Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Corina Martin la Conferința AAR Sibiu: „România are nevoie urgentă de o rețea aeriană internă pentru a-și conecta destinațiile turistice!”

Corina Martin la Conferința AAR Sibiu: „România are nevoie urgentă de o rețea aeriană internă pentru a-și conecta destinațiile turistice!”(105)

Corina Martin, prezentă la Sibiu la cel mai important eveniment al industriei aviatice din România – Conferința Anuală a Asociației Aeroporturilor – trage un semnal de alarmă privind lipsa interconectării aeriene între destinațiile turistice din țară. În ciuda creșterii accelerate a traficului de pasageri, România continuă să piardă teren în turismul intern, atrăgând prea puțini turiști străini și facilitând mai mult călătoriile în afara granițelor:

 

Începând de astăzi, la Sibiu se desfășoară Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociaţia Aeroporturilor din România , cel mai important eveniment din industria aviației civile din România.

 

„Onorată, să fiu, din nou, partenerul de organizare a evenimentului.

Conferința reunește peste 100 de specialiști din domeniul aviației, printre care directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul transportului aerian, precum și specialiști ai companiilor aeriene și ai firmelor cu activitate in domeniul aviației .

Lucrările Conferinței se concentrează pe probleme legate de dezvoltarea aeroporturilor din România, îmbunătățirea experienței pasagerilor pe aeroporturi, trendul companiilor aeriene raportat la facilitățile oferite pasagerilor, precum și nevoia de adaptare la noile tehnologii în acord cu respectarea angajamentelor pentru reducerea emisiilor de carbon. În deschiderea conferinței, domnul David Ciceo, președintele AAR a vorbit despre evoluția traficului de pasageri și problemele actuale de pe aeroporturile din România și Europa.”

Conform datelor prezentate de David Ciceo, președinte Asociația Aeroporturilor din România și Director General al Aeroportului Internațional Cluj, traficul aerian din România înregistrează o creștere mai accelerată decât traficul de la nivel european.

În primul trimestru din 2025, pe aeroporturile din România s-au înregistrat 5.605.217 de pasageri , adică o creștere de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut. La nivel european vorbim de o creștere de 4,3% în primul trimestru din 2025 , față de 2024.

Potrivit estimărilor, până la finalul lui 2040, traficul din România va ajunge la aproximativ 57 de milioane de pasageri.

Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității , Președinte Asociatia Patronala RESTO Constanta si Coordonator Comisia OMD in ANAT - Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

“Circulatia aeriană continuă să crească pe aeroporturile din România – si ne bucură această evoluție . În schimb, nu numărul de turiști străini pe care România îi atrage.

Cifrele în creștere arată clar dorința românilor de a călători extern - de aceea numarul de zboruri charter către destinații externe este în continuă creștere și de aici și creșterea consistentă a numărului de pasageri pe aeroporturile noastre .

Scăderea la jumatate a valorii tichetelor de vacanță descurajează călătoriile cu avionul în țară, pentru city break-uri la Cluj, sau la Iași , Oradea etc , pentru cei care și-ar fi dorit să viziteze aceste orașe cu tichete de vacanță.

Numarul în creștere de pasageri pe aeroporturile din România se datorează unui număr tot mai mare de destinatii aeriene nou introduse – ceea ce este benefic pentru circulația turistică în afara țării, dar consider că România are nevoie urgent de un plan strategic de interconectare între destinațiile românești, astfel încât constănțenii să poată vizita Oradea sau Timisoara sau Cluj, la fel cum timișorenii sau bihorenii ar putea vizita Litoralul Românesc sau Delta Dunării. În prezent, turiștii români ajung mult mai ușor in Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia decât pe Litoralul românesc sau în Bucovina, de exemplu.

Dacă vom reuși să conectăm aerian destinațiile românești, atunci România va putea atrage un număr mult mai mare de turiști români, dar și străini - turisti care, odată convinși să viziteze România - ar putea ajunge să viziteze mai multe regiuni turistice (munte, mare, destinații balneare, Deltă Dunării, orașe turistice etc) , după aterizarea pe Aeroportul din București.

Desigur, avem nevoie, concomitent, de un buget mult mai însemnat de promovare turistică a României” , a concluzionat Corina Martin.

OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
Labirint Residence Euro Vial Residence
Phoenicia Hotels

Editorial

La al treilea cântat al cocoșilor, răgușit, fumul
scris de Mircea Lungu
interimar al cămătarilor guvernamentali ale căror umbre taie frunză la câini cu anunțuri utilitare la televiziuni, radio și ziare pi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

UNPR-RSE
IMPExpert Birotică și Papetărie