Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Trei seri de Conferințe Dilema la Constanța!

Trei seri de Conferințe Dilema la Constanța!(118)

Joi 28 martie, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Județene Ioan N. Roman, încep Conferințele Dilema la Constanța, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanța.

Ediția constănțeană poartă titlul MultiEuropa. Vechile culturi și noua diversitate”, iar tema care reunește această ediție este multiculturalismul.

 

În legătura cu tema, Sever Voinescu, redactorul-șef al revistei Dilema, fixează în caietul program al Conferințelor următoarele repere: „Este multiculturalismul o problemă nouă, a vremii noastre sau este o experiență firească, veche de cînd lumea? Un dat sau un construit? Cît de mult multiculturalism poate suporta o societate fără să-și pericliteze identitatea și unitatea?”

 

Promițând o dezbatere ce ține de istoria ideilor, unul din invitații speciali, Horia-Roman Patapievici, afirmă că: „Societăţile care practică pluralismul sunt în mod continuu ameninţate de riscul de a deveni intolerante în numele ideii că pluralismul este o idee absolută, pe care o posedă câţiva ideologi aleşi şi o pot impune societăţii un număr de activişti sociali, învestiţi de ‘adevărul’ misiunii lor cu prerogative speciale.”

 

Invitații revistei Dilema la Constanța sunt istorici, clasiciști, comparatiști, filosofi ai ideilor, jurnaliști, Conferințele având, astfel, parte de o abordare din multiple unghiuri a temei multiculturalismui. În cele trei seri vor conferenția, în ordine, Constantin Ardeleanu, Petre Guran, Adriana Babeți, Andrei Cornea, Sever Voinescu și Horia-Roman Patapievici. Fiecare conferință va fi urmată de un dialog la care invitații vor răspunde întrebărilor venite din public.

 

Programul detaliat al Conferințelor Dilema:

 

Joi, 28 martie
ora 18.00. Constantin Ardeleanu: Drumul de fier al Dobrogei spre România
ora 19.30. Petre Guran: Falia Huntington: contexte istorice și proiecții geopolitice

Vineri, 29 martie
ora 18.00. Adriana Babeți: Mai mult decât multi-
ora 19.30. Andrei Cornea: Civilizația, fruct al diversității umane

Sâmbătă, 30 martie
ora 18.00. Sever Voinescu: Despre temeiul multicultural al culturii noastre de acum
ora 19.30 Horia-Roman Patapievici: Multiculturalism și monodiversitate

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii