Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TEZELE LUI MIRONESCU

TEZELE LUI MIRONESCU(2516)

Între Laurențiu Mironescu, un personaj cunoscut în urbea noastră, coana Zambilica, o căpriță simpatică, și politică există o strânsă legătură materialist dialectică. În sensul că cele trei entități acționează strâns unite în societate. De pildă, atunci cînd Mironescu e pe punctul de a lua o decizie greșită, este avertizat cu mesaje de genul “Te mănâncă, scuzați, ca pe Zambilica!”. După care Zambilica se comportă ca un armăsar nărăvaș: nechează, aruncă șaua de pe ea și, într-o veselie, comandă bere blondă pentru calul meu! Ei,bine, de câteva zile încoace, zici că Zambilica a turbat!

Ce credeți că s-a întâmplat? Laurențiu Mironescu se întoarce în politică! Ei și! S-a întors ea pantera roz! Culmea, în același loc! Adică la pomul lăudat, în punctul unde Mironescu și-a agățat galoșii de fost parlamentar în cui. Sau alături, la umbra nucului bătrân. De fapt, era salcâm! Acolo unde s-a jurat pe obiectele lui de inventar că nu se mai întoarce în veci în mocirla politichiei! De bună voie și nesilit de nimeni.

Așa suna o scurtă informație căreia i-am dat drumul pe fluxul facebook. Reacția de intervenție rapidă s-a declanșat imediat chiar din partea celui vizat de comentariile din ultima vreme. Citez din Tezele lui Mironescu: “Ce-i, o tragedie?” Când domnia sa ia totul în bășcălie, sigur, nu-i nici o tragedie...E o prostie! Părerea mea. Ca și în cazul celor care s-au apucat să sape, în buricul târgului, ziua în amiaza mare, în plină campanie electorală! Și unde și când? Într-un oraș schweitzer din cauza numărului mare de gropi existente pe cap de constănțean get-beget. Cetățean care ori de câte ori sunt alegeri devine extrem de vigilent! În politică și în viața de zi cu zi. Sunt indivizi care nu se simt bine decât dacă sunt înrolați într-o formațiune politică! Sunt dependenți de “foncție”. Și, pe urmă, unde se avansează cel mai repede dacă nu în politică! Dacă insistă dumnealor, cu atâta patos revoluționar, să fie înrolați, înseamnă că au motivele lor...

Nu pot să mă abțin. E totuși și o tragedie, pentru că am ajuns în sapă de lemn și datorită Partidului Democrat, până nu demult, identitatea politică a lui Mironescu...Parcă ieri, jucând în rolul lui Jack Spintecătorul, președintele Băsescu tăia din pensiile și salariile românilor! Nu a avut milă de nimeni! Și acum, cu un tupeu imparabil, ne ține lecții despre capitalism la televizor! Bănuiesc că pe Laurențiu Mironescu îl mistuie dorul de PD! Acolo și-a trăit prima tinerețe revoluționară. Acolo a învățat să stea cu picioarele pe birou, dar nu din cauza asta nu evoluăm noi! Să stea cu ele unde vrea, mintea să-i meargă! Acolo și-a transformat aroganța în brățară de aur…

A început de ieri să muște din nou! Cu puțină imaginație, PMP seamănă cu PD și Traian Băsescu cu Băsescu Traian. Cine-i unul și cine este celălalt? E unul și același. Toți o apă și un pământ! PD a ajuns la groapa cu furnici! Sărmana Zambilica! Nimic nu mai mă miră în ziua de astăzi! Doar graba cu care Mironescu vrea să se întoarcă în infernul prin care a mai trecut! Aici, ca subiect, iau de bază chiar declarațiile sale…

Păi,dacă politicul și-a băgat coada în viața ta, prietene, nu te înțeleg de ce te arunci din nou în brațele sale? Ca să ce? Ca să demonstrezi sforarilor care te-au “lucrat” că poți să-i calci pe coadă? Dar oare nu crezi că și ei sunt animați de aceeași dorință de a-și lua revanșa? Și acum ce faci? Te comporți precum țăranul român în timpul răscoalei de la 1907! Îți dezgolești pieptul de aramă ca să poți fi împușcat mai bine? Părerea mea.

Am stat și am cântărit mult motivațiile în spatele cărora se ascund intențiile sale de a reveni în politică. Mă refer la Tezele lui Mironescu. Toate argmentele aruncate în luptă sunt lipsite de consistență. Banalități. Dar, sigur, omul este liber să încerce și a doua oară...Promisiunile domniei sale? Nici măcar nu sunt originale!Aceleași clișee folosite și de cei care vor să se arunce de pe bloc pentru că soția nu îi mai primește în casă în stare de ebrietate! Cine mai este dispus să creadă în vorbele sale? Acum, “în civilie”, dar când o trece înapoi în politică?

Și totuși, ce îl mână în luptă? Citez din Tezele lui Mironescu: “Zona la care mă pricep suferă”. Păi, suferă încă din anii când domnia sa era catalogat ca fiind “omul lui Băsescu”. În opinia mea, nu l-a ajutat cu nimic această nefericită alăturare...Ce a făcut Băsescu, în calitatea sa de ministru al Transporturilor, pentru Constanța, pentru navigatori, construcția de nave, flotă etc. Care flotă? Nu s-a făcut, vorba aia, nimic într-o perioadă în care Partidului Democrat nu-i stătea nimeni în cale! Cu un nucleu simandicos la Constanța. Toți erau vedete, toți erau șmecheri și importanți! Până au căzut din pat cu toții! Și, exact în acea perioadă, în loc să fie lăsat să producă, politicul, cine altcineva?, i-a fabricat un dosar penal lui Mironescu!

Sistemul a vrut să transmită un mesaj și l-a transmis. Cum? Regizând un spectacol ieftin cu arestarea lui Laurențiu Mironescu în direct! Ca să cadă în cur mafia italiană! Și Băsescu, moralistul de astăzi, unde era? Și acum ce vrea să facă Laurențiu Mironescu? Să răstoarne România cu mâinile goale? Ca simplu activist al PMP? Hai să fim serioși. Crede cumva că Palaz Claudiu o să-l lase să zburde prea mult? Păi, Claudiu Palaz i-a trimis la plimbare pe toți cei care i-ar fi putut pune în pericol poziția pe care o ocupă în partid! Citez la întâmplare: Elena Udrea, Dorel Onaca, Paleologu, Turcescu și chiar Traian Băsescu, ținut la distanță! Timp în care Palaz a gestionat, după cum au vrut mușchii săi, relația cu PSD din teritoriu!

Am zis cumva că PMP seamănă cu PD? Rectific. La Constanța, PMP seamănă cu PSD! Vrea domnul Mironescu să ajungă băiat de mingii în PSD? Nu are decât să intre în politică! Dar măcar să o liniștească pe biata Zambilica!

Ce mă privește pe mine ce face Mironescu? Dacă revine în politică, mă privește!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii