Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MANGALIA - COALIȚIA VECTORILOR

MANGALIA - COALIȚIA VECTORILOR(1589)

O campanie electorală cu Zanfir Iorguș în postura de vector de imagine este, în ziua de astăzi, în continuare, ușor riscantă. Fostul primar al orașului Mangalia rămâne vulnerabil într-o chestiune deosebit de sensibilă: pădurea Comorova. În general, pădurile! Cum ia foc un petec de pădure, cum taie unul un copac în zona Mangaliei, gata, toată lumea se adună la poarta casei lui Iorguș ca să-i ceară socoteală! Scuzați rima! Pădurile s-au prins de Iorguș precum marca de scrisoare! Mai avem un exemplu uriaș: Băsescu. Zici flotă, zici Băsescu! Lui Iorguș i-a intrat clorofila în sânge. Bine că nu este usturoi! Indiferent de ceea ce face în viața de zi cu zi, Iorguș nu reușește să scape de această alăturare într-un sens profund negativ!

Omul zice că și-a dovedit nevinovăția! Degeaba. Indiferent cât de mult s-ar jura și câte hârtii ar prezenta opiniei publice! Adevărul este că șacalii s-au obișnuit cu Iorguș! Drept dovadă, toate pierderile înregistrate sau regizate la acest capitol sunt legate direct de șacali privind activitatea sa ca fost primar sub mai multe mandate politice...Deși, fapt remarcabil, a reușit să se lepede de foarte multe dintre păcatele sale, i-a fost imposibil să scape de blestemul pădurilor! Blestem care îl urmează peste tot! O chestiune de care, dacă ați observat, se leagă imediat adversarii săi!

Prins cu ocaua mică în ziua în care se tăiau copaci într-o veselie, Cristian Radu, actualul primar, a sărit ca ars când a fost luat la întrebări! “Cine?, Eu?,_Nu știu nimic!, Fostul edil. Mergeți la el!” Practic, domnul Cristian Radu a aruncat nisip pe jos! Care fostul edil? Tusac? Ce Tusac, domnule, Zanfir Iorguș, în materie de păduri, veșnicul edil! Păi, pe Radu îl pui să caute acul în carul cu fân, când el îl are pregătit tot timpul într-un loc sigur! Și, ca să le dea de lucru adversarilor, doar mimează că îl aruncă în fân! De unde atâta fân la Mangalia? Că îmi vine să spun vorba aia chinezească “Hai Fa-n Fân!”

Dacă vorbim de Iorguș ca vector de imagine, fără să luăm în calcul păcatele “pădurarului”, e ca și cum cei care l-au pus în față acceptă din start să își fure singuri căciula! Chiar pe timp de vară! Vectorul de imagine este mai reprezentativ, sau cel puțin la egal, cu liderul grupului care a luat ființă pentru a salva Mangalia! Cu alte cuvinte, poți să îl pui într-o vitrină și să pleci acasă! Ei, nici chiar așa! Din păcate, așa cum stau lucrurile acum. Iorguș pare a fi un avantaj pentru adversari! I-a apucat pe unii dorul de a defrișa diverse zone ca să construiască mari obiective turistice! Primarul Cristian Radu s-a spălat pe mâini și toată lumea interesată de subiect îl caută pe Iorguș! Cam ăsta va fi programul domniei sale și în campania electorală! Program de pădure!

Ne aflăm într-o ecuație cu doi vectori. Domnul Moroianu este vectorul electoral. Candidatul. Prieten foarte bun cu vectorul de imagine. Mai sunt valabile prieteniile în politică? O relație din care Moroianu nu a făcut un secret! Ba, dimpotrivă, într-un schimb de replici cu o jurnalistă, a sărit și i-a luat apărarea lui Iorguș! Mai rar un asemenea gest, mai ales că a fost făcut în timpul unei emisiuni transmise în direct! Alegerile electorale au debutat într-un context intern și vor fi reluate în alt context intern. Situația critică pe care o traversează țara noastră i-a determinat pe unii să nu mai fie atât de entuziasmați de perspectiva de a ajunge primari sau parlamentari! Mai rentează oare să fii primar sau parlamentar într-o țară virusată, cu șanse subțiri de a se însănătoși? Acum, este simplu. Stai la “adăpost” și îi ameninți pe miniștri cu pușcăria! Dar, dacă, domnule candidat, câștigi alegerile și te trezești amenințat din toate pozițiile?

Domnul Moroianu ne-a dat tuturor o lecție de loialitate, sărind în apărarea vectorului său de imagine! Atenție, într-un moment greu generat de reluarea criticilor pe tema pădurilor distruse în ultimii ani în zona Mangalia! Domnul Moroianu a confirmat că este un luptător! Era de așteptat pentru un om care nu face figurație ca alții în Consiliul Local Mangalia! Doi vectori într-unul singur! Da, dar în formula preconizată pentru salvarea orașului Mangalia...Că dacă își bagă politicul vectorul său…

De aici ar trebui să înceapă și reconstrucția turismului de pe litoral! Dar nu cu un primar care nu a avut curiozitatea să urmărească ce se discută la ședințele Consiliului Local Mangalia!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii