Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
TENIS, finala madrilenă: Simona Halep a luptat frumos, dar, DEOCAMDATĂ!,... bombardierul strategic Tu160 - Şarapova a trecut prin spaţiul românesc. Rogozin sărbătoreşte cu vodcă...

TENIS, finala madrilenă: Simona Halep a luptat frumos, dar, DEOCAMDATĂ!,... bombardierul strategic Tu160 - Şarapova a trecut prin spaţiul românesc. Rogozin sărbătoreşte cu vodcă...(2068)

În transmisiune directă, pe canalul TV (sportiv) “Dolce Sport – 2”, CONSTĂNŢEANCA SIMONA HALEP (cap de serie numărul 4 şi a 5-a jucătoare a lumii, în clasamentul WTA), a disputat, astăzi, de la ora 17.30 (ora Europei Răsăritene, deci: a României), cea mai importantă finală a carierei sale: cea a turneului, pe zgură, “Premier Mandatory” (dotat cu premii totale de peste… trei milioane de euro!) din capitala Spaniei, Madrid.

Adversara româncei, rusoaica Maria Şarapova, a câştigat, pentru prima oară acest turneu (finala de anul trecut o pierduse, în faţa… “blestemului” său: Serena Williams!)…
PE MERIT!

Scor final, Şarapova – Halep: 1-6, 6-2, 6-3.

Pe arena centrală, purtând numele marelui campion spaniol (din anii 60 – 70) „Manolo / Manuel SANTANA” (prietenul, sfătuitorul şi modelul lui... Ilie Năstase!), în finala turneului, pe zgură, de la Madrid, patronat de către românul Ion Ţiriac, constănţeanca SIMONA HALEP şi... favorita Maria Şarapova, s-au întrecut, timp de două ore, într-o partidă care a avut două părţi, COMPLET DIFERITE!
În primul set, Simona a fost aproape perfectă, iar Şarapova o… umbră!

Din păcate pentru noi, suporterii româncei, în următoarele două seturi, a fost… EXACT INVERS!

Jucând excelent (câştigând cele trei servicii proprii şi trei „break” – uri (!), românca şi-a adjudecat primul set, în numai 29 de minute!

Din păcate, în setul doi, Şarapova şi-a revenit (în timp ce Halep, din nefericire,… dimpotrivă!) şi a câştigat, în 42 de minute, relativ uşor!, cu 6-2 (după 3 „break” –uri!).

În setul trei, decisiv, Şarapova s-a dezlănţuit, iar Halep, evident obosită (după meciul greu, de ieri, cu cehoaica Kvitova, în timp ce adversara sa de astăzi câştigase, în cealaltă semifinală, relativ uşor, în faţa polonezei Radvanska!...), acuzând, se pare, şi dureri la muşchii abdomenului, a avut doar câteva tresăriri de forţă şi orgoliu… S-a terminat 6-3, cu “break”, pentru rusoaică, după ce constănţeanca recuperase, la un moment dat, de la 1-4 la 3-4, dându-ne oarecari speranţe, de “revenire în meci”…

Învingătoarea este nimeni alta decât fosta lideră mondială (înaintea acestei finale:, însă, “doar” locul nr. 9 WTA, dar acum, după ce a cucerit trofeul la Madrid, a trecut pe 7, în timp ce românca rămâne pe 5, la doar… 21 de puncte amărâte de ocupanta locului 4!), jucătoare cu care Simona se mai întîlnise, de două ori, în 2012, la Beijing şi Indian Wells, ambele partide fiind câştigate, la zero la seturi!, de către valoroasa rusoaică (2012 – Beijing: Şarapova – Halep 7-5, 7-5. şi 2012 - Indian Wells: Şarapova – Halep 6-3, 6-4).

Şarapova, deşi “doar” pe locul 9 mondial, cum spuneam, era dată favorită, atât de către specialişti, cât şi de către casele de pariuri!
Iată alte argumente, în favoarea Şarapovei, în afară de întâlnirile directe, oricum cam prea vechi, de acum doi ani!..., care, de altfel, nu a mai pierdut, pe zgură, din anul… 2011, la altă jucătoare decât actualul număr.1 WTA, americanca de culoare Serena Williams! (ca să nu mai spunem că rusoaica are nu mai puţin de… 30 de turnee WTA câştigate – 11 pe zgură! --, dintre care patru de “Grand Slam”, câte… unul din fiecare!, începând cu Wimbledon, în 2004, plus alte multe finale pierdute, inclusiv de “Mare Slam”!
Mai mult: Şarapova vine după un turneu câştigat, chiar săptămâna trecută, în Germania, la Stuttgart, în faţa sârboaicei Ana Ivanovici (şi acolo, la fel ca azi, a pierdut lamentabil primul set, după care a spulberat-o pe adversară!)

Aşadar, câştigarea turneului spaniol, de către Halep, ar fi însemnat şi o primă victorie în confruntările cu Şarapova!... (Oricum, măcar, constănţeanca şi-a trecut în “cont”… primul set câştigat în faţa acestei puternice adversare!)

Este de menţionat că la precedentele două victorii, în 2012, Maria Şarapova era numărul doi mondial, iar Halep… 50 şi, respectiv, 47!
Cu totul altfel se prezintă clasamentul World Tennis Association acum!
Simona este numărul… 5 WTA, iar Şarapova… 9 (aşadar: în urma româncei!)!

Dacă ar fi învins şi ar fi câştigat finala de azi, Halep ar fi urcat pe locul 4, în clasamentul WTA (deja a câştigat, prin calificarea în finală, 650 de puncte WTA), în locul Viktoriei Azarenka, din Belarus (fostă, pentru mult timp, numărul 1 mondial!!) şi va încasa un premiu de 880.000 de euro, cel mai mare din cariera sa pentru un singur turneu. Deja, prin calificarea în ultimul act, de la Madrid, românca şi-a asigurat un cec în valoare de 440.000 de euro (peste jumătate de million de dolari!)!
Avea şansa să-l… dubleze, în această după-amiază!

Reamintim că Simona Halep s-a calificat, relativ greu…, după un meci solicitant, în finala turneului “Premier Mandatory”, de la Madrid, după ce a câștigat, ieri, în semifinale, contra cehoaicei Petra Kvitova, în urma unui meci, de trei seturi, care a durat aproape… trei (3) ore!

Concluzia sportivă: aşa cum s-a tot spus, până când nu va fi în stare să joace de la egal la egal cu CELE MAI BUNE (adică cu o Serena Williams sau Maria Şaropova…), să le învingă, să ajungă în finale de “Grand Slam”, constănţeanca nu se poate considera, încă, pregătită pentru… vârful din vârf!

DAR, SLAVĂ DOMNULUI!, ESTE EVIDENT CĂ SPERANŢE (JUSTIFICATE!) SUNT, ŞI ÎNCĂ DESTULE!

CONCLUZIA… ROMÂNO-RUSĂ: vicepremierul sov…, pardon: rus, Dmitri Rogozin, care a demonstrat, în ultima săptămână, că-i iubeşte pe români, ca pe sarea-n… ochi!, poate să deschidă, ca să săbătorească, o (NOUĂ) sticlă de vodcă: bombardierul strategic Tu-160 – Şarapova a… survolat spaţiul aerian românesc, DE ACEASTĂ DATĂ!

DA’ LAS‘ CĂ NE FACEM NOI MARI!


IMAGINE: Simona Halep are, câteva succese notabile, în spate, şi o… carieră de mare campioană, în faţă! (Sursa foto: jurnalul.ro)
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation, IndianWells,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii