Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Scandal la Castelu! Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, cere demiterea directorului de la Colegiul „Dobrogea”, Mihaela Beznea

Scandal la Castelu! Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, cere demiterea directorului de la Colegiul „Dobrogea”, Mihaela Beznea(5279)

Conducerea Primăriei Castelu prin vocea viceprimarului Antoneta Prodan, solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța demiterea actualului director al Colegiului „Dobrogea” Castelu, Mihaela Beznea. Printre altele, ea este acuzată că dovedește o totală lipsă de interes în ceea ce privește patrimoniul școlii dar și că, de când a fost numită în funcție, există mai multe plângeri la adresa ei, atât din partea cadrelor didactice cât și a elevilor și a părinților acestora. În acest sens, viceprimarul Antoneta Prodan a formulat o scrisoare deschisă către inspectorul școlar general, Răducu Popescu, căruia îi cere demiterea de urgență a directoarei Mihaela Beznea.


„Am avut speranța că, odată cu schimbarea fostului director, Gabriela Livadariu, de la Colegiul Dobrogea Castelu vor dispărea și problemele cu care se confruntă unitatea de învățământ. Din păcate, nu a fost chiar așa. Actualul director, Mihaela Beznea, dovedește o totală lipsă de inetres în ceea ce privește patrimoniul instituției, care a culminat cu distrugerea și furturile repetate de la obiectivele de investiții, constatate chiar în timpul ultimei vizite comune a comisiei compuse din reprezentanții Instituției Prefectului Județului Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Inspectoratului de Stat în Construcții și Primăriei comunei Castelu, din data de 10.01.2014. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care vă rugăm ca, de îndată, să luați măsura demiterii doamnei director Mihaela Beznea. Doresc să vă aduc la cunoștință și faptul că, Mihaela Beznea dezinformează și întreține o stare conflictuală artificială permanentă, în ciuda eforturilor pe care Consiliul Local Castelu și conducerea Primăriei Castelu le fac pentru a asigura resursele necesare bunei funcționări a colegiului și a instituției. Trebuie să cunoașteți faptul că 79 de elevi reprezentând 34% din numărul de elevi care frecventează forma de învățământ la zi ai Colegiului Dobrogea Castelu sunt sprijiniți financiar să facă naveta de la domiciliu la școală. Sunt eforturi financiare pe care Primăria și Consiliul Local le fac pentru ca elevii să frecventeze cursurile și să limităm pe cât posibil abandonul școlar. Dorim să vă aducem la cunoștință că prejudiciul creat prin furtul sisezat în data de 10.01.2014 este declarat la Poliție în vederea identificării autorilor, tragerii lor la răspundere și recuperarea prejudiciului creat, ce va fi stabilit în urma cercetării la fața locului. Totodată, solicit demiterea directorului Mihaela Beznea și din cauza nenumăratelor sesizări din partea cadrelor didactice, a elevilor care stau în perioada sezonului rece în frig în sălile de clasă, dar au camere de luat vederi în interiorul toaletelor și a părinților care au sesizat numeroase nereguli. Ultima sesizare, din informații neconfirmate încă, este că, în cursul lunii decembrie 2013, la Colegiul Dobrogea Castelu a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de contabil, unde a fost promovată Gabriela Cotobiță, soră cu doamna director Mihaela Beznea, aspect ce creează suspiciune cu privire la corectitudinea organizării concursului”, se spune în scrisoarea adresată inspectorului școlar general Răducu Popescu.


Mihaela Beznea nu a putut fi contactată pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la aceste acuzații. Cu toate acestea, sursele noastre au precizat că, între Mihaela Beznea, pe de-o parte, și primarul Nicolae Anghel precum și viceprimarul Antoneta Prodan, pe de altă parte, există un conflict mai vechi. Totodată, conducerea ISJ Constanța a precizat că, în scurt timp, va demara o anchetă internă la unitatea școlară unde va fi cerută și părerea cadrelor didactice, precum și a elevilor și părinților acestora pentru a verifica veridicitatea celor susținute de cei care cer demiterea actualului director Mihaela Beznea.
 

Taguri: castelu
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Avocat
13-01-2014
Se pare ca ne pastram aceeasi eticheta de hoti cu diploma!!!Este normal atata timp cat punem in conducerea unor institutii locale persoane venite din afara,persoane pe care nu le intereseaza decat bonificatia lunara si nu interesul comunitatii Castelu!!!Rusine D-nei Director a Colegiului Castelu!!!
Dna Viceprimar sper sa isi faca in continuare treaba cu disciplina in aceasta comunitate!!!!!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii