Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SPLENDOARE ÎN BĂLĂRII, CU FELICIA OVANESIAN ȘI SCUFIȚA ROȘIE!

SPLENDOARE ÎN BĂLĂRII, CU FELICIA OVANESIAN ȘI SCUFIȚA ROȘIE!(1706)

Îmi amintesc că am citit cu ani în urmă o carte tare stupidă, în care unul nu putea cânta, nu era în voce, dacă nu stătea sub un duș în funcțiune! Partea muzicală era o tâmpenie pentru cei care susțineau că au voce, dar sunt timizi! Partea cu apa caldă, care lipsea deseori din foarte multe cartiere, era, ca și acum, o chestiune care trebuie rezolvată urgent! Cum îl udai pe spate, individul intra în vocea lui Tarzan!

Acum am ajuns să traversăm și noi o criză asemănătoare! Felicia Ovanesian prezintă o insuficientă participare la dialogul cu cetățeanul fript de atâtea ghinioane, taxe și regulamente...Nașpa! Dacă era vorba de o tuse măgărească, mă rog, mai existau niște șanse de redresare! Dar sunt cazuri diferite, chiar dacă în principiu locația este aceeași! O baie cu duș. În baie, dacă nu se poate renova decât cu sacrificii, suportabile până la urmă, în trafic, “atunci să te ții!”, ce-o mai fi!!! ...Dar, în fine, ce mai contează spre absurd un sens unic sau 70! Este un moment istoric!

Echipa lui Chițac, cu Horică-n frunte, dar, în mod special, cu Felicia Ovanesian, care-i și întrece!, recunoaște că abia de acum încolo vin episoadele grele în viața și circulația noastră! Și la acest capitol, predominante sunt și vor fi premierele…

De regulă, suntem învățați ca stihiile naturii și ploile dese, să-i atace din față pe cei care reprezintă administrațiile locale...Față-n față, cum s-ar spune! În vara asta, vom fi ajunși din urmă și atacați din spate de mizeria mișcătoare din oraș! Să înțeleg că avem și noi virușii noștri bine conservați?

Pe noi, știți bine, exemplul personal de viață revoluționară ne omoară! În loc să începem cu baia, vreau să spun cu curățenia, tragem de luni de zile dungi cu var pe carosabil! Primarul Chițac a “clocit” noi amenzi pentru populație și a declanșat din nou isteria printre “coledgi’! În premieră regională, ne ajung din urmă bălăriile! Stați pe aproape că bagă și căpușe!

Splendoare în bălării cu Felicia Ovanesian și Scufița Roșie! Cine nu a cunoscut-o în copilărie pe Scufița Roșie? Era în cârdășie cu lupul fioros. Mai ales în plan ideologic și ecologic! O vreme, a cochetat cu postul de sanitar al pădurii, dar s-a convins că nu este chiar atat de simplu,...să fii ciocănitoare în pădure! Pentru cei mai mulți dintre noi, Scufița Roșie a fost o colegă onestă de joacă. Ea a promovat toate formele de educație la domiciliu pe o perioadă nedefinită...

Acum, după directivele comisarului Cattani, personalul Primăriei Constanța este scutit de efort fizic! Cetățenii sunt instruiți să se descurce singuri cu spațiile verzi din jurul blocurilor, care nu trebuie lăsate în paragină, altfel, amendă, amendă, amendă, până nu mai ai ce și unde îngriji în fața blocului!

Sigur, de aceea, Felicia Ovanesian este city manager! Dar, când apare și dispare! Dacă tot s-a angajat să raspundă direct de tot ce-i verde, asta nu înseamnă că trebuie lăsat aiurea, crescut haotic și depășindu-ne înălțimea! De dragul Primăriei Constanța și a populației! Și a city manager-ului de poveste! Ce face Felicia în Primărie, de dimineața până seara și retur? Nu întrebați vă rog, că răspuns tot nu o să aflați!

Am aflat, de curând, că Scufița Roșie a fost prima victimă rătăcită în pădurea absurdă a sensurilor unice. Trei zile și trei nopți i-au trebuit Scufiței ca să iasă din sensul giratoriu în care intrase și nu mai găsea ieșirea! Puținele ei economii le-a dat pe benzină și pufuleți! Plecată pe urmele Scufiței Roșii, ca să o scoată din labirint, Felicia a ajuns în Bulgaria, unde a cerut pentru prima oară în viața ei pâine într-o limbă străină! „Hleba!”. Dacă avea un camion plin cu sensuri unice, le vindea pe toate la șmecherie cu direcția Istanbul...Cele două eroine au continuat cearta prin smatphone. Scufița Roșie a făcut-o de Pandele, spunându-i că pe cărarea din pădure, unde se întâlnește cu lupul, se circulă mult mai bine în ambele sensuri…

Cei de la „Constanța Azi” au reușit să o scoată din papuci pe Felicia Ovanesian! Ca toți ceilalti care au trecut prin faza asta, Felicia Ovanesian a încetat să mai funcționeze sub impulsul lecturilor de acasă! Așa cum am intuit, pălaria este mult prea mare și pentru ea! S-a supărat pe mine când i-am spus să-i schimbe și primarului "onorific" pălăria...căruia, atunci când vorbea despre primul-ministru ca prezumtiv lider al PNL, îi cadea pălăria pe ochi! Din același motiv, să nu uităm că, în trecut, a dat mâna cu...Ludovic Orban și s-a alintat cu semnul victoriei din degete...

Grija mea față de „alesul” constănțenilor și colaboratoarea sa nu are limite! Ciudată coincidență! Chiar zilele trecute, mă întrebam, cu sinceră îngrijorare, unde a dispărut Felicia Ovanesian? Unii spun că s-ar fi rătăcit din cauza excesului de sensuri unice gen „dus” fără „-în(tors,)” după modelul unor bilete de avion pentru America...Vă referiți la „torsul” pisicii?

Cu ce se mai ocupă ea în timpul zilei și pe unde mai combate? Ce terase a mai demolat și ce amenzi a mai încasat! Pe cine a mai reeducat în spiritul muncii patriotice? Ce sarcini și regulamente a mai trasat, ce taxe a mai reactivat?

Conștienți că au făcut-o de oaie, Felicia și Horică, ei, cei doi non-specialiști, au contracarat cu un antidot celebrul „țap ispășitor”! Deja au fost scoși la interval primii combatanți pentru a prelua acuzele aduse principalilor vinovați în privința debandadei cu diverse semne de circulație! În loc să iasă din criză, Felicia Ovanesian aruncă cu noroi în Poliția Rutieră, pe care o ia la mișto! Din punct de vedere al scuzei care acuză, țapul ispășitor este avocatul răului! Felicia este mai „dăunătoare”, pentru că îi persiflează pe puținii specialiști care mai sunt dispuși să lucreze cu Primăria lui Chițac!

Felicia Ovanesian ia pe toată lumea pe bicicletă. Pe șeful Poliției Rutiere îl cataloghează „Un anume comisar Stoian”(!!). Un anume Stoian este șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța!, stimată doamnă...Dacă aveți nevoie de argați, în altă parte să-i căutați!

Splendoare în bălării, ca-n junglă, cu șerpi și cu căpușe! De asta mai avem parte, noi, constănțenii!

Și, mai nou, de plata celor 30 de minute gratuite, promise în regulamentul de parcare și taxate integral! Curat murdar!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii