Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
C.C.I.N.A. Constanța îndeamnă agenții economici afectați de fenomenele meteo extreme, sa-i solicite  Avizul de Forță Majoră , care-i exonerează de anumite obligații contractuale

C.C.I.N.A. Constanța îndeamnă agenții economici afectați de fenomenele meteo extreme, sa-i solicite Avizul de Forță Majoră , care-i exonerează de anumite obligații contractuale(1390)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanţa a transmis un comunicat, referitor la ELIBERAREA, de către acestă instituție privată, de interes public, către agenții economici afectați de fenomenele meteo extreme, din aceste zile, a "AVIZULUI DE FORŢĂ MAJORĂ - Vreme nefavorabilă", care-i exonerează, pe cei din urmă, de anumite obligații contractuale, care nu pot fi îndeplinite, din cauza gerului, căderilor abundente de zapadă, viscolului sau poleiului, și, implicit, a perturbărilor de bună funcționare a infrastructurilor și a instituțiilor publice.

Având în vedere avertizările meteorologice şi "codurile de avertizare" instituite pe raza judeţului Constanţa, începând din perioada 06.01.2017 şi până în prezent, precum şi fenomenele meteorologice extreme, care au afectat activitatea multor agenţi economici, le reamintim firmelor constănţene că există posibilitatea solicitării unui aviz de forţă majoră, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă "EVENIMENTUL DE FORȚĂ MAJORĂ" şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate prin contract, faţă de partenerul contractual.

Reamintim că C.C.I.N.A.Constanța este UNICA entitate care are atribuţia (EXCLUSIVĂ !) de a aviza cazurile "de forţă majoră", pe raza judeţului Constanţa.

Până la acest moment, s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenţilor economici.

Deosebit de important este ca agenţii economici, afectaţi de evenimentul de forţă majoră, să notifice partenerilor contractuali, existenţa forţei majore, ce împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de C.C.I.N.A. Constanţa.

Pentru consultanţă, în ceea ce priveşte documentaţia necesară, puteţi contacta Direcţia Juridică şi Arbitraj, din cadrul C.C.I.N.A. Constanţa (telefon-fix: 0241 619854; fax: 0241.619454; E-mail: office@ccina.ro).  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii