălin Țibuleac, toată lumea învață!

Președintele CJ Constanța seamănă vânt sau îți face vânt, cum a pățit-o, recent, managerul teatrului constănțean!

De necrezut, deși politica locală are foarte mulți actori, nimeni nu se preocupă de soarta culturii!

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii