Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI

OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI(1561)

În facultate, aveam un coleg care, ori de câte ori se amețea bine la câte o sindrofie, avea și el o dambla...Se replia repede în căminul studențesc, se îmbrăca în pijamale și, înarmat cu o valiză uriașă din lemn pentru sicrie destinate săracilor, ieșea pe hol și striga: “Domnilor, e revoluție!” Din când în când, își mai îmbogățea recuzita cu câte un element definitoriu din garderoba Miței Baston, să avem pardon! Ba, pardon, Mița Baston, chiar are baston? Dar primarul Mangaliei?

De când cu scandalul declanșat de alegerile locale de la Mangalia, am senzația că Mița Baston și colegul de facultate mă însoțesc pretutindeni pe acolo pe unde trece fugitiv Răducu al soacrei! Ca să nu îmi dea cu bastonul în cap, ultima directivă a Primăriei Mangalia, care ar fi trebuit să își tragă obloanele până acum din motive de plăți restante etc.! De tras, a tras obloanele unui spațiu în care persoane reprezentative ale orașului intenționau să organizeze o dezbatere despre viitorul apropiat al Mangaliei!

Căci, ca să spun așa, ce altceva mai contează decât viitorul Mangaliei! Dar primarului Răducu, care îți deviază muștiucul, nu-i plac tematicile care au legătură cu activitățile cu care domnia sa chiar nu a avut de-a face!

Cum adică viitorul? Ca să ai viitor, trebuie să renunți la prezent!
Ori prezentul este el, Radu Cristian! Cum nu mai are viitor ca om politic, nu a participat la dezbateri și nici cheia nu le-a dat-o celorlalți! De ce vă mirați? Nu participă el, domnul primar, la ședințele Consiliului Local Municipal și o să participe la o dezbatere în care, la început și la sfârșit, își strâng mâinile Mahommad Murad și Zanfir Iorguș!

Lui Răducu îi plac SF-urile cu mama soacră călărind dragoni încărcați până dincolo de limita admisă cu noi donații de lux fără ramă! Cine s-a gândit la acest scenariu politic nebunesc acum un an de zile? De data aceasta, politicul a bătut viața rău de tot! Deși este un om de acțiune, nu cred că nici măcar Mohammad se vedea aliat cu PSD, chiar dacă la mijloc este vorba de o urgență maximă fără loc de întors: Salvarea de la faliment a Mangaliei!

Toată această poveste politică de-a dreptul incredibilă a pornit de la un pariu făcut de Mohammad Murad cu susținătorii săi din PNL...El a promis că va câștiga alegerile locale la Primăria Constanța și va schimba total imaginea acestui oraș! Jocurile politice au deviat cursul și destinația bunelor sale intenții, ajungând de la Constanța la Mangalia, punctul cel mai fierbinte și mai disputat al alegerilor locale din Dobrogea!

În ciuda dezinteresului cu care a fost tratată pe vremea primarului Radu Cristian, Mangalia și-a păstrat obrazul său de catifea! Și asta datorită celor care s-au sacrificat, asemenea lui Zanfir Iorguș, ca orașul lor să nu pice de pe hartă! Oamenii adevărați rămân speranța acestor locuri!

Credeți că, dacă nu ar fi existat această zestre umană, Mohammad Murad s-ar fi aruncat de nebun într-o încercare de mari proporții?

 

Cod unic mandatar financiar: 24200416

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii