Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
PEPENARII DIN PSD

PEPENARII DIN PSD(1288)

PSD Constanța seamănă foarte mult cu căruța pepenarului care strigă zilnic pe strada mea: “Hai la pepeni/Hai la pepeni!” Degeaba. Nimeni nu mai are încredere în pepenii lui...Ba sunt cruzi, ba sunt întorși, ba sunt zaharisiți, ba au prea multă apă, ba zici că au dat în fiert!

Cândva, în județul Constanța, dar nu numai, PSD era “fruncea” la pepeni. De la Dăbuleni încoace, ei reprezentau nucleul de bază al rezervelor de cadre.

Să facem o scurtă retrospectivă în trecut. La Mangalia, de pildă, a fost o lungă perioadă de timp în care pepenii au făcut politica PSD. Și nu se poate spune că mangalioții au dus-o chiar atât de rău pe cât se plâng unii! Să fiu bine înțeles, nu vreau să aduc nici o atingere morală celor care s-au afirmat în tinerețea lor ca veritabili cultivatori de pepeni. Dar ăia de la Deveselu ce cultivă? Aha, cu coaja mai groasă! Așa arată o focoasă?

Mă întorc la pepeni. Bravo lor! Mai ales că această îndeletnicire populară i-a ajutat foarte mult în cariera lor politică...Și au dat o șansă în plus Mangaliei! După revoluție, pepenarii din Moldova, având harbuzul ca simbol de luptă, au luat cu asalt Mangalia. Îi recunoșteai ușor după accentul “moldovinesc”, “șâ”-ul de la mijlocul frazei, frica de drobul de sare, cei trei iezi nătângi, după îndemnul “haidi, mă”, și sperietura încheiată cu exclamația “Văleu, vai de capul mieu!”

Din tot acest amalgam uman, din păcate, la ora aceasta, divizat, s-a născut Zanfir Iorguș, despre care nu știm nici acum dacă e cu N sau cu M… Dar el a fost “marili primar” și nu se știe dacă nu o să mai fie...Șansele sale au renăscut. E din nou în cărți... Moga, susținătorul său, are toate șansele să preia frâiele unui minister important, iar cel care îl contestă pe Iorguș să fie pus pe gard!

Că așa-i în bostănărie! Se montează peste tot sperietori pentru ciori! Dar de unde știm noi care-i cioară și care-i emigrant!? Mai mult de atât, gașca pepenarilor din triunghiul Mangalia-Costinești -23 August s-a îmbogățit cu un candidat la președinția Consiliului Județean Constanța! De ce ne-am mira, în definititiv! Mangalia nu este singura organizație a PSD unde s-a revenit fără nici o jenă la politica pepenilor întorși sau bătuți de soare…

“Hai la pepeni/Hai la pepeni de vânzare!” Se dau unii pepeni din PSD în gât pentru nimic! Se citește pe fața lor trădarea de orice fel. Unii sunt roșii de indignare, alții galbeni de supărare. Dar, toți la un loc, stricați de trădare…

Pepenarul de pe strada mea nu mai are vânzare deloc și a trecut la livrarea pepenilor pe de-a moaca! Credeam că o să fie luată cu asalt căruța lui, mai ales că seamănă cu sediul central al PSD din Constanța! Abia așteptam să-i văd pe cei care, ca și Iorguș, reușesc să țină doi pepeni mari într-o singură mână…

Mi-am făcut iluzii degeaba. Nimeni nu vrea pepeni, nici măcar pe de-a moaca, de la PSD! Le-a spus cineva că a intrat boala în ei, în PSD-EI, și e pericol de turbare!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii