Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Ajutor financiar pentru polițiști

Ajutor financiar pentru polițiști(120)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea statutului poliţistului.

Actul normativ prevede că poliţistul poate beneficia de compensaţie pentru chirie atunci când locuinţa închiriată se află în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia. Legea a fost adoptată de Parlament luna trecută.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o alt ă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personal ă în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzut ă în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată proiectul legislativ.

Contractul de închiriere pe baza căruia se acordă compensaţia lunară pentru chirie sau documentele în baza cărora se acordă dreptul respectiv pot avea ca obiect o locuinţă din localitatea unde poliţistul a fost numit în prima funcţie ori mutat în interesul serviciului sau o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km, conform celor de la SpotMedia.

Condiția este ca nici poliţistul şi nici soţul sau soţia să nu aibă în proprietate personală o locuinţă în localitatea unde se află locuinţa ce face obiectul contractului de închiriere ori al documentelor în baza cărora se acordă dreptul respectiv sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii