Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Comunicat de presă PNL

Comunicat de presă PNL(2097)

Având în vedere declarațiile recente ale președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, conform căruia Centrul Cultural „Jean Constantin” este gata, dar nu a fost încă deschis publicului „pentru că este necesară o structură organizatorică de personal”, dar și declarațiile vicepreședintelui CJC, Claudiu Palaz, care afirma de curând că „puteam să îi dăm drumul mai de mult, dar de ce să nu facem un lucru bine făcut”, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal, prin vocea consilierului județean Bogdan Bola, face următoarele precizări:

„Deși termenul inițial de finalizare a lucrărilor la Centrul <> era 31 decembrie 2015, până în acest moment, în toate declarațiile făcute de conducerea CJC, niciodată nu s-a pus problema lipsei personalului, pentru întârzierea lucrărilor fiind vorba mereu doar de greșeli de proiectare! Mi-e greu să înțeleg de ce nimeni nu s-a gândit până în prezent la faptul că un astfel de centru ar avea nevoie și de personal calificat care să îl administreze”.

Acesta amintește faptul că, la data de 27 martie a.c., a depus la registratura Consiliului Județean Constanța, având număr de intrare 7.546, un proiect de hotărâre privind înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța.

Am solicitat, în urmă cu nouă luni, înființarea unei instituții publice de interes județean, care să fie în subordinea CJC, urmând să fie finanțată atât din bugetul județean, cât și din venituri proprii. Cu alte cuvinte, am cerut atunci înființarea unei structuri care să aibă exact rolul de a asigura personalul calificat pentru funcționarea acestui centru. Ba mai mult, am specificat atunci și faptul că sediul acestei instituții de servicii comunitare ar putea fi chiar în incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret <>. De asemenea, proiectul de hotărâre prevedea că, în termen de 30 de zile de la adoptare, se va înainta către CJC un alt proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, numărului total de posturi, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de Servicii Comunitare Integrate, cu consultarea directă a organizațiilor de tineret din județul Constanța”, afirmă Bogdan Bola.

„Prin urmare, dacă acest proiect ar fi fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța și votat de către consilierii județeni acum nouă luni, acum nu ne-am mai fi confruntat cu această problemă. Mai mult, am fi putut pregăti terenul, prin acest Centru de Servicii Integrate, pentru preluarea și administrarea Palatului Copiilor, proiect de hotărâre care aparține tocmai președintelui CJC, Horia Țuțuianu. Tocmai pentru că, în ultima perioadă, Consiliul Județean Constanța a început să facă pașii necesari pentru a asigura un cadru adecvat în vederea organizării și promovării activităților de tineret, pentru incluziunea socială și consilierea tinerilor în vederea asigurării de condiții optime pentru integrarea socio-profesională, nu pot să înțeleg de ce un astfel de proiect se află, după nouă luni, încă <<în analiză>>”, afirmă consilierul județean Bogdan Bola.

Liberalul este de părere că, pentru un județ precum Constanța, o simplă direcție în cadrul Consiliului Județean Constanța, care să administreze patrimoniul de tineret și să creeze politici viabile de tineret, nu este de ajuns.

„Propunerea mea privind acest Centru de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța, nu reprezintă doar un proiect pentru câțiva ani, ci reprezintă o viziune pe termen lung a ce înseamnă prestarea de servicii de utilitate publică în calitate de organizator/partener, în vederea derulării și implementării de proiecte și programe adresate studenților și tinerilor de până la 35 de ani din județul Constanța”, subliniază Bogdan Bola.

În concluzie, consilierul județean liberal Bogdan Bola consideră că, „în loc să ne punem piedici politice, din care au de suferit doar tinerii Constanței, mai bine am lucra împreună la proiectele care aduc un plus urbei noastre. Dacă nu am fi trecut cu vederea un astfel de proiect, de acest Crăciun, am fi putut merge la spectacole în Centrul <>, organizațiile de tineret ar fi avut un loc adecvat pentru întâlniri, iar Consiliul Județean Constanța ar fi putut să își asume rolul său de inițiator de politici de tineret, stimulând dezvoltarea personală a tinerilor și realizând un adevărat hub unde se pot dezvolta idei cu adevărat bune pentru tinerii acestui județ”.

Pentru a veni în sprijinul deschiderii cât mai rapide a Centrului Cultural „Jean Constantin”, consilierul județean liberal Bogdan Bola a depus, în această dimineață, o adresă prin care solicită, din nou, punerea pe ordinea de zi în prima ședința a Consiliului Județean Constanța, proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța. (Găsiți în atașament proiectul de hotărâre înregistrat astăzi la Registratura CJC).

29 decembrie 2017                                                                                  Biroul de presă PNL Constanța
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii