Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Elizabeta Samara: E o mare mândrie să nu ai nicio asiatică în echipă şi România să fie sus la europene

Elizabeta Samara: E o mare mândrie să nu ai nicio asiatică în echipă şi România să fie sus la europene(1294)

Jucătoarea de tenis de masă din Constanța, Elizabeta Samara, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este o mândrie faptul că România a obţinut medalia de argint în proba pe echipe la Campionatele Europene de la Ekaterinburg fără nicio sportivă asiatică în lot.

Campioana europeană a făcut referire la faptul că, dintre toate ţările prezente la CE de la Ekaterinburg, doar România şi Rusia nu au avut în lot sportive din China naturalizate.

"E o mare mândrie să nu ai nicio asiatică în echipă şi să fii acolo sus. Nu mi-aş dori o colegă asiatică în naţionala României pentru că nu vorbesc nici română şi nicio altă limbă decât chineza. Mie mi-ar fi foarte greu. Am la Istanbul (n.r. - la Fenerbahce, echipa de club) şi îmi e foarte greu să comunic cu ele. Aşa că mai bine nu", a spus jucătoarea.

Samara a explicat că drumul până la o medalie de aur la o competiţie internaţională este extrem de greu, iar programul încărcat nu îi permite nici să mănânce. "Mă odihnesc câte opt-nouă ore noaptea, apoi, înainte şi după fiecare meci, vorbesc cu psiholoaga mea. Vorbesc despre orice. Apoi ascult muzică şi încerc să nu mă gândesc absolut deloc la meci. Ascult Beyonce. Anul ăsta, faţă de alţi ani, am avut un culoar bun, un culoar favorabil la Campionatele Europene. Apoi, după proba pe echipe, am simţit că pot mai mult şi fizic şi mental. Şi aşa a fost. De un an şi jumătate fac acasă antrenament fizic în plus şi se vede. Duc mai multe ore în sală. Adică să joc de la 9 dimineaţa la 9 seara. În timpul competiţiei nu am avut timp să mănânc decât banană şi biscuite. E foarte greu, turneul a fost lung. De multe ori nici banană, nici biscuţi nu mănânc pentru că nu am când", a explicat Elizabeta Samara.

Adina Diaconu, numărul 1 în clasamentul rezervat junioarelor în Europa, a declarat că prima participare cu lotul de senioare îi va da încredere pentru Campionatele Mondiale din Franţa unde îşi propune să câştige o medalie. "Pentru mine a fost o onoare să fiu în echipa de senioare alături de Eliza. O urmăresc de când eram mică. Este prima mea participare cu lotul de senioare şi îmi dă încredere pentru viitor. Obiectivul meu este o medalie la Campionatele Mondiale de juniori din Franţa", a precizat sportiva în vârstă de 16 ani.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat că nu a dorit niciodată să naturalizeze sportivi chinezi pentru a reprezenta România la competiţiile internaţionale. "România şi Rusia sunt singurele ţări care nu au importat sportivi chinezi. Şi nici măcar nu ne-am dorit vreodată să facem acest lucru. Şi iată că am reuşit să fim cei mai buni din Europa şi fără chinezi sau chinezoaice la echipa naţională. Ne mândrim cu lucrul acesta pentru că după 12 ani am cucerit din nou titlul european la simplu", a spus el.

De altfel, Romanescu a precizat că România este singura ţară care poate învinge China. "Cu puţinul pe care avem, la tenis de masă suntem campioni europeni la toate categoriile de vârstă, cadeţi, juniori, seniori. Culegem an de an medalii la toate categoriile. Suntem aproape, şi nu o spun eu, ci şi cei de la federaţia europeană sau internaţională, România este ţara care poate bate China la tenis de masă. Şi iată că încet-încet suntem aproape", a adăugat preşedintele FR de Tenis de Masă.

România a câştigat la Campionatele Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg trei medalii, una de aur, la simplu feminin, prin Elizabeta Samara şi două de argint, în proba pe echipe feminin şi în proba de dublu feminin, în care Samara a făcut pereche cu Georgina Pota din Ungaria. 

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii