Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Bogdan Huțucă: România a pierdut zeci de milioane de euro pe Planul Junker din cauza incompetenței guvernării PSD

Bogdan Huțucă: România a pierdut zeci de milioane de euro pe Planul Junker din cauza incompetenței guvernării PSD(1130)

Bogdan Huțucă, candidat PNL Constanța pentru Camera Deputaților, a declarat că România a pierdut zeci de milioane de euro din cauza incompetenței guvernului Ponta privind implementarea Planului Junker.

 

„Eșecul rușinos al guvernului Ponta în a absorbi fonduri din Planul Junker a privat România de zeci de milioane de euro. Din 200 de proiecte depuse nici măcar unul nu a fost aprobat. Rezultatul? Zero euro în economia românească. Eșecul este cauzat în totalitate de tendința, caracteristică partidului lui Dragnea, de a ocoli regulile jocului. Primul criteriu de eligibilitate cerea ca proiectele să fie realizate în parteneriat public-privat. Această regulă a fost încălcată de majoritatea proiectelor depuse de guvernul Ponta. Nu știu dacă principiul a fost încălcat deliberat, din dorința de a distribui banii europeni către clientela de partid, sau efectiv din incompetență”, a declarat Bogdan Huțucă.

 

Planul European pentru Investiţii (EFSI), cunoscut ca și „Planul Junker”, este un program prin care se vrea relansarea economiei statelor membre UE. Cel mai important obiectiv al programului era acela de a crea noi locuri de muncă, oferind fonduri pentru investiții de tip public-privat sau doar privat. Guvernul Ponta a depus peste 200 de proiecte, din care nu a fost finanțat niciunul. În primul rând, toate proiectele erau guvernamentale, nerespectând primul criteriu de eligibilitate. În al doilea rând, nu s-au respectat criteriile privind studiile tehnico - economice, fiindcă guvernul nu a elaborat documentația necesară. Atragerea de fonduri din acest program, ar fi putut aduce României un plus de creștere economică, între 1% și 4,75%. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii