Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Bogdan Huțucă: Parlamentul a aprobat amendamentele pe care le-am depus la Codul Fiscal - acestea vin în întâmpinarea dorinței mediului de afaceri de a avea un sistem fiscal predictibil și modern.

Bogdan Huțucă: Parlamentul a aprobat amendamentele pe care le-am depus la Codul Fiscal - acestea vin în întâmpinarea dorinței mediului de afaceri de a avea un sistem fiscal predictibil și modern.(2194)

 

Un set de amendamente la Codul Fiscal, depuse de către președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă au fost admise și publicate în Monitorul Oficial din data de 24 iunie a.c. Amendamentele ating mai multe zone din fiscalitate, de la impozitul pe venituri și până la dobândirea calității de plătitor de TVA pentru contribuabili.

“Este o intrare în normalitate a sistemului fiscal și un pas în direcția corectă pentru un sistem care trebuie să pună contribuabilul pe primul loc. Codul fiscal avea prevederi referitoare la deductibilitatea serviciilor medicale sub forma de abonament doar la nivelul angajatului, în condițiile în care din totalul abonamentelor medicale în Romania, doar 10% sunt abonamente încheiate și suportate de angajați. Principalul susținător al pachetelor de profilaxie sunt angajatorii. Vorbim despre o măsură pozitivă, pro prevenție medicală, care asigură acordarea deductibilității pentru abonamentele medicale suportate de angajatori pentru angajații proprii. Sper foarte mult ca această facilitate să atragă cât mai mulți angajatori și angajați spre sistemul privat de sănătate, cel public știm bine cum funcționează”, a explicat vicepreședintele Comisiei pentru Buget Finanțe și Bănci din Camera Deputaților.

“În domeniul înregistrării/anulării calității de plătitor de TVA a fost eliminată obligația persoanei de a justifica „intenția și capacitatea de a desfășura activitatea economică”
, organul fiscal fiind obligat să efectueze o „evaluare a riscului fiscal” a activității desfășurate de aceasta.

"Am făcut un pas înainte, dar mai avem mult de parcurs din acest drum. Spre exemplu criteriile de analiză de risc prin care este evaluat agentul economic care urmează să primească un cod de TVA nu sunt încă publice, așa cum am propus eu”, a specificat Bogdan Huțucă, referindu-se la amendamentele aduse la Codul Fiscal.

Cei care au fost nevoiți să treacă prin procedurile de dobândire sau redobândire a calității de plătitor de TVA știu foarte bine prin ce au trecut. De ce? Pentru că legea nu oferă predictibilitate și securitate legislativă. Tocmai acest lucru am încercat să-l corectez prin amendamentele pe care le-am depus la noul Cod Fiscal. Mi se pare absolut normal ca agenții economici să știe care sunt motivele pentru care risca sa piardă calitatea de plătitor de TVA, tocmai pentru a preveni eventuale probleme și pentru a le da libertate de mișcare, pe termen lung”, a explicat acesta.

Restul amendamentelor propuse de deputatul PNL și acceptate de plenul Camerei Deputaților clarifică aspecte privind: baza impozabilă a impozitului pe veniturile micro-întreprinderilor, reguli privind asocierile fără personalitate juridică; calculul impozitului pe venit din alte surse sau ajustarea bazei de impozitare a TVA-ului.

Fac un apel la oamenii de afaceri din Constanța care au nevoie de un sistem predictibil să vină alături de mine și de PNL pentru două obiective clare: să spunem stop țopăielilor fiscale în România și să lucrăm împreună la baza unui sistem fiscal prietenos, modern, pro-creștere nu pro-birocrație”, a mai spus președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.


 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii