Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LOCUL UNDE SE ADUNĂ APELE ÎN PNL

LOCUL UNDE SE ADUNĂ APELE ÎN PNL(1122)

După alegeri, Constanța a devenit județul galben liberal, cel mai activ și eficient pe “ramura” viață de partid. Dincolo de alte efecte tehnice sau administrative, PNL Constanța ne-a scăpat în teritoriu de coșmarul numit “roșul” pesedist. Un roșu nociv care ne-a fixat pe “linia moartă”.

O primă mare surpriză. La Constanța, au dispărut căutătorii de noduri în papură? Întreb și eu. Cât timp PNL Constanța s-a ocupat de alegerile parlamentare, au avut decența să stea deoparte! Nu i-a răbdat însă tentația viscerală de a-l ataca pe Ludovic Orban! Că, vezi Doamne, până la urmă, Ludovic Orban o să sfârșească tot în postura “țapului ispășitor”...Că tot ce se întâmplă negativ se datorează fostului premier, managementului său, influenței sale nefaste etc. Asta este concluzia celor care vor să scape până și de umbra lui Orban!

Așadar a fost “executat” în poziția de premier! Se află în derulare episodul doi în care deja este luat la refec ca politician...I se reproșează că, în calitatea sa de lider, a neglijat partidul! Aiurea. Păi, unde să se împartă și omul ăsta? Urmează testul lui Saligny la inaugurarea podului de cale ferată de la Cernavodă. Îi punem în spate lui Orban ca să vedem cât poate să ducă! Buna colaborare dintre domnia sa și conducerea PNL Constanța îi deranjează pe cei care nu sunt remarcați decât pe timp de război. Și îi mai deranjează ceva. Faptul că Bogdan Huțucă nu răspunde la provocări! Să ne aducem aminte de episodul experienței electorale de la Mangalia. Atunci, am auzit vorbindu-se din nou cu voce tare despre Dragomir, ideologul unei anumite aripi din PNL Constanța. Este aripa destabilizatoare din organizația județeană, care țintește fotoliul de președinte în partid! Lui Orban i se trage și din cauza colaborării foarte bune cu cei doi lideri de la Constanța, Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu. Doi piloni de bază pe care PNL continuă să se bizuie. De luni de zile, prin efortul lor personal și direct, PNL Constanța reușește să facă față furtunilor de tot felul din interiorul partidului. Atenție, mult mai parșive și mai periculoase decât toată pandemia la un loc! Pentru că sunt făcute cu ură și cu patimă! Am văzut liberali (cred că erau travestiți) care se bucurau că Ludovic Orban a fost pus în situația de a demisiona degeaba...În condițiile în care PNL Constanța a devenit din nou ținta celor care fac valuri în partid...A destabilizatorilor pasionați de schimbarea ierarhiilor în partid. Din păcate, am senzația că s-a ajuns din nou în prag de divizare...Prea multe cărări bătătorite! Prea multe semne că vechea gașcă este pusă iarăși pe rele…

Sunt tot mai evidente eforturile celor care sunt interesați să distrugă nucleul de stabilitate care funcționează conectat la PNL Constanța. Nici pasivitatea și nici indiferența nu sunt benefice pentru un politician...Riscul principal: își pierde exercițiul de a face politică serioasă. Altceva decât să prezinți găurile din sistemul de termoficare al orașului! De altfel, Vergil Chițac s-a ținut întotdeauna departe de PNL! Ba a venit, ba a plecat...

Maturitate, echilibru, stabilitate. Acestea au fost cele trei linii directoare promovate cu succes de Orban, la nivel național, de Huțucă și Septimiu, regional, care au ținut țara pe picioarele ei. Țara pe picioarele ei reprezintă un obiectiv mult mai important chiar și decât alegerile parlamentare! Chiar dacă Ciolacu, liderul PSD, zbiară pe tema victoriei în alegeri, liberalii nu trebuie să cedeze în acest nou război psihologic. Unul și mai păcătos și plin de șicane, pentru că PNL va fi nevoit să guverneze cu PSD în coaste! Un PSD mult mai arogant și mai feroce prin prisma noilor săi lideri. Ce se întâmplă la Constanța? Gruparea Huțucă se menține pe poziții avansate, câștigând cu succes alegerile. Și mai amintesc contribuția valoroasă a primarului de Medgidia, Valentin Vrabie, care a dovedit o victorie totală. Cu toate acestea, unele dintre mesajele lui Bogdan Rareș nu sunt deloc prietenoase...Și nici săgețile aruncate de fostul jurnalist în curtea lui Orban...Nu îmi amintesc dacă, în acest an electoral, Bogdan Rareș l-a însoțit prea mult pe fostul premier la Constanța! 

Cu diplomația care îl caracterizează, sunt convins că Bogdan Huțucă va reuși, ca și până acum, să țină în frâu corabia PNL, în locul unde se adună apele...Dacă ar fi indiferent ca alții, ar putea să își vadă numai de propria sa carieră politică, de parlamentar sau chiar ministru!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii