Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
MAMAIA - Tenis de câmp. După victoriile superbe ale Simonei Halep și Irinei Begu, România învinge Marea Britanie, cu 3-1, și rămâne în grupa valorică secundă a FED Cup !

MAMAIA - Tenis de câmp. După victoriile superbe ale Simonei Halep și Irinei Begu, România învinge Marea Britanie, cu 3-1, și rămâne în grupa valorică secundă a FED Cup !(3719)

ROMÂNIA a ÎNVINS Marea Britanie, cu: 3-1, în întâlnirea de tenis-de-câmp care s-a disputat (după sistemul cel mai bun din cinci partide: patru de simplu și una de dublu), în aer liber, pe zgura roșie de la "IDU Tennis Club", din stațiunea MAMAIA, pe malul Lacului Siutghiol, în "play-off"-ul (baraj-de-menținere) "Grupei Mondiale - II", al competiției, pentru echipe naționale de senioare, "FED Cup" (Cupa Federației Internaționale) !

FELICITĂRI, MII DE MULȚUMIRI și MULT SUCCES, în continuare, fetelor noastre dragi !!! HAI, ROMÂNIA !!!!!

După ce sâmbătă - 22 aprilie 2017, se înregistraseră rezultatele: SIMONA HALEP (5 W.T.A. / Womens' Tennis Association, 25 de ani) - Heather Watson (113 W.T.A. la simplu, și 80 W.T.A. la dublu; împlinește 25 de ani pe 19 mai a.c, născută în Guernesey, un arhipelag, cu statut de dominion britanic, aflat în Canalul Mânecii, între Peninsula Normandia, din Franța, și Sud-Estul Angliei): 6-4, 6-1 și Johanna Konta (7 W.T.A. la simplu și 136 W.T.A. la dublu; 25 de ani; născută la Sidney, în Australia, din părinți de origine poloneză) - SORANA CÎRSTEA: 6-2, 6-3, ieri, Duminică - 23 aprilie 2017, SIMONA HALEP a învins-o (sub privirile lui... Gheorghe Hagi, aflat în tribune, ca și ieri !), în prima partidă a zilei, pe Johanna Konta, cu: 6-1, 6-3, după o oră și 13 minute de joc, iar IRINA CAMELIA BEGU a întrecut-o (foarte greu !...), după două ore și două minute de luptă (!), pe Heather Watson, cu scorul de: 6-4, 7-5 !!!

Reamintim că după prima zi, scorul era... PERFECT EGAL: 1-1 la meciuri, 2-2 la seturi și chiar... 17-17 la "game"-uri !!!

Prima partidă din programul de ieri a început cu Johanna Konta la serviciu. Simona Halep a fost încurajată frenetic, de către spectatorii prezenți în tribune. Start de meci excelent, pentru jucatoarea noastră, care a revenit de la 15-40 și a reușit "break"-ul. Halep încearcă să o plimbe din-colț-în colț pe adversară și își face serviciul, la 0. Românca pare foarte determinată să își ia revanșa, în fața Johannei Konta, și fructifică a doua minge de "break", ducând scorul la 3-0, în favoarea sa. Simona Halep câștigă, la 15, al patrulea "game"al setului, după ce finalizează foarte bine, cu un voleu "drive". Konta își adjudecă, și ea, primul "game", din acest meci: 4-1, pentru Halep. Simona își face serviciul și se apropie la un singur "game" de adjudecarea primului set. Constănțeanca câștigă, la zero, ultimul "game" al setului și bifează al treilea "break". Joc perfect, făcut de a cincea jucatoare a lumii, care se impune, cu 6-1, după doar 28 de minute.
Setul al doilea debutează cu Simona Halep la serviciu. Jucătoarea din Constanța câștigă, cu dificultate, primul "game", după ce Johanna a avut două mingi de "break". Konta greșește mai puțin, în acest start de set secund, este mai concentrată și reușeste un "game" alb. Halep salvează o minge de "break", însă britanica este mai inspirată și câștigă primul "game" pe serviciul Simonei. Konta salvează trei mingi de "re-break" și se distanțează, pe tabelă, la 3-1. Halep reduce din diferență: 3-2 pentru Johanna Konta. Johanna comite o dublă-greșeală, la 30-0, și îi oferă jucatoarei noastre trei șanse de "break". Britanica le salvează pe primele două, însă la 40-30 mingea se oprește în plasa fileului și Halep egalează scorul. Halep trece în avantaj, la capătul unui "game" foarte disputat. Este 4-3 pentru numărul 5 W.T.A. Halep face "break"-ul și este la numai un "game" distanță de câștigarea partidei. Campioana noastră revine de la 0-30 și își adjudecă setul, cu 6-3, după 45 de minute de joc.

Statistica meciului Halep vs. Konta:
- Ași: 3-1;
- Duble greșeli: 3-2;
- Puncte câștigate cu primul serviciu: 22/33 (67%) - 24/46 (52%);
- Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 14/21 (67%) - 0/5 (0%);
- Puncte de "break" câștigate: 5/11 (45%) - 1/4 (25%);
- Total puncte câștigate: 65 - 45.


" Am făcut un meci bun. Cred că am jucat la cel mai înalt nivel al meu, din ultimul an. Am fost foarte motivată și m-am focusat numai pe meci, să cîștig partida. De fiecare dată, când am jucat contra ei, am condus și am dominat meciurile, dar... nu le-am putut închide ! Astăzi, am știut ceea ce trebuie să fac ! Că trebuie să joc punct-cu-punct, până la final, deoarece este o jucătoare de top și nu cedează, niciodata. Sunt foarte bucuroasă de ceea ce am făcut, astăzi, pe teren. Vreau să continui să joc așa, să mă antrenez la fel, să muncesc, din greu, pe partea de atitudine, așa cum mi-am dorit după Miami Open și se pare că am făcut, deja, un progres. O să continui sa fac aceleasi lucruri și să ajung să fiu capabilă să câștig... un turneu de "Grand Slam" ! Nu stiu când, dar asta îmi doresc !... Vreau să câștigăm, neapărat, meciul cu Marea Britanie ! Este pentru prima oară când aduc două puncte, pentru România, și mă bucur că s-a intamplat chiar... acasa, la Constanța ! Nu a fost deloc ușor, azi, dar publicul a fost alături de mine și m-au motivat. Va mulțumesc că m-ați încurajat astfel și sper să fiți la fel de pozitiv-gălăgioși și în meciurile urmatoare !"
, a declarat Simona Halep, imediat după partidă, potrivit "Digi Sport".

Simona a pierdut cele două întâlniri din circuitul W.T.A., de până acum, cu Johanna Konta (ambele au 25 de ani !), ultima fiind chiar anul acesta, în martie, la Miami. Atunci, constănțeanca, a treia "favorită" a turneului, s-a oprit în faza "sferturilor-de-finală", cedând în fața britanicei (de origine... poloneză, născută în... Australia, la Sidney !), care era "cap-de-serie" numărul 10, în trei seturi, cu: 6-3, 6-7 (7-9), 2-6, după două ore și 32 de minute de joc. Sportiva din Marea Britanie câștigase și singurul meci anterior disputat în compania româncei, în 2015, la Wuhan (Republica Populară Chineză), în "optimi", cu: 6-3, 3-6, 7-5. Mai mult, spre deosebire de excelentul început de an al britanicei, constănțeanca a avut, până acum, în 2017, un parcurs... modest (!): șase (6) victorii și patru (4) înfrângeri, plus un abandon înainte de meci (la Sankt Petersburg, în Rusia), singurul său rezultat notabil ramânând doar accederea în sferturile-de-finală la Miami Open, unde a pierdut... tocmai în fața lui Konta, care, de altfel, a și câștigat acel turneu !
Dar, trebuie menționat că, totuși, și Halep... reușise o victorie, în întâlnirile cu Konta, chiar în... "FED Cup" (!), în ultima confruntare, dintre cele cinci (5), ale României cu Marea Britanie (scorul este de 4-1, pentru noi !), care a avut loc în 2014, la Budapesta, în "Grupa I a zonei Europa-Africa", când România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe... Johanna Konta, cu: 6-1, 6-4 !

În cel de-al doilea meci al celei de-a doua zile: IRINA CAMELIA BEGU (33 W.T.A., 27 de ani) - Heather Watson: 6-4, 7-5, și ROMÂNIA ÎNVINGE MAREA BRITANIE, cu scorul general de: 3-1 !!!
ROMÂNCA și-a adjudecat primul set cu greutate..., după 43 (!) de minute de joc, cu: 6-4, iar în setul secund a câștigat, și mai anevoios !..., cu: 7-5, după... o oră și 19 minute de confruntare îndârjită !
Partida dintre Irina-Camelia Begu și Heather Watson a început cu jucătoarea britanică la serviciu. Begu debutează cu un "break", start de meci identic cu cel al Simonei Halep. Irina salvează o minge de "re-break", însă Watson se impune,îin cele din urmă, pe serviciul jucătoarei noastre. Begu reușeste, din nou, "break"-ul și trece în avantaj, pe tabelă: 2-1. Românca este prima jucătoare care câștigă pe propriul serviciu, în acest meci, și se distanțează, la 3-1. "Game" alb, reușit de Heather, care se apropie, la un "game" distanță, de jucătoarea noastră. Watson recuperează, din nou, "break"-ul, și egalează situația, pe tabelă: 3-3. Irina fructifică prima șansă pe care o are și realizează încă un "break". Begu își face serviciul, cu ceva emoții, după ce britanica a ratat o minge de "break". Watson își câștigă, și ea, serviciul și rămâne în meci. Este 5-4, pentru Begu. Irina închide primul set, dupa 43 de minute de joc: 6-4.
În setul secund, după ce fiecare jucătoare își câștigase serviciul, până la 3-3, au urmat două "break"-uri, apoi Watson și-a câștigat, greu, serviciul, deși Begu avusese "avantaj", bucureșteanca egalând, apoi, pe serviciul său. În penultimul "game", după ce a fost condusă cu 15-40, Begu a fructificat un al... treilea "avantaj" ! Iar în final, pe serviciul său, a tranșat repede lucrurile, câștigand la 30 !
Bucureșteanca câștigase și singura sa partidă, de până astăzi, cu englezoaica, în 2013, în turul de debut de la Indian Wells (California, S.U.A.), scor: 6-2, 6-4.

Dacă Irina Begu nu reușea să câștige, urma să se va dipute și meciul de DUBLU, dintre MONICA NICULESCU (47 W.T.A. la simplu; 29 de ani) / SORANA CÎRSTEA (61 W.T.A. la simplu; 27 de ani) - Laura Robson (202 W.T.A. la simplu și 292 W.T.A. la dublu; 23 de ani, născută în Australia, la Melbourne) / Jocelyn Rae (neclasată W.T.A. la simplu și 105 W.T.A. la dublu; 26 de ani).

Echipa ROMÂNIEI, antrenată... până sâmbătă (când a fost eliminat, de către Federația Internațională, din cauza comportamentului său, total neadecvat !) de către ILIE NĂSTASE ("căpitan -nejucător"), a fost formată din: SIMONA HALEP, IRINA CAMELIA BEGU, SORANA CÎRSTEA și MONICA NICULESCU.
De cealaltă parte: Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson, Jocelyn Rae și Katie Swan ("căpitan - nejucător": Anne Keothavong), sunt reprezentantele Marii Britanii cu care s-au luptat româncele, în acest "weekend", la Mamaia.

Cele mai bune performanțe ale echipei ROMÂNIEI, la "FED Cup", sunt: o semifinală, jucată în 1973 (cu... "Generația-de-Aur", de-atunci: VIRGINIA RUZICI, MARIANA SIMIONESCU -- viitoarea soție a campionului suedez Bjorn Borg ! -- și FLORENȚA MIHAI), și patru (4) sferturi-de-finală, în anii: 1974, 1978, 1980 și 1981 !
În total, România a fost de 12 ori (adică:12 ani) în prima grupă valorică ("Grupa Mondială - I" / "World Group - I"), din care a căzut în 1992 și a fost aproape să revină în 1999, când a pierdut, însă, barajul de calificare.
De atunci, România a jucat în "Europe/Africa Zonal Level" (grupele zonale, din eșalonul trei valoric mondial), până în 2013-14, când, cu noua generație de jucătoare "de top", a avansat, din nou, ajungând până în "Grupa Mondială - I", în anul 2016 (așadar, după nu mai puțin de... 24 de ani !).
Din păcate, a revenit foarte repede în cea de-a doua grupă valorică mondială și, după ultima înfrângere (neașteptată !): 1-3, cu Belgia (la București, în această iarnă, în februarie), iată că trebuie să joace, acum, un baraj, cu Marea Britanie, pentru a se menține măcar în acest eșalon valoric mondial secund !...

Deși nici Marea Britanie NU a cucerit niciodata trofeul, are, totuși, un palmares net superior celui al României, căci, printre altele, a reușit să dispute nu mai puțin de... patru (4 !) finale, de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 (adică: pe vremea campioanei Virginia Wade) și 1981 !
Marea Britanie vizează promovarea în "Grupa Mondială - II", după ce a câștigat barajul de promovare din "Grupa I valorică a zonei Europa-Africa". Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii, toate cu 3-0, în fața: Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

ROMÂNIA și Marea Britanie au jucat de cinci (5) ori în "Cupa Federației", "tricolorele" câștigând de patru (4) ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (R.F. Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile-de-finală ale Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0, la Murcia (Spania), în semifinalele "Grupei I a zonei Europa-Africa", iar peste doi ani,]n 2001, învingea, tot la Murcia, cu 2-1, în primul tur al "Grupei I zonale". În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în "Grupa a II-a a zonei Europa-Africa". Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în "Grupa I a zonei Europa-Africa", iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe... Johanna Konta, cu: 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea, cu: 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2, în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii