Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
TULCEA: Manifestare festivă, cu prilejul ZILEI IMNULUI NAŢIONAL

TULCEA: Manifestare festivă, cu prilejul ZILEI IMNULUI NAŢIONAL(1465)

Astăzi, marţi - 29 iulie 2014, în Piaţa Civică, din municipiul Tulcea, s-a desfăşurat manifestarea de celebrare a Zilei Imnului Naţional, organizată de către Garnizoana Tulcea şi Instituţia Prefectului –Judeţul Tulcea.

În prezenţa conducătorilor principalelor instituţii publice tulcene, şefilor de servicii deconcentrate şi reprezentanţilor partidelor politice, a fost oficiat un ceremonial religios, de binecuvântare şi rugăciune.

De asemenea, au fost rostite alocuţiuni, cu privire la simbolistica Imnului Naţional.

Prezent la eveniment, George Şişcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (CJT), a declarat următoarele : “Sărbătorim astăzi Ziua Imnului Naţional, simbolul cel mai important, care ne oferă Unicitate Naţională, în Europa şi în lume.
Poezia „Un răsunet”, creaţia lui Andrei Mureşanu, pusă pe muzică de către Anton Pann, s-a auzit, pentru prima dată, în tumultul revoluţiei paşoptiste, având un efect mobilizator excepţional, în rândul maselor. Tocmai de aceea, în timpul dictaturii comuniste, actualul imn, „Deşteaptă – te române”, a fost interzis.
Versurile lui Andrei Mureşanu s-au făcut auzite, din nou, în 1987, în timpul revoltei de la Braşov, iar în timpul Revoluţiei din 1989, actualul Imn Naţional a fost alături de tinerii care ieşiseră, cu piepturile goale, împotriva gloanţelor sistemului opresiv.”


IMAGINI: 1. Sărbătorirea Zilei Imnului Naţional, la Tulcea (Sursă foto: CJ Tulcea); 2. Sursă foto: ziaruldecarei.ro)
 

Taguri: ImnulNational, ziuaImnuluiNational, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, CJT, GeorgeSiscu, VicepresedinteleCJTGeorgeSiscu, AndreiMureseanu, AntonPann, UnRasunet, PoeziaUnRasunet, PiataCivicaMunicipiulTulcea, MunicipiulTulcea, Tulcea,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii