Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Președintele Traian Băsescu şi-a reînnoit brevetul de comandant de navă

Președintele Traian Băsescu şi-a reînnoit brevetul de comandant de navă(1455)

Preşedintele Traian Băsescu a luat examenul pentru reînnoirea brevetului de comandant de navă. La simulator, Băsescu a trebuit să scoată o navă de 260 de metri din portul Rotterdam, fără remorchere.

Şeful statului a ieşit din simulatorul de la Constanţa, după aproape trei ore de examen. Întrebat dacă a luat examenul, Băsescu a răspuns: "Bineînţeles, da. A fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos".

La simulator, preşedintele a fost pus la cârma unei nave de 260 de metri. "Partea de test a fost scoaterea navei din portul Rotterdam şi ancorarea ei în zona de ancoraj, după ce am aflat că armatorul nu prea are bani şi nu îşi permite să plătească remorchere. N-am lovit-o. Armatorul e mulţumit, iar eu am rămas cu brevet", a spus Băsescu râzând.

El a precizat că brevetul său este valabil pentru navele mai mari de 3.000 de tone deadweight, însă va trebui să dea şi testul IMO, care este structurat pe tipurile de navă, pentru a putea pilota un vas. "O să-l dau când o să ma nevoie", a spus preşedintele.

De la sediul CERONAV din Constanța, președintele a plecat spre vila de protocol de la Neptun.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii