Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FELIX STROE ȘI JOCUL DEMISIILOR

FELIX STROE ȘI JOCUL DEMISIILOR(2503)

Am trecut mult prea repede peste un moment istoric pe plan local. Un moment pe care, să recunoaștem, și l-au dorit cei mai mulți dintre simplii cetățeni...Ceea ce ca imagine contează. Și cei care fac politică în poarta casei, și cei care nu fac deloc…

Demisia lui Felix Stroe dintr-o funcție din cele multe pe care le deține la nivel local și central! Chiar din toate, așa, pe nepusă masă, nu se poate! Cei care nu sunt prea selectivi și nu cunosc prea bine importanța și influența unor funcții, se mulțumesc cu orice fel de demisie.

Cunoscătorii, însă, “nu pun botul” chiar la orice! Demisia lui Felix Stroe din funcția de director general al RAJA, un obiectiv mult mai disputat decât Troia, a fost primită de o parte a opiniei publice ca pe un triumf...În condițiile în care Regia joacă de ani mulți rolul peștelui congelat dintr-o veche reclamă comunistă care sună cam așa: “Nici o masă fără pește!”

Adaptată la noile valori capitaliste, reclama sună cam așa: “Nici RAJA fără Stroe, nici Stroe fără RAJA!” Sub un asemenea imperativ, cine ar fi crezut, în toți acești ani, că vom asista la un asemenea deznodământ! Și, totuși, despărțirea imposibilă s-a produs! Cu toate că, repet, jucând în rolul zmeului urmărit de Făt-Frumos, a avut la îndemână tot felul de alte funcții reale sau onorifice pe care le-ar fi putut folosi pe post de obstacole ca să nu fie prins! Cunoașteți pesemne basmul “Făt- Frumos și merele de aur de la Siriu”, satul natal al domnului Felix Stroe...Ca să scape din strânsoarea ușii, presată de tot mai mulți urmăritori proveniți din propriul său partid, Felix a dat RAJA de pe el, cum spune olteanul, și a păstrat cealaltă funcție(și) mai importantă, aceea de președinte al PSD Constanța!

Toată lumea s-a bulucit pe RAJA, cloșca recunoscută cu puii de aur a lui Felix Stroe. S-a tot spus că RAJA este “copilul de suflet” al domnului Stroe...Până la urmă, mai aproape s-a dovedit a-i fi cămașa de propria sa piele, dovadă că a dat RAJA pe PSD! Ce altceva putea negocia? Că doar nu credeți că Felix Stroe a mai negociat, ca până acum, de pe poziția de lider.

Din păcate pentru domnia sa, se conturează un nou eșec. Conducerea centrală a PSD nu este deloc încântată de “trocul” propus...O juca RAJA la Constanța cu succes rolul peștișorului de aur, dar nu și la București! Mai ales că nici aici nu mai are de partea sa prea mulți susținători! Chiar dacă Ciolacu nu vrea deocamdată o demisie trucată, a lui Felix Stroe, din postura de lider al PSD Constanța!

De ce “trucată”? Pentru că oricum RAJA a fost pierdută la ruleta electorală! Cum ar spune babele, l-au ajuns blestemele! A săpat groapa lui Horia Țuțuianu, personal, cu mâna lui, și a căzut singur, după cazma, chiar în ea! I-a fost frică, virgulă, că o să-i ia RAJA? Dar se pretează Horia Țuțuianu la așa ceva? Dovadă că, în timp ce Stroe îl săpa, Horia Țuțuianu supraveghea primul ajutor acordat fiului său, băiatului lui Stroe, aflat din punct de vedere medical, într-o situație extrem de critică!

Eu cred că atunci se impunea demisia lui Felix Stroe din funcția de OM! Horia Țuțuianu a fost demis mișelește, printr-o decizie aplicată, în stilul lui Brutus, pe la spate! O familie întreagă, cea a lui Horia Țuțuianu, cu ambii părinți țintuiți la pat de diverse boli, a suferit enorm în urma șocului resimțit ca urmare a loviturii aplicate de Stroe!

Pierderea RAJA pe mâna sa, fie și printr-o demisie impusă în culise, dovadă motivațiile străvezii, va face din el un personaj și mai antipatic decât este în prezent…

Pierderea conducerii partidului, după predarea inventarului de la RAJA, ar putea genera un alt moment istoric: încheierea înainte de termen a carierei sale politice! Dacă nu l-ar fi trădat pe Horia Țuțuianu nu ar fi ajuns în situația în care se află acum! Cu dramul de nototierare pe care îl mai are, pentru că veștile proaste ajung mai greu la sate, ar putea să își mai spele din păcate…

Să îl recomande pe Horia Țuțuianu pentru funcția de președinte al organizației județene Constanța al PSD!

Moga a devenit din “mâna dreaptă” a lui Stroe, “mână moartă” în partid! Fiind mult prea preocupat să prindă un loc în Parlament!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii