Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Robert Boroianu : Protejarea pădurii în interesul cetățenilor a fost și va rămâne o prioritate pentru Partidul Național Liberal

Robert Boroianu : Protejarea pădurii în interesul cetățenilor a fost și va rămâne o prioritate pentru Partidul Național Liberal(974)

În ședința de vot final a Camerei Deputaților de săptămâna trecută, majoritatea parlamentară PSD-ALDE și-a demonstrat încă odată dublul limbaj. Astfel, PSD-ALDE a votat pentru respingerea Propunerii legislative privind protejarea pădurilor din România.

Actul normativ respectiv prevedea protejarea pădurilor autohtone, prin interzicerea exportului de orice fel de masă lemnoasă în formă brută, vinovații riscând închisoarea de la 5 la 10 ani. Mai mult decât atât, această inițiativă legislativă prevedea, de asemenea, recuperarea prejudiciului creat prin defrișări ilegale.

Însă prin acest vot de respingere acordat în plenul Camerei Deputaților parlamentarii PSD și aliații lor arată că nu le pasă de pădurile țării decâtatunci când apar la tv.

După cum se știe, în ultimii 25 de ani, mai mult de o treime din pădurile acestei ţări au dispărut, iar instituțiile publice abilitate au făcut prea puțin pentru a proteja această resursă specială a țării. Respingerea acestui proiect nu reprezintă altceva decât un impuls dat celor care defrișează în continuare ilegal pădurile și exportă buștenii, provocând un adevărat dezastru ecologic în țara noastră.

Reamintim, pe această cale, că poziția exprimată de parlamentarii liberali, la dezbaterea și votul acestei propuneri legislative, este în acord cu Rezoluția Biroului Politic Național al PNL „Protejarea pădurii în interesul cetățenilor a fost și va rămâne o prioritate pentru Partidul Național Liberal”.

PNL a atras atenția în nenumărate rânduri asupra politicii greșite aplicate de majoritatea parlamentară PSD-ALDE în domeniul silviculturii, care una declară și alta votează, blocând sistematic demersurile de corectare a legislației din domeniu.


Robert Boroianu
Deputat PNL Constanţa
                   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii