Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BOGDAN HUȚUCĂ DEMONTEAZĂ DIVERSIUNILE LUPULUI  MORALIST  ROBERT BOROIANU

BOGDAN HUȚUCĂ DEMONTEAZĂ DIVERSIUNILE LUPULUI MORALIST ROBERT BOROIANU(1926)

Este, cel puțin, ciudată modalitatea prin care Robert Boroianu se manifestă după victoria obținută de PNL la alegerile europarlamentare, partidul care l-a propulsat în Parlamentul României! Nu am întâlnit în viața mea un om mai necăjit la victorie! Rețineți, la victorie, nu la înfrângere, nu la necaz! Cred că un eșec pe linie s-ar fi potrivit mai bine cu zâmbetul său strepezit…

Doamne, dacă pierdea PNL, ce horă ar mai fi încins cu mentorul său politic! Și în horă s-ar mai fi prins pesemne câțiva pesediști de casă, exmatriculații din PNL, care nu își găsesc locul pe nicăieri, cei care s-au aruncat în apă după o alarmă falsă, cum că PNL se scufundă, un miliardar care nu se împacă deloc cu statutul său de simplu pieton în PNL...

Într-un fel, îl înțeleg. Dacă nu a avut nici o contribuție la buna desfășurare a campaniei electorale, cu ce ar putea el să se laude! Prin ce s-a afirmat consecvent? Prin absenteism, indiferență etc. Din nimic tot nimic iese! Dacă îi este lehamite să mai treacă pe la sediul partidului, atunci, cum credeți că o să răspundă emoțional la ceva ce el nu simte! Chiar și în PNL, dacă dragoste nu e...

Și, dacă, pentru minusurile din activitatea sa, a mai fost și sancționat, atunci, se înțelege de la sine de ce domnul Boroianu este negru în cerul gurii și cu greu își poate stăpâni ura pe care o nutrește față de conducerea PNL Constanța! În principal, față de Septimiu Bourceanu! De ce trebuie implicat partidul într-o chestiune strict personală, într-o vendetă îndreptată de un liberal contra altui liberal, bănuit că a pus umărul la debarcarea unui alt liberal. E drept, veteran, dar a cărui umbră apasă greu pe umerii partidului. Evident, mă refer la George Dragomir, căruia îi mulțumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă în abordarea acestui subiect delicat. Când există un fitilist ca lumea, intriga între generații e folosită ca pretext pentru a pune de-o “revoluție” în partid!

Dacă ar fi un moft de conjunctură, poate că liderul Huțucă l-ar mai fi tolerat o vreme, deși, în discuțiile purtate cu Robert Boroianu, i-a explicat că problemele partidului se discută doar în interior! Mă rog, dacă ar fi fost asta singura problemă nerezolvată, poate că nu s-ar fi ajuns la un conflict în interiorul PNL Constanța! Tocmai, acum, când toată lumea implicată în alegerile care vin pregătește din timp asaltul final! Conflictul a izbucnit, zilele acestea, după ce a mocnit vreme de aproape un an de zile, după ce a fost aleasă noua conducere a filialei județene.

Măsurile organizatorice luate de Bogdan Huțucă, prin care, printre altele, a decis scoaterea veteranilor din decor, au avut darul de a-l irita la culme pe Boroianu. Picătura care a umplut paharul s-a numit Septimiu Bourceanu propulsat, după doi ani de autoexil, pe un loc în fruntea organizației județene! Pentru faptul că l-am catalogat, într-un editorial, pe Septimiu Bourceanu ca fiind “un bun strateg”, am fost tras de urechi de Robert Boroianu! După care, la mișto, știindu-mă bolnav, mi-a urat sănătate cu sarcasmul lui inconfundabil! Câtă dreptate avea Moinescu, fostul primar de la Medgidia, care l-a caracterizat pe Boroianu în termeni de-a dreptul umilitori! Năravul din fire...

Conflictul actual pare a fi scânteia unei crize în PNL Constanța. Să fie de vină doar orgoliile nestăpânite ale domnului Robert Boroianu? Dacă are de împărțit ceva cu Septimiu Bourceanu, să dea cărțile pe față și să-i lase pe ceilalți să lucreze în bună pace! Vin din nou alegerile și domnia sa continuă să se bălăcărească cu toată lumea! Inclusiv cu ziarul nostru! Parcă e prea mică miza ca să ții în șah ditamai partidul! Și, pe urmă, de ce domnul parlamentar Boroianu refuză să colaboreze cu actuala echipă? Domnia sa a rămas ancorat în trecutul cu Dragomir, Hașotti etc. Un nostalgic.

Poate că sunt la mijloc interese mult mai mari și noi nu știm! Domnia sa spune că este vorba de un blocaj de comunicare, ca și cum conducerea partidului ar avea sediul pe planeta Marte! E drept, de când cu tornadele astea, nu mai ești sigur pe direcție și nu mai ajungi la destinație! Iar cu telefonul său e jale, s-a blocat la fraza prin care te anunță, că, în momentul în care l-ai apelat, taman atunci, nu poate vorbi! Despre ce fel de blocaj vorbește domnia sa? Despre refuzul infatuat al domniei sale, de aproape un an de zile, de a sta de vorbă cu mine? Și acum pozează în victimă pe motiv că, vezi Doamne, nu îl ascultă nimeni!

Pesediștii se bat între ei din cauza faptului că partidul lor a pierdut alegerile! Liberalii constănțeni se înghiontesc între ei, deși, la general, PNL a obținut o victorie istorică! Are cineva interesul să compromită PNL chiar și într-un moment memorabil al existenței sale? Vrea cineva să demonstreze că liberalii sunt conflictuali chiar și la victorie?

Ce concluzie tragem? Că, dacă nu sunt în stare să se înțeleagă între ei, înseamnă că nu sunt în stare să guverneze nici țara! Județul? Nici atât! S-a tot spus, chiar și eu am scris, că PNL Constanța s-a lepădat de vechile metehne și că arată ca un partid bine sudat și unit… Și vine acum Robert Boroianu și întoarce totul pe dos! Pe cine ar bucura enorm o situație conflictuală, mai ales că Boroianu vrea să adâncească conflictul! Pe PSD, desigur, fericit că moare și capra vecinului…Pe renegații din PNL...Pe toți dușmanii liberalilor!

Am citit o declarație a domnului Robert Boroianu din care reiese că el este Alba ca Zăpada și restul, cum să zic, doar pitici! Și ce credeți că mai face domnul parlamentar? Critică dur conducerea partidului, susține domnia sa, pentru rezultatele slabe obținute la nivelul municipiului Constanța! Poți să îți imaginezi așa ceva? El, care nu a ridicat decît trei bannere de jos în campania electorală, îi critică pe cei care au muncit! Nu cred că domnia sa este în măsură să umbrească prin vorbe aruncate în vânt eforturile celor care au împins PNL spre victoria finală!

PNL are 29 de primari și a câștigat alegerile in 52 de localități (2 municipii 7 orașe și 43 de comune). Scorul lobținut în municipiul Constanța, în număr de voturi (acestea arată dinamica electoratului), este mult peste rezultatul la parlamentare. De asemenea rezultatul în municipiul Constanța este mai bun și decât cel obținut de PNL in alegerile locale, dacă ajustăm rezultatul din 2016 corespunzator faptului că atunci USR nu exista și nici ProRomânia. Scorul a fost bun și în condițiile în care cetățenii constănțeni au sancționat nu doar guvernarea PSD, dar și blatul cu PSD, condamnat de actuala conducere a PNL Constanța, de noua generație de membri și simpatizanți, dar unii dintre constănțeni nu pot uita istoria de până acum doi ani. De aceea rezultatul este apreciat ca unul bun pe municipiul Constanța si foarte bun în restul județului.

Aștept acum ca fostul secretar general să-i sancționeze pe cei care se fac vinovați de “rezultatele slabe de la municipiu!” TUPEU CÂT CASA! Deși se jură că își iubește partidul, Boroianu amplifică conflictul din interiorul PNL Constanța!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii