Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Tinerii liberali cer demisia lui Vergil Chițac din funcția de senator

Tinerii liberali cer demisia lui Vergil Chițac din funcția de senator(1543)

Cu toate că Organizația Tineretului Național Liberal Filiala Constanța a decis de multe ori să rămână neutră în raport cu problemele interne ale organizației de seniori, vestea demisiei amiralului Vergil Chitac din PNL a generat un val de indignare în rândul tinerilor, mai ales din cauza declarațiilor publice ale acestuia.

Deși a fost primit de noi cu brațele deschise, cu optimism și încredere în ceea ce privește experiența sa de viață și profesionalismul demonstrat în activitatea academică, amiralul Chițac s-a distanțat rapid de activitatea partidului și mai ales de organizația de tineret, tratând cu aroganță sfaturile și, mai ales, munca pe care TNL Constanța a depus-o în timpul ultimelor două campanii electorale.

Vă amintim domnule Chițac, că timpul este o resursă la fel de prețioasă pentru tinerii liberali, pe care am fi putut-o folosi diferit, altfel decât mergând din casă-n casă în campaniile electorale. Spre deosebire de dumneavoastră, nu considerăm timpul, pe care l-am alocat campaniilor locale și parlamentare, ca fiind unul „irosit”. Cum credeți că se simt acum toți acei membri care au mers pentru dumneavoastră prin coclaurile Constanței și au cerut un vot de încredere pentru candidatul PNL Vergil Chițac, nu pentru persoana fizică/amiral/profesor Vergil Chițac?

Noi, organizația de tineret a PNL Constanța, ne-am dedicat, în aceste perioade de timp, toate resursele și energia, iar singurul lucru pe care l-am cerut a fost respectarea muncii noastre și a valorilor liberale în care credem necondiționat. Iar dumneavoastră, domnule senator, ați cerut doar să fiți pus pe o listă a Partidului Național Liberal (n-ați fost ales) pentru a ajunge în Parlamentul României. Ați făcut acest lucru tocmai pentru că știați că șansele de a ajunge în Parlament ca independent sunt egale cu zero, Constanța fiind un județ care nu a trimis parlamentari independenți în acest mandat.

Înțelegem astăzi că singurul interes al amiralului Vergil Chițac a fost unul de natură oportunistă, menit să îl propulseze într-o funcție publică de rang înalt la nivel național, nefiind interesat de valorile și principiile liberale pe care noi, tinerii, le împărtășim. Într-o rânduire corectă a lucrurilor, Vergil Chițac ar fi trebuit să fie cel dintâi exemplu pentru organizația noastră și să insufle încredere și speranță tinerilor liberali. Din nefericire pentru noi toți, chiar și pentru dumneavoastră, acest lucru nu s-a întâmplat. Blamați public oportunismul celor din clasa politică actuală, dar cu toate acestea nu aveți nicio problemă să părăsiți organizația care v-a propulsat în Senatul României, după doar opt luni de la semnarea adeziunii. Este adevărat că, servind sub stindardul liberal într-un oraș precum Constanța, succesul nu ne-a fost mereu alături, dar niciodată nu am întors spatele partidului și, PRIN NOI ÎNȘINE, am reușit să ne redresăm moral, indiferent cât de usturătoare era înfrângerea.

Domnule senator, știți unde se află pe harta județului, comuna Topalu? Vă întrebăm deoarece în campania pentru parlamentare nu ați ajuns niciodată acolo, dar ați luat cel mai mare procent de voturi din județ. Dar pe la Crucea și Gîrliciu ați ajuns vreodată? Cunoașteți organizațiile din Horia sau Ciobanu? Câte întâlniri ați avut cu alegătorii la Hîrșova ori Ghindărești? Adevărul este că nu ați mers deloc și nicăieri în campania pentru Parlament, dar ați stat liniștit deoarece știați că sunt niște nebuni de tineri care merg peste tot...pentru dumneavoastră.

Din aceste considerente, solicităm demisia de îndată a lui Vergil Chițac din funcția de senator, funcție în care a ajuns cu sprijinul Organizației Tineretului Național Liberal Filiala Constanța. Suntem convinși că, o persoană de anvergura sa politică va avea mult succes cu o platformă proprie, precum alți distinși „liberali”, care au trecut de asemenea meteoric prin Partidul Național Liberal, crezându-se salvatorii noștri, dar făcându-ne numai deservicii.

Totodată, recomandăm conducerii Partidului Național Liberal ca orice persoană care dorește să activeze în acest partid istoric, să înceapă de jos, ca simplu membru. Orice „împrumut” pe care îl facem din afară, direct pe poziții de conducere, face, așa cum am constatat, mult rău organizațiilor noastre. Domnule președinte Huțucă, domnule președinte Orban, PNL are resursa umană necesară, tineri ce sunt cu adevărat dedicați principiilor și valorilor liberale, oameni care au pierdut sute de ore în campanii și nu cerut nimic, doar să fie respectați! Promovați-i pe ei, pe principiul meritocrației, tocmai pentru ca Partidul Național Liberal să nu mai aibă parte de asemenea derapaje!


19 septembrie 2017                                                                                          Organizația TNL Constanța




 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii