Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Matei, darul divinității

Matei, darul divinității(953)

Numele Matei, sarbatorit in 16 noiembrie, este raspandit in toata Europa, fiind, la origine, un vechi nume ebraic, cunoscut din textele evanghelice ale Noului Testament. In Biblie exista referinte la doua personaje cu numele Matei, diferentiate in versiunea greaca a Sfintei Scripturi. Una dintre ele este Maththias, apostol si martir in Iudeea. Cealalta persoana este Mathathaios sau Matthaios, cunoscut ca Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, autorul primei dintre cele patru Sfinte Evanghelii cuprinse in Noul Testament. Chiar din aceasta Sfanta Evanghelie aflam ca Matei era originar din Capernaum si ca, inainte de a ajunge ucenic al Mantuitorului, fusese vames (colector de taxe in favoarea romanilor) si se numea Levi.

Potrivit traditiei, Matei ar fi scris Sfanta Evanghelie in aramaica (limba vorbita in timpul vietii pamantesti a lui Iisus Hristos) si in greaca. Despre Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, unele texte spun ca ar fi suferit moarte de martir in Pont, in timp ce altele afirma ca ar fi fost ars pe rug de pagani, in Etiopia.

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii