Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
TENIS: Constănţeanca Simona Halep s-a calificat în

TENIS: Constănţeanca Simona Halep s-a calificat în "optimi", la Indian Wells!(2011)

Aseară, târziu (conform orei României), CONSTĂNŢEANCA SIMONA HALEP s-a calificat în turul 4 (optimile de finală), în turneul de la Indian Wells (SUA), după ce a învins-o greu, în trei seturi, desfăşurate pe parcursul unei ore şi 58 de minute (!) şi pe o căldură neobişnuită, totuşi, pentru acest turneu, în aer liber!, în prima decadă a lunii martie (erau, la ora meciului,… 30 de grade!, în acest orăşel de doar 5.000 de locuitori, din California), pe Lucie Safarova (din Cehia). Scorul pe seturi a fost: 6-2, 4-6, 6-4.
Pe toată durata meciului, întins, aşa cum spuneam, pe durata a aproape două ore (fără… două minute!), cea mai bună jucătoare din România și-a pierdut serviciul de 3 ori, dar a și reușit 5 “break” – uri!
După primul set (câştigat fără probleme, la 2), meciul (pe care l-am urmărit, în direct, la “Dolce Sport” Tv), părea la discreția jucătoarei noastre. La scorul de 6-2, 4-3, românca a avut două șanse consecutive de “break”. Din păcate le-a irosit, cedând apoi, în mod neaşteptat, setul secund, cu 4 la 6!
În setul decisiv, cehoaica a avut de două ori câte un “break”în față, la 3-2 și 4-3, însă Simona, cunoscută ca o mare luptătoare, a avut, de fiecare dată, puterea să egaleze situația. În ultimul joc, ea a câștigat, la 30, împotriva serviciului cehoaicei, la o minge trimisă… milimetric afară de către adversară, asigurându-şi, astfel, prezența în următoarea fază a competiției.

 

Cap la cap cu sârboaica Jelena Jankovic, în cursa pentru un nou record românesc: locul 6, în clasamentul WTA!

 

Victoria (extrem de muncită) obținută împotriva sportivei din Cehia o aduce pe Halep și mai aproape de doborârea recordului în ceea ce privește clasarea unei jucătoare din România, în circuitul profesionist feminin: WTA (World Tennis Association). În prezent pe locul 7, ea a egalat, deja, cel mai bun loc ocupat vreodată de către o jucătoare din România: Irina Spîrlea, la mijlocul anilor ’90, ai secolului trecut (jucătoare al cărei blestem, ne amintim, s-a numit... Venus Williams, apariţia în circuit a celei mai mari dintre surorile americance de culoare însemnând un şir de înfrângeri, pentru româncă, în 1996, 1997 şi 1998, în confruntările directe, Spîrlea fiind, efectiv, scoasă, în acest fel, „din ritm”, de către viitoarea mare campioană !)
Favorită numărul 6, la Indian Wells, Simona este, în acest moment (după ce s-a calificat între primele 16 jucătoare ale turneului), sigură că o va depăși, în clasamentul WTA, pe Angelique Kerber (Germania), semifinalista de la ediția precedentă, care a fost, acum, eliminată prematur din acest prestigios (atât la fete, cât şi la băieţi) turneu american (din categoria imediat următoare celor din “Grand Slam”: Melbourne, Paris – Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows – SUA!), încă din turul al doilea!.
Totuși, pentru a ajunge pe locul 6 în ierarhia mondială, constănţeanca are nevoie de o performanță… egală cu aceea pe care o va obține, în acest turneu, Jelena Jankovic (Serbia).
Sârboaica este și ea calificată în turul III și va juca împotriva Magdalenei Rybarikova (Slovacia). Doar dacă reprezentanta Serbiei nu va ajunge mai departe decât reprezentanta noastră, la Indian Wells, Simona Halep va urca pe locul 6 în clasamentul WTA!

 

În optimile de finală, constănţeanca o întâlneşte pe o altă reprezentantă a noului val: canadianca Eugenie Bouchard, surprinzătoarea semifinalistă de la Australian Open (Melbourne, ianuarie 2014)

 

Următoarea adversară a jucătoarei din Constanța va fi semifinalista (surpriză!) a ediţiei din acest an a Australian Open / Melbourne, Eugenie Bouchard (Canada). Aceasta a învins-o pe Sara Errani (Italia), în două seturi, cu: 6-3, 6-3 ( de altfel, și Halep a învins-o pe veterana italiancă, în acest an, în februarie, în sferturile de finală de la Doha, capitala Quatarului, cel mai valoros turneu câştigat de constănţeancă, în cariera sa de până acum!).
Pentru calificarea în optimile de finală de la Indian Wells, Simona Halep primeşte 120 de puncte WTA și un cec în valoare de 52.000 de dolari.
 

Taguri: Halep, SimonaHalep, tenis, IndianWells, LucieSafarova, Safarova, SaraErrani, Errani, EugenieBouchard, Bouchard, IrinaSirlea, Spirlea, VenusWilliams, Williams, surorileWilliams, AngeliqueKerber, Kerber, Sparlea, AustralianOpen, Wimbledon, RolandGarros, Garr,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii