Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
VERGIL CHIȚAC NU ESTE PROST (el nu poate şi nici nu vrea să câştige alegerile pentru Primăria Constanța)

VERGIL CHIȚAC NU ESTE PROST (el nu poate şi nici nu vrea să câştige alegerile pentru Primăria Constanța)(2599)

Nici nu au intrat în vigoare prevederile O.U. nr. 52/ din 11 februarie 2016 privind programul campaniei electorale din anul în curs, că unii dintre candidați s-au şi repezit ca găina la muci, furând startul, crezând că cine fură mai mult ajunge primarul municipiului. Doi dintre aceştia sunt Vergil Chitac şi celălalt.

După halul în care se mişcă, vorbeşte şi nu face nimic, mi se pare evident că cel ales de PNL-ul local să acceadă la înalta funcție de Primar al municipiului nu îşi doreşte deloc acest lucru, dimpotrivă, scopurile sale fiind cu totul şi cu totul altele, aparente, dar, totuşi, vizibile de pe clădirea... Parlamentului României.

Să stăm, să arătăm, să judecăm şi să comentăm, ordinea argumentelor fiind absolut aleatorie!
Graba cu care contraamiralul şi rectorul Vergil Chițac şi-a cerut retragerea din cadrul M.Ap.N. şi intrarea pe uşa de urgență a politicii locale par a fi un blat ordinar sau, dacă vreți, extra-ordinar, cu atât mai mult cu cât protagonistul este virgin în materie de cunoştințe şi relații politice. Vergil Chițac comite nu numai o gravă confuzie, ci şi o enormă prostie, dacă ar crede că civilii răspund la ordine şi comenzi ca militarii.

Este inexplicabil de ce candidatul Vergil Chițac şi-a ales o echipă de campanie din provincie, când, în Constanța, există jurnalişti, sociologi, specialişti în PR şi profesionişti în campanii electorale mult mai experimentați.
Doar câteva exemple, care susțin nedumerirea de mai sus. Strategia de campanie este prăfuită, previzibilă şi, deci, amatoricească. 

Să-l scoți pe candidat în mijlocul unei „mulțimi” de câteva babe ştirbe şi speriate, dintre care una îl declară „vestitorul primăverii” constănțene, mi se pare infantil, stupid şi ilar (dacă memoria nu îmi joacă vreo festă, până şi Agamiță Dandanache, cu toți clopoțeii lui, a avut o campanie şi susțineri mult mai reuşite, chiar dacă retardatul era numit... de la Centru.

Să postezi pe facebook opinii infantile de politică externă a României, despre conflictele din Irak, Afganistan, Siria şi alte baliverne specifice unui comentator de politică internațională, țin mai degrabă de preocupările unui candidat pentru Cotroceni, decât cele ale unui pretendent la Casa Albă municipală.

Să ieşi pe sticla unei televiziuni naționale şi să vorbeşti despre „Dosarul Flota”, arătând cu stiletul de contraamiral către binefăcătorul Traian Băsescu, ține nu numai de obsesia bolnavă a Antenelor lui Gadea & Co., dar şi de neputința şi nepriceperea lui Vergil Chițac & P.N.L. de a aborda problemele reale ale Constanței, de necunoaşterea oamenilor şi a problemelor acestora.

Vergil Chițac este extrem de conştient că maşina de vot a monstruosului, ticălosului şi penalului P.S.D. este mult mai perfecționată decât cea a amărâtului, ticălosului şi penalului P.N.L., el ştiind că „ai lor pot, au furat, fură şi vor fura mai mult decât pot, au furat, fură şi vor fura ai noştri!”.

Militar fiind, este imposibil ca, de-a lungul timpului, dar nu în uniformă militară (!) Vergil Chițac să nu fi urmărit „actualitatea locală” ca să fi înțeles că P.N.L.-ul local este o gloabă ținută în grajdul sediului din strada Mircea cel Bătrân şi călărită, din când în când şi la nevoie, de balaurii din P.S.D., astfel că niciun jăratic nu o mai (re)vigorează… într-un viitor apropiat.

Faptul că, în ultimii 16 ani, peneliştii nu au vrut, nu au putut sau nici nu au avut de unde să scoată la încălzire un jucător pentru prima echipă, sunt dovezi incontestabile că ei şi-au atrofiat până la dispariție potența de a-şi susține propriul candidat la șefia municipiului. Aşa pățesc cei fără coloană vertebrală, cei care îşi trădează principiile şi se mulțumesc cu resturile de la ospățul bogaților. Ei se numesc „căcărăi”.

În acest context, Vergil Chițac ştie cine „a tăiat pachetul de cărți”, nu prea cunoaşte regulile jocului, este conştient de valoarea cărților primite (nu deține niciun as!) şi ar risca enorm să încerce să joace la cacealma.
Dacă la toate acestea se mai adaugă înțelegerile subtile de afaceri de culise ale „greilor” din diferite domenii, cei care îl mint că îl susțin şi se fac că aruncă cu euroii în stânga şi mai puțin în dreapta, chestiuni mai mult sau mai puțin ştiute de fostul militar, este clar pentru acesta că şansele îi sunt drastic diminuate, chiar inexistente.
Și atunci, ce-i de făcut? Militar, nu… Primar, nu...
Măcar deputat sau senator! Că aşa-i în politică: mult se câştigă, puțin se pierde, totul se negociază şi se transformă!

P.S. - Mai nou, aflu că domnu’ Vergil se declară ca fiind mai degrabă un reprezentant al societății civile, decât un ticălos al politicii din spațiul dintre actualul Spital de Oameni Fericiți de la Palazu şi fostul Spital de boli venerice de la Agigea. Cam cum se potrivește asta cu debarcarea din Normandia numai el ştie. Adică, înstelatul fără flotilă provine din rândurile Armatei, este susținut de un partid politic, dar se declară virgin şi reprezentant al civililor!
Măi să fie, chiar aşa, domnu’ Vergil, începem să ne miştocărim? Nu vrei să vezi dacă am tescovină la genunchiul drept? Că de stânga eşichierului politic mi-e foarte scârbă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

radu
13-05-2016
Bravo bre! injurati la chitatc si luati bani de la pnl! vad reclama la voi. bun asa.
LegioNostra
02-04-2016
Pana la protestele anticoruptie nu a existat opozitie la Constanta, USL-ul a imbatranit in scaune. Singura forta politica validata de mesaje si adeziunea unor grupuri de tineri care erau apolitici, nationalisti sau ecologisti de la protestele din anii trecuti s-a demonstrat ca e tanarul partid PND. Previzibil, niciun om intreg la cap nu ar fi putut combate USL-ul prin sediiile unor structuri expirate si compromise. Au fost vreo doua situatii cand l-au bagat in corzi doar din amuzament. Scena de 1 Martie cand pnd-istii au aruncat comunicatul despre faptul ca se folosesc uniformele armatei pe pagina lui Chitac iar amiralul s-a executat la comanda si a imbracat textila civila, in cateva minute, in toate pozele a demonstrat structura fragila a nervilor lui. Insa stigmatul pe care l-a incasat PNL-ul prin asocierea candidatului cu gurita de la Chevron se contabilizeaza dureros si in timp in anumite zone ale tarii. Si nici nu a inceput practic nebunia. Inca nu s-a pomenit nimic de ceilalti figuranti din umbra lui. Fiecare mesaj pe care l-a trimis i s-a intors cu efect de bumerang, in doua luni Chitac e aproape de parodie pentru ca "specialistii" tov. il pun sa danseze pe romante. Un spectacol al impotmolirii in mlastina nesimtirii si coruptiei din judet a PNL-ului: vor sa iasa la cravata insa sunt murdari de nu se pot uita unul la altul. Nu exista solutie pentru PNL si PSD. Tot ce ating se decrediblizeaza. Punct.
Constantin Cumpana
16-03-2016
Multumesc anonimului RAUL, pentru apreciere si limbajul decent. Deci se poate comunica si civilizat. Dl. Vergil Chitac plateste oalele sparte de tradatorul Cacarau si gasca de intepeniti in transeele PNL + PSD = USL. Ca fost militar, domnia sa stie ca bataliile nu se poarta in "razboiul de transee" (ca in WW1). Evident, dupa o cercetare "in teren" asupra efectivelor, dotarilor si moralului inamicilor, urmata de o "pregatire de artilerie", infanteria trebuie sa iasa la atac cu baioneta la arma, sprijinita de tancuri, alte mecanizate si aviatie, basca trupe de elita. Toate acestea intr-o batalie sa-i zicem "clasica". Intr-un "razboi moderrn", datele problemei se schimba radical, dar nu e cazul sa insistam aici. Penelistii nu au nimic (experienta, informatii, efective regulate, trupe de elita, dotari, moral, tactici si strategii), decat nostalgia vremurilor trecute, ei luptand cu spatele la "inamic", dar privind cu incredere... inspre viitor!
Vergil Chitac a intrat prea tarziu in lumina reflectoarelor, lasand impresia ca mai mult a fost aruncat, decat lansat, parand un amator pripasit pe la curtea "apostolilor" Dragomir, Hasotti & Co., dinozauri liberali vanduti de ani de zile PSD-ului local, care s-au multumit cu oscioarele aruncate sau cazute de la masa bogatilor pesedisti, stand in antecamera/ bucataria acestora. PNL-ul (in intregul sau) pleaca din bloc-starturi cu handicapul numerosilor penali din puscariile patriei + cei aflati in standby pe holurile Justitiei, platind enorm pretul tradarii principiilor liberale de catre ticalosul Cacarau, ramanand legat si priponit cu catusele si lanturile USL. Nimic nu ii deosebeste pe PNL de PSD, dimpotriva. Restul tine de cancan si o echipa PR si de campanie extrem de slaba, prafuita si ancorata in facaturi de genul "floricele la batrani", postari de pisicuti si caini pe facebook... Votantii s-au schimbat enorm in cei 26 de ani, s-au desteptat, pretentiile si plaja lor de asteptari sunt enorme. O alta gafa enorma a penelistilor constanteni: apelarea la o echipa din provincie (Bucuresti), ceea ce constituie o jignire pentru specialistii PR/ de campanii de pe plan local (Ati stiut vreodata ca Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a avut o filiala la Constanta, care a dat cel putin 100 de specialisti in PR? Ati uitat de jurnalistii profesionisti, care au facut pionierat in presa scrisa si electronica de dupa "90?... S-auzim numai de bine!
raul
15-03-2016
Deci am concluzionat, cu ajutorul lui Lica Cumpana, ca macar Chitac militarul a fost un profesionist. Lica, tot respectul ptr. fair play. Mai stim ca pe dreapta altul mai rezonabil nu e. Pai de ce nu vreti voi sa stati de vorba cu omul, tete a tete, sa-l cititi de aproape cu nasul fin de..copoi, sau de rechini batrani ...Poate, cine stie, apare vreo solutie ineditata, ca vad, de fapt, ca nu va este indiferent viitorul orasului....
Constantin Cumpana
15-03-2016
Domnule Rechin, rolul presei este sa informeze/ investigheze/ ancheteze/ intervieveze, foarte putin spre deloc sa ofere solutii. Solutiile trebuie sa apartina specialistilor/ tehnocratilor/ profesionistilor... In rest aveti dreptate, mai putin chestiunea cu militaria. Sunt un admirator/ sustinator si practicant in civilie al ordinii si disciplinei militare. Stiu ca Chitac-militarul este un profesionist, dar nu sunt de acord cu Chitac-militarul-politician. Intre cele doua entitati nu se leaga nimic, dimpotriva, pute a ipocrizie, chiar tradare de principii, ordine si disiplina. Am onoarea sa va salut!...
Shark
14-03-2016
Moşule,nu ştiu de ce eşti aşa cuprins de oţăreală! Dai în stănga,dai în dreapta,verşi venin şi pucioasă dar vreo soluţie ori opinie,canci.Eu ca un resemnat timpuriu îmi permit să te atenţionez cu o chestie. Indiferent cine va poposi la Primăria Constanţa,la guvernul ori preşedinţia ţării,situaţia tot la vale o va lua.Toate funcţiile au devenit un fel de pat al lui Procust.Dacă ocupantul nu se încadrează în dimensiuni va fi aranjat astfel încât să se încadreze.Stânga,dreapta,doctrine,conştiinţe naţionale,etc,sânt doar nişte fantoşe,nişte momâi care se manifestă după cum voieşte manipulatorul.Preferinţa matale de fapt care este? Că văd o mare greaţă vis-a-vis de militărie? Poate ceva reminiscenţe de la programul de înviorare,de la făcutul bocancilor,de la permisii ori învoiri?
ratacit
14-03-2016
Avem presa!? O credeam moarta. Nu-mi vine sa cred! Felicitari!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii