Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Peste 50 de licee unde lucrează zeci de profesori nu au, de ani de zile, niciun absolvent cu Bac

Peste 50 de licee unde lucrează zeci de profesori nu au, de ani de zile, niciun absolvent cu Bac(1121)

Rezultatele de la Bac scot in evidenta situatii ingrijoratoare, perpetuate de-a lungul anilor. Peste 50 de licee din ţară au inregistrat, in ultimii ani, promovare zero la examenul de bacalaureat. Printre ele şi Liceul Tehnologic "Radu Prişcu", din comuna Dobromir, judetul Constanta. "Veniti la scoala cu determinare si respect" este deviza unitatii de invatamant. Liceul este deservit de 54 de cadre didactice, trei cadre didactice auxiliare si sapte apartinand personalui nedidactic, potrivit paginei de prezentare. Este singurul liceu tehnologic de profil constructii, instalatii si lucrari publice din zona, din anul scolar 2014-2015 avand o clasa de Scoala profesionala de trei ani cu acelasi profil si specializarea zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar.

Liceul se mai lauda cu o baza materiala moderna, o asociatie sportiva, ansamblu de dansuri populare romanesti si dansuri populare turcesti, cenaclu literar, cerc de istorie si traditie locala, dar si echipe de fotbal. 

"Elevii liceului si ai structurilor sale participa activ la activitatile scolare si extrascolare, olimpiade pe meserii, stiinte, limba si comunicare, religie, precum si la numeroase proiecte educative locale, judetene si nationale ocupand locuri din ce in ce mai bune", mai scrie in prezentarea liceului.

Cu toate acestea, Liceul Tehnologic "Radu Priscu" a avut la Bacalaureat, in intervalul 2014-2016, doi, cinci si respectiv opt candidati. Niciunul nu a promovat.

Potrivit statisticilor, in 2013 au fost 56 de licee fara niciun promovat, in 2014 au fost 60 de licee in aceeasi situatie, iar in 2015 au fost 57 fara niciun promovat. In aceste conditii, Ministerul Educatiei a transmis ca va face o analiza riguroasa in unitatile de invatamant unde de ani de zile rata de promovare la bacalaureat este zero, pornind de la media de admitere, parcursul educational, rata de succes la Bacalaureat, a declarat, secretarul de stat Monica Cristina Anisie. "Intr-un singur an, 2011-2012, s-a decis sa nu mai alocam cifra de scolarizare unitatilor unde niciun cadidat nu a promovat Bacalaureatul. Apoi s-a revenit. Din pacate, sunt scoli care de sase ani nu au niciun promovat la Bacalaureat. Atunci, ne intrebam ce rost mai are scoala aceea, ce se face acolo", a declarat secretarul de stat. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii