Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Avem și noi vloggerii noștri

Avem și noi vloggerii noștri(888)

Un Video blog sau mai simplu spus un Vlog este un fel de blog susținut de un video și devine astfel o formă de televiziune web.

Înregistrările de vlog-uri sunt combinații video cu text de sprijin și tot felul de imagini.
Vechiul deja blog rămâne o publicație web cu articole periodice cu un caracter personal. În bloguri apar adăugiri de texte noi, ca într-un jurnal.

Vloggerii devin formatori de opinie când milioane de adolescenți le urmăresc postările. Sunt noile vedete din spațiul online care vorbesc deschis despre ceea ce cred și simt. Transmit o stare nouă, au o atitudine specifică, spun lucrurile altcumva, aşa cum puţini au curajul să o facă. Astăzi peste tot în lume vloggingul este o industrie uriaşă.

În America există celebrități care acum sunt vloggeri. PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg este primul youtuber după numărul de abonați care nu are un canal deținut de o corporatie) e cel mai mare vlogger din lume. Are 43 de milioane de urmăritori. E suedez și are 30 de ani.

Vloggerul a înțeles că atenția noastră poate fi atrasă și menținută doar maxim 3 minute. Ca să fii vedetă de tv nu mai e cazul să te gândești la texte complicate. Să spui totul cu talent, scurt, clar și concis.

 

Primul videoblog a apărut în America, în anul 2000.
În 5 ani s-a transformat într-o industrie având ca public ţintă adolescenţii şi tinerii. Vloggerii de succes sunt susținuți de echipe care lucrează pentru ei, fac clipuri prin care promovează cultura generală, sunt un fel de profesori care prezintă totul foarte simplu, atractiv.

În România, fenomenul a apărut de abia în anul 2011. Majoritatea vloggerilor sunt foarte tineri şi ne arată că succesul poate fi obţinut la orice vârstă.

Oricine se filmează pe el mereu și apoi "urcă" pe youtube devine vlogger.

Apoi trebuie să-și obișnuiască publicul cu data și ora când el "urcă" ceva nou. Poate atinge subiecte pe care televiziunea clasică le evită sau nu poate să le facă publice sau nu nare voie.

Un vlogger vorbește despre dragoste, despre noi, ceilalți, despre relații umane, despre viață, despre ce vrea el și crede că ne poate reține atenția cu asta.

TEQUILA (Bianca Adam), MIKEY HASH ( Mihai Alexandru Hash), LEVI (Levi Elekes, are la acest moment 168.000 de abonati si peste 6 milioane de vizualizari), ANNE-MARIE ( Anne-Marie Chelariu, „acum trăiesc din asta, dar trăiesc la Alba Iulia, fără chirie”) sunt câțiva vloggeri ce funcționează printre noi chiar dacă vrem, chiar dacă nu îi cunoaștem.
Vlogul a devenit un alt mod de exprimare, un fel de jurnal al zilelor noastre.

Dacă nu cu mult timp în urmă câțiva tineri aveau doar un venit suplimentar ca urmare a vorbitului în faţa camerei, astăzi, un vlogger de succes poate trăi bine dintr-o astfel de activitate.

Acum, de curând, celebrul vlogger COLO (Alexandru Bălan) este anchetat de Poliția Capitalei pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a avut o experiență personală de acest gen pe care a relatat-o. Este urmărit pe Youtube de peste 850 000 de inși. „În urma informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona online, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a precizat Poliția Capitalei.

COLO se lăuda într-un videoclip referitor la adolescente, că unele dintre ele merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.
Poate îi arată ăștia de la poliție, acum, poziția respectivă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii