Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
MAE a suplimentat numărul secțiilor de vot din DIASPORA

MAE a suplimentat numărul secțiilor de vot din DIASPORA(1204)

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut astăzi un apel românilor pentru a merge la vot, la alegerile parlamentare de duminică. Declaraţiile au fost făcute la Palatul Parlamentului, unde şeful statului a participat la un simpozion organizat de Curtea Constituţională, cu ocazia Zilei Constituţiei.

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru ca alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, să se desfășoare bine și la secțiile din străinatate. Ministerul de Externe a făcut noi precizări în privinţa votului din Diaspora, unde au fost probleme în anii trecuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt Ionuţ Vâlcu, în localităţile unde în 2014 au fost cozi la vot – Chişinău, Bruxelles, Roma, Londra sau Madrid – anul acesta a fost suplimentat numărul secţiilor de votare. În privinţa noutăţilor acestor alegeri, Ministerul de Interne, a anunţat că, după închiderea urnelor, ştampilele vor fi sigilate. De asemenea, procesul de numărare a voturilor va fi, în premieră, filmat. De menţionat că la acest scrutin, dreptul de vot se va exercita doar în judeţul în care alegătorul are domiciliul sau reşedinţa. Cei care se află în alt judeţ nu vor putea vota la alegerile de duminică.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii