Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

Musulmanii se pregătesc de Ramazan(1234)

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează în această săptămână, în data de 8 august, „Sărbătoarea Ramazanului”, eveniment care încheie o lună petrecută de credincioşii musulmani în post şi rugăciune.
Luna Ramazan este luna pocăinţei şi a sacrificiului, perioadă în care profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Pe parcursul lunii Ramazan, UDTR a organizat conform tradiţiei, cine de iftar la care au luat parte personalităţi din cadrul comunităţii turce dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, precum şi numeroşi membri ai uniunii.

Liderii UDTR vor participa în prima zi de „Ramazan Bayramı” la slujbele religioase oficiate în geamii după care vor sărbători în familie, vizitându-şi rudele vârstnice, aşa cum este obiceiul turcilor dobrogeni. Specificul acestei sărbători constă în servirea delicateselor dulci, mesele musulmanilor fiind pline în cele trei zile de festinuri, de baclavale şi sarailii. În aceeaşi zi, liderii UDTR vor participa la recepţia organizată de Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanţa, cu ocazia „Şeker Bayramı”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii