Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Deputatul AUR Dănuț Aelenei pledează pentru un proiect ambițios - Autostrada Verde a României și Moldovei

Deputatul AUR Dănuț Aelenei pledează pentru un proiect ambițios - Autostrada Verde a României și Moldovei(301)

Deputatul AUR Dănuț Aelenei ține o pledoarie pentru un proiect ambițios care să apropie România și Republica Moldova prin intermediul unei inițiative majore: Autostrada Verde a României și Moldovei. Acest proiect propune transformarea râului Prut într-o rută navigabilă și construcția de hidrocentrale pentru generarea de energie electrică curată, care să fie benefică pentru ambele țări.

„Am ales o modalitate de a pune in evidență și a celebra 106 ani de la unirea Basarabiei cu România și anume un proiect care ar apropia cele două țari nu numai dpv retoric ci și practic.

Genul de mare proiect de care are nevoie atât România cât și Republica Moldova este autostrada verde a României si Moldovei.

Un proiect gândit încă din perioada interbelică, regândit apoi în comunism și la care actuala clasă politică nu îndrăznește nici măcar să viseze.

Este vorba de transformarea râului Prut într-o rută navigabilă, construcția unor hidrocentrale ce vor genera energie electrică curată energie de care are nevoie atât România cât și Moldova.

Astfel am reuși să creem porturi comerciale și turistice noi , să le conectăm cu cele de la Dunăre și anume Galațiului, Brăila Tulcea, Sulina precum și să construim sisteme noi de irigații pe ambele maluri.

Cu Maia Sandu la Chișinău și cu politica de deschidere spre România lucrurile ar putea funcționa – exact după principiul de care scria Exupery în Citadela: ”dacă vrei să-i unești, pune-i să construiască împreună un turn”.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis Dănuț Aelenei.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii