Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
MANGALIA: Bilanţul manifestărilor de Ziua Marinei Române - 4014

MANGALIA: Bilanţul manifestărilor de Ziua Marinei Române - 4014(1417)

Vineri, 15 august 2014, peste 10.000 de turişti şi localnici au asistat la Mangalia la cele mai spectaculoase manifestări organizate cu prilejul Zilei Marinei Române din ultimii 10 ani.

La acest succes au contribuit Garnizoana Mangalia, Primăria Mangalia şi “Fan®omania Holding”.

Evenimentul a fost deschis la ora 9,45 cu tradiţionala defilare a unităţilor reprezentative ale Marinei Române, din zona Mangalia, şi alocuţiunile oficialilor. A urmat momentul dedicat eroilor marinari: scurta slujbă religioasă, oficiată de către preotul - paroh Vasile Cârlan.

De la cele religioase, s-a trecut la rămăşiţele - obiceiuri păgâne şi a sosit, în mijlocul spectatorilor, zeul Neptun - Poseidon, care s-a fotografiat cu mii de copii şi… tinere nimfe şi zeiţe!

Publicul a urmărit cu mare interes exerciţiile militare (saltul liber al celor patru scafandri din elicopter, extracţia din apă, inspecţia la bordul unei nave suspecte sau stingerea incendiului de la bordul unei nave) şi concursurile de ambarcațiuni cu rame şi vele (bărci cu rame, schifuri, yole şi veliere).

De asemenea, parcarea din Portul Turistic a găzduit o impresionantă expoziţie de tehnică militară, foarte apreciată de către turişti.
Copiii au participat la ateliere interactive de noduri marinăreşti şi navomodelism.

După ora 11.30, evenimentul a fost completat cu un spectacol pe scena – plutitoare, din zona “Fan®Omania”, în care au evoluat laureaţii Festivalului Tinereţii la secţiunea muzică uşoară şi alte tinere voci ale Mangaliei, începând cu Alexandra Stan de numai cinci ani.

Spectacolul serii a fost deschis de fanfara militară, care a fost urmărită de mii de spectatori pe tot drumul parcurs din Piața Republicii până în faţa scenei “Fan®Omania”. A urmat retragerea cu torţe în aplauzele publicului și concertul extraordinar Bosquito, în deschiderea căruia a evoluat Alexandru Gherghiniţă.

Surpriza serii a venit tot din partea “Fan®Omania”: toboşarul trupei Bosquito a fost înlocuit de către… Ovidiu Lipan – Ţăndărică!
În timpul momentului său muzical, au avut loc exploziile miilor de stele ale artificiilor, care au luminat cerul Mangaliei, în uralele miilor de oameni din public.

Aşadar: muzică bună, artificii, distracţie, toate oferite, gratuit, localnicilor şi turiştilor veniţi în Sudul litoralului românesc al Mării Negre!
 

Taguri: ZiuaMarineiRomane, Mangalia, PortulRTuristicMangalia, Bosquito, OvidiuLipanTandarica, ParoVasileCarlan, ZiuaMarinei, SsociatiaLitoral-DeltaDunarii, CorinaMartin, ComandamentulMarineiMilitare, ComandamentulMarinei,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii