Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Editoriale de Colectie
CONSTANȚA, CORABIA FĂRĂ CÂRMACI

CONSTANȚA, CORABIA FĂRĂ CÂRMACI(1062)

06.10.2022

 

CU CAPUL! Cu cu "capul! " Liberalul și încrederea!

Asta este remarca unui cunoscut jurnalist, ori de câte ori dă nas în nas cu vreo "vedetă" politică, galbenă de atâta administrație.. După care încheie cu o tentă ușoară de îngrijorare: "Ce tare este ăsta în căpățână!"

Lamentări tardive la o sticlă de vodcă în doi. Dar la rece, gata zbârlită, la 30 de grade, afară pe litoral.

În campania electorală, Vergil Chițac ne-a promis câte și mai câte, îmbrăcat în "mariner", când circula prin oraș, ziua, la prânz, cu faza mare dată până la refuz. Acum ne servește doar figuri de stil cazone gen "Marea Neagră e lac rusesc" și trebuie introdus în sistemul nostru național de irigații.

Ca să se apere el pe el, și de el, a modificat sensul unor noțiuni. Corabia nebunilor urmează să înlocuiască, printr-un ordin marinăresc, vapoarele vechi, dar fără de cârmaci, doar așa se poate explica actualul vid managerial din Primăria Constanța...Oricum nu avem noi corăbii, câți nebuni trec pragul democrației!

Până la urmă, orice primar trebuie să schimbe și el ceva...Măcar comportamentul penibil față de cei care l-au votat. Cine i-a ridicat cota la alegerile trecute? Haina militară. Cine i-a ridicat lui cota în fața miliardarului petrolist? Uniforma.

Băiat bun, Vergilică, nu spun, dar, pe noi, cine ne scoate din ceața în care ne-a băgat domnia sa ?

Constanța este un oraș fără cârmaci! De aia plutește în derivă. Mai buni erau ăia care circulau cu pluta pe Bistrița, cu capra lor râioasă cu tot. Aveam și noi destule capre râioase, dar nu s-a întâmplat niciodată ca orașul Constanța să nu aibe un cârmaci adevărat!

Chițac părea a fi mărgica din salba ghicitoarei. Din această cauză, mergem în voia curenților! Și e bine, domnule amiral? La o ceată de figuranți, e musai nevoie și de așa un șef!

Dar primarul Chițac este uns cu toate alifiile! Ca să scape de critici, a invitat Opoziția la o excursie cu balonul gonflabil. Cu alte cuvinte, ne-a luat pe toți în balon! De la numirea sa în funcție, o ține tot așa! În loc să se apuce de treabă, chițacii chibițează pe temele date .. se pricep deja la produsele de sezon...La noi, taraba s-a diversificat, fiind dominată de rădăcinoase! Cine poate, rădăcinoase roade! Aveți încredere!

Continuăm să ne aflăm într-o nebuloasă, ca șI cum ne-am urcat într-un vapor în derivă, rămas fără cârmaci...Decât cu Constanța la "liberalizare", mai bine un Chițac, militar în termen cât mai redus, spre expirare!

Aveți încredere!, ce naiba!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii