Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport

Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală la US Open(1428)

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 6-2, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 24.

Partida a durat două ore şi 38 de minute.

Halep conducea întâlnirile anterioare cu Lisicki, cu 3-1, după ce s-a impus în ultimele trei partide directe, dar niciuna dintre acestea nu a avut dramatismul şi risipa de energie precum cea de la această ediţie a Grand Slam-ului american. Lisicki a "bombardat" din start, obligându-şi adversara să răspundă cu aceeaşi monedă. Ele au dat în minge cu sete, au alergat cât pentru două partide, au reuşit puncte memorabile, dar au comis în acelaşi timp un număr impresionant de greşeli neforţate, 110 în total, 77 Lisicki şi 33 Halep.

Din fericire pentru Halep, serviciul de record mondial al adversarei sale, 210,8 km/h, nu a produs decât doi aşi luni, pe a doua arenă a complexului federaţiei americane de tenis de la Flushing Meadows, plină ochi de Ziua Muncii din SUA. De asemenea, jocul avântat, cu prea multă încredere şi prea pe "muchie", a costat-o pe germană.

De cealaltă parte, Halep a răspuns cu defensiva şi cu precizia loviturilor, iar mobilitatea ei şi pregătirea fizică mai bune au făcut din nou diferenţa, în ciuda faptului că ambele sportive au acuzat probleme musculare.

"Bum-bum" Lisicki (1,78 înălţime şi 26 de ani în curând) a fost cu un pas înainte la începutul meciului, forţând-o pe Halep, care a fost din nou foarte nervoasă, să tot caute revenirea. A fost 2-0 pe germană, cu break în ghemul al doilea, apoi 2-2. Lisicki s-a desprins la 4-2, Halep a egalat. La acest scor, românca a rupt simetria şi a făcut un break, ridicând scorul la 5-4. Ea a servit pentru set, dar a ratat o minge de 6-4, astfel că s-a ajuns în tie-break. După numeroase mini-break-uri, românca a avut din nou posibilitatea de a închide setul, de data aceasta pe serviciul adversarei, la 6-5. Lisicki a câştigat însă trei mingi la rând şi a fost ea cea care a pus setul pe tabelă, după 63 de minute de joc.

După ce a acuzat primele dureri la coapsa stângă şi la şold la scorul de 4-4, Simona Halep a cerut, în pauza dintre seturi, intervenţia fizioterapeutului. Cu coapsa stângă bandajată, Halep a intrat cam într-un picior în setul al doilea, care a avut o desfăşurare oarecum similară cu cel secund din finala de la Toronto. Halep a lăsat impresia că abia se mai poate mişca, dar în acelaşi timp reuşea lovituri de efect.

La fel ca Belinda Bencic, Lisicki a părut descumpănită de evoluţia adversarei, care suferea la fiecare minge. Jucătoarea din Constanţa şi-a pierdut serviciul în debutul setului, dar a revenit imediat cu rebreak. De altfel, nicio jucătoare nu şi-a fructificat serviciul până la 2-2, apoi Halep a oprit cadenţa break-rebreak. O nouă serie de servicii pierdute a revenit odată ce Halep s-a distanţat la 4-2, după un nou break, dar Lisicki s-a apropiat la 3-4. Încă o dată Halep şi-a făcut serviciul, apoi Lisicki a făcut acelaşi lucru, în premieră în setul al doilea. Halep a servit pentru set, dar nu a ajuns nici măcar la o minge de a egala, astfel că scorul a devenit egal, 5-5. Pe fondul greşelilor tot mai frecvente ale lui Lisicki, Halep a câştigat două ghemuri la rând şi a egalat la seturi, după alte 53 de minte de joc.

A urmat o pauză de zece minute, stabilită de organizatori între setul al doilea şi al treilea, din cauza căldurii excesive de la New York. Halep a ieşit mai odihnită de la vestiare şi contrar a ceea ce s-a întâmplat până atunci, decisivul a început fără break-uri până la 2-2.

În ghemul al patrulea, Lisicki s-a întins pea mult la o minge şi s-a accidentat serios la piciorul stâng. Din acel moment, ea a încercat să scurteze punctele, lovind decisiv aproape fiecare minge. Destul de eficientă la început, tactica nu a mai funcţionat pe măsură ce timpul a trecut, astfel că jucătoarea română, simţind slăbiciunea rivalei, a "lovit-o" cu patru ghemuri câştigate la rând, punând capăt decisivului, cu 6-2, în 42 de minute.

Astfel, după ce a arătat din nou o inepuzabilă putere de luptă, Simona Halep a reuşit să treacă de bariera optimilor de finală, atinsă în 2013.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, favorita numărul 2, s-a declarat extrem de fericită pentru accederea în sferturi la US Open, subliniind că a fost nevoită să lupte pentru fiecare minge în partida din optimi cu Sabine Lisicki.

"Am avut de muncit serios, a jucat incredibil, a fost un meci de mare luptă, am luat pentru fiecare minge, dar e plăcut să fiu în sferturi. La un moment dat am fost puţin îngrijorată din cauza accidentării de la coapsă, dar ştiam că nu trebuia să renunţ. M-a durut, dar am ştiut că trebuie să rămân concentrată. Mă simt destul de încrezătorae pentru a câştiga meciuri importante. Nu e uşor să joci pe această căldură, dar e bine că am câştigat", a declarat Halep, la Eurosport.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi un fost numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, 20 WTA acum, aflată pe o pantă ascendentă după ce coborât dincolo de Top 40 WTA din cauza unei accidentări la picior ce a ţinut-o departe de teren cinci luni, în 2014.

Fosta numărul 1 mondial este antrenată acum de belgianul Wim Fissette, care a pregătit-o pe Halep în 2014. Azarenka a câştigat ambele partide disputate până cu jucătoarea română, în 2012, în optimile de finală ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, şi în aceeaşi fază la Linz, scor 6-1, 6-1.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la US Open cu un premiu de 410.975 de dolari şi cu 430 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul al treilea la Grand Slam-ul american. Ea a obţinut, în 2013, cea mai bună performanţă la US Open, calificarea în optimile de finală. În acest an, ea a mai atins faza sferturilor de finală doar la Australian Open.

Cea mai bună performanţă din cariera Simonei Halep la un turneu de Grand Slam este finala de la Roland Garros, din 2014, pierdută în faţa Mariei Şarapova.

Tot luni, Simona Halep ar trebui să joace partida de dublu mixt, alături de Horia Tecău, din sferturile de finală ale probei. Adversarii lor sunt Martina Hingis (Elveţia) şi Leander Paes (India). 

Sursa: Mediafax.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii