Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Tenis: HALEP, ÎN

Tenis: HALEP, ÎN "SFERTURI" LA INDIAN WELLS (2244)

În urma unui meci greu, plin de dramatism, TENISMENA CONSTĂNŢEACĂ SIMONA HALEP a reuşit o nouă performanţă: aceea de a se califica în sferturile de finală ale importantului turneu, din circuitul profesionist feminin, WTA, de la Indian Wells (California, SUA), învingând-o pe revelaţia sezonului, semifinalista , din ianuarie a.c., de la “Australian Open” – Melbourne, tânăra canadiancă Eugenie Bouchard, în trei seturi: 6-2, 1-6, 6-4.
Simona Halep si Eugenie Bouchard, principalele două “stele” aflate în plină ascensiune în tenisul feminin “de top ” (românca: numărul 7 WTA, canadianca: 19), nu s-au mai întâlnit până acum!, ceea ce făcea ca meciul dintre ele să fie aşteptat cu mult interes, de către specialişti, care doreau să se lămurească care este… starul autentic, care va străluci pe termen cel puţin mediu, pe firmamentul acestui sport extrem de concurenţial, la vârful clasamentului mondial!

 

Meciul Simonei a semănat mult cu cel anterior, împotriva cehoaicei Lucie Safarova: un prim set câştigat lejer, unul pierdut… cam idem (!) şi un “decisiv” dramatic!

 

Debutul partidei i-a apartinut româncei, care a reusit trei breakuri, în primul set, distanţâduse rapid la un 5-0 mai mult decât liniştitor. A fost momentul în care a intervenit antrenorul lui canadiencei, iar rezultatul imediat a fost acela că jocul lui Bouchard s-a schimbat mult în bine, însă a fost prea târziu pentru a reechilibra ceva în scorul setului întâi.

Actul al doilea a fost, însă, complet diferit, Bouchard fiind mult mai agresivă şi “ţinând” fiecare minge. Simona, în schimb, a avut probleme la serviciu…

În setul decisiv, cele două sportive au mers “cap – la – cap”, până la scorul de 3-3, moment în care Eugenie Bouchard a reuşit un “break” şi părea că ar fi scăpat în învingătoare. LUPTĂTOAREA Simona a noastră a revenit, însă, imediat, în jocul următor chiar, cu un “break” propriu. Halep şi-a cîştigat, apoi, serviciul, şi a încheiat meciul într-un stil de mare campioană, cu un nou victorie “break”.

SARE ÎN OCHI ASEMĂNAREA TERIBILĂ CU MECIUL SIMONEI DIN TURUL ANTERIOR, DIN “OPTIMI”, CU CEHOAICA LUCIE SAFAROVA (6-2, 4-6, 6-4)!!! (În primul său meci la Indian Wells, Halep a învins-o, fără probleme deosebite, pe sportive japoneză Kourumi Nara, din zonele inferioare ale clasamentului WTA.)

O VESTE EXCELENTĂ ESTE ŞI ACEEA CĂ: SPORTIVA DIN CONSTANŢA ARE MARI ŞANSE DE A ACCEDE CHIAR ÎN SEMIFINALELE TURNEULUI, pentru că în sferturile de finală o va întâlni pe o adversară mai slab cotată, adică pe învingătoarea meciului dintre surprizele turneului: Casey Dellacqua (numărul… 78 WTA!) şi americanca Lauren Davis (66 WTA!).

 

Simona Halep este sigură că va urca un loc în clasamentul WTA (de pe 7, pe 6), dar dacă “prinde” semifinalele ar putea urca pe… 5 !!!

 

Parcursul excelent, de până acum, în turneul de la Indian Wells, o va propulsa pe Simona şi mai sus în clasamentul mondial (WTA – World Tennis Association).
În acest moment, ea este, deja, sigură că va urca până pe locul 6 (NOU RECORD ROMÂNESC!), dar, dacă se va califica în semifinale, ar putea ajunge chiar pe… a cincea poziţie!

Prin calificarea obţinută aseară (după fusul orar de la noi), în sferturi de finală, tenismena constănţeancă şi-a asigurat un cec în valoare de 104.000 de dolari şi 215 puncte în clasamentul WTA.
 

Taguri: Halep, SimonaHalep, IndianWells, EugenieBouchard, WTA, TENIS,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii